Måndag, en helt okej dag

Hej!

Måndagar brukar alltid kännas lite halvsega och det gjorde även den här måndagen. Lite har jag i alla fall hunnit göra idag:)
Igår chattade jag med folk till nästan halv två, ibland måste man ju vara social haha. Jag kände inte för att gå och lägga mig och när andra trevliga människor är uppe kan ju jag också vara det. Jag hade ganska intressanta diskussioner med en kille i min klass bland annat.

Imorse vaknade jag runt tiotiden och låg och tänkte till nästan halv tolv. Det är konstigt hur härligt det är att tänka ibland, samtidigt kan det vara jobbigt när hjärnan fylls med för många tankar på en gång och ibland vill man inte tänka alls utan bara koncentrera sig på annat.
Efter att ha duschat en stund tog jag det bara lugnt. Jag skrev till folk och frågade bland annat en person som ansvarar för ledsagare och sådant ifall jag skulle kunna få trettio timmar i månaden istället för tjugo. Tyvärr var det inte lika lätt som jag hade trott, nejdå, personen ska i alla fall ta upp det på ett möte på onsdag. Jag hoppas verkligen att jag får trettio timmar för tjugo är väldigt lite. Senare kommer jag ibland vilja träna två gånger i veckan istället för en och att träna tar ungefär två timmar, åka till träningen, träna, göra sig i ordning och sen kanske åka tillbaka till skolan igen. Jag tränar gärna på någon av mina håltimmar. Förutom det vill jag gärna hinna göra någonting annat en gång i veckan, gå på bio, någon konsert, handla eller göra något annat roligt. Det är mycket jag inte kan göra själv och då behöver ju jag sällskap och någon som ledsagar mig helt enkelt. När man räknar märker man att tjugo timmar i månaden inte räcker för det jag vill göra, min förra ledsagare fick jobba trettio timmar i månaden och hon var oftast med mig i fyrtio timmar. Inte ens trettio timmar räckte till alltså men min förra ledsagare jobbade till viss del gratis då ju kan man säga. I nykvarn där jag bodde tidigare kunde man dessutom spara timmar, ifall vi bara använde tjugofem timmar en månad kunde vi alltså använda trettiofem timmar nästa månad. Här i Huddinge kan man inte ens spara timmar utan de timmar man inte använder en månad går inte att använda senare heller.
Det tycker jag är väldigt dåligt för i sommar eller andra gånger då man har lite att göra hinner man ju göra mer saker än andra månader. Om man vill göra någonting som man vet tar lång tid kanske inte det går eftersom det tar för lång tid. Därför tycker jag att kommunen borde ge mig fler timmar, ska jag strunta i att träna eller göra annat som jag vill bara för att tiden inte räcker till? Att till exempel se en film kan jag inte alltid göra själv och det kanske inte är särskilt roligt att göra med någon i ens familj hela tiden. Att se filmer med vänner går ju bra ibland men vissa tycker att det är väldigt svårt att syntolka. Man måste kanske ha en viss talang för att kunna göra det, inte ens min pojkvän som har känt mig länge nu är bra på att syntolka. Därför är det inte lika lätt som vissa tror kanske. Jag har pratat med Rebecka, min ledsagare, om det och hon håller med mig om att det vore bra att få fler timmar. Jag är i alla fall jätteglad över att ha fått en ledsagare nu för nu märker jag hur mycket jag har saknat det! Min förra ledsagare slutade ju i femman eller sexan någon gång och under hela högstadiet har jag klarat mig utan ledsagare. Eller jag märker att jag kan göra mer nu och att det känns lättare! Det känns också bra att jag alltid har varit nöjd med mina ledsagare, både min förra och min nuvarande ledsagare är jättebra och båda har dessutom haft musik som ett stort itresse! Tänk att de har orkat med mig också, eller okej, de får ju pengar för det men jag hoppas att de inte bara jobbar för pengarna. Eller min förra ledsagare kan ju inte ha gjort det eftersom hon alltid jobbade flera timmar för mycket varje månad och min nuvarnade ledsagare har sagt att hon tycker att det är roligt att göra saker med mig och att hon inte bara gör det för pengarna.
Men jag ber människorna på kommunen att inse hur glad jag skulle bli ifall jag fick trettio timmar, jag kommer säkert inte ens använda alla timmar varje månad men eftersom man inte kan spara timmar vore det jättebra att vissa månader kunna hinna göra mycket! Jag skrev ett mail till den där personen och jag hoppas att jag lyckades förklara vad jag vill på ett bra sätt och att hon förstod vad jag menar.

Nu har jag tjatat om det här ganska länge men jag ville bara skriva av mig lite.
Träningen gick helt okej, vi var inte lika många som vanligt men det beror säkert på att en del har påsklov nu och inte hade möjlighet att komma idag. Jag spelade i alla fall mot personen som jag förlorade mot förra gången, först vann jag mot honom med tolv-tre, jag vet inte vad som hände där. Men sen vann han över mig med tolv-åtta, jag förlorade i alla fall inte med så många poäng. Showdown är i alla fall väldigt roligt, jag spelade mot några andra också och vann de matcherna. Sedan försökte jag träna in en annan serv också där jag skjuter bollen mot den vänstra kanten istället för den högra men jag lyckades nästan aldrig göra mål på det sättet. Om jag tränar mer kanske jag lyckas! Det är synd att jag inte har mitt showdownbord uppställt någonstans för servar kan man ju träna själv om man vill. Nästa måndag är det ju annandag påsk vilket innebär att träningen är inställd. Men vecka sjutton har jag ju träning och det är samma helg som SM, jag ser fram emot det. Men hur roligt är det att förlora? En match måste jag vinna! Att åka till Östersund blir i alla fall roligt för jag har aldrig varit där tidigare, sen får jag ju bo på hotell vilket är lyxigare än hemma. Det blir den första helgen med min ledsagare.

Det tog nästan femtio minuter att åka hem från träningen, det var samåkning och chauffören skulle både hämta och lämna några människor i rullstol innan han till slut kunde köra hem mig.
Jag ser fram emot morgondagen då jag ska träffa Ronja, Maja och Rena! De ska åka och bada först men jag ska träffa dem på badet klockan två eftersom jag inte orkar bada imorgon. Jag hinner ändå vara social med dem till klockan sex, sen åker jag på goalballträning och är där till klockan åtta. Ronja och Rena ska också träna goalball vilket betyder att jag bara behöver lämna Maja som ska simma lite tidigare. Jag är jätteglad över att jag har vänner, utan vänner klarar man sig inte!
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0