Lördag, lov och en rolig kväll igår

Hej!

Det hände inte särskilt mycket på samhällskunskapen igår. Vikarien visste inte riktigt vad han skulle prata om och därför diskuterade vi bara lite olika regler och annat som gäller inom EU. Ipred-lagen har ju börjat gälla i Sverige för några dagar sen och den pratade vi ganska mycket om.
Innan svenskan började var jag med några tjejer i min klass, det var roligt:) Sedan fortsatte vi med förberedelserna till essäerna. Jag är ganska färdigt med min sammanfattning nu och har börjat lite på ett brev som man ska skriva till författaren som har skrivit den essä som man har valt. Det var verkligen svårt att skriva brevet eftersom det inte skulle vara skrivet på ett berömmande eller smickrande sätt, en liten bit hann jag i alla fall. Men jag får jobba färdigt under lovet, det borde jag ju hinna även om det kommer ta lång tid. Eftersom jag koncentrerade mig väldigt mycket under lektionen fick jag lite ont i huvudet, det gick över senare som tur var.

Rebecka kom och hämtade mig efter svenskan och efter att ha åkt både tvärbana och tunnelbana gick vi och handlade. Det första vi skulle köpa var champinjoner som jag inte direkt är förtjust i. Rebecka sträckte fram en av svamparna mot mig utan att jag var beredd och eftersom jag tyckte att den kändes jätteäckligt sprang jag bakåt och var nära på att springa in i en massa apelsiner, det var lite roligt:) Jag brukar inte handla mat särskilt ofta eftersom Nina och Danne oftast handlar när de åker från sina jobb. Men det var lite roligt att gå runt och köpa grönsaker och annat till grytan som vi skulle äta till middag. Jag träffade faktiskt en av mina synskadade kompisar i affären. Vi har träffats på ganska många läger och är dessutom väldigt intresserade av musik. För några år sen sjöng vi in en låt tillsammans i en studio. Det var trevligt att träffa henne i alla fall, hon hade med sig sin lilla hund som jag inte orkade klappa men ändå.

När vi kom hem till Rebecka träffade jag hennes pojkvän som jag bara hade träffat en gång tidigare. Jag gick runt i deras lägenhet en stund innan jag sedan satte mig och lyssnade på musik med Rebeckas pojkvän medan Rebecka lagade mat. De hade spelat in några låtar som jag lyssnade på, det var roligt att höra dem för de sjöng jättebra:) Sedan lyssnade jag på annan bra musik också.
Vi handlade någon sorts chilifrukt igår som var mycket starkare än vad vi hade räknat med. När Rebecka skulle steka grönsaker tillsammans med chilin började det lukta jättekonstigt och Rebecka började hosta jättemycket. Jag gick in i köket och så fort jag kom in där kändes det jättekonstigt i min hals. Det var verkligen skumt för utan att jag ens hann röra kryddan eller stå särskilt nära den kittlades det jättemycket i halsen och näsan. Det tog jättelång tid innan den skumma lukten försvann och jag kunde sluta harkla mig. Chilifrukten måste verkligen ha varit stark.

Till middag åt vi nudlar med den där grytan, Rebecka är väldigt bra på att laga mat. Till efterrätt åt vi chokladmousse med nötter, det var också otroligt gott! Vi tittade på Så ska det låta, Markus Fagervall och Sara Löfgren vann över Shirley Clamp och Thomas Järvheden. Det var synd för jag hejade på Shirleys lag. Vi hann se en halvtimme av Talang vilket var roligt men det var många som inte gick vidare. Tyvärr tycker jag att Talang verkar tråkigare än förra året för de visar bara varje person eller grupp som är med i programmet en kort stund. Visserligen är ju det bra för att fler hinner synas då men det är ändå tråkigt att man inte får se de som går vidare särskilt länge heller. I semifinalen och finalen kommer det säkert att vara roligare att titta. Innan jag åkte till Adam hann jag titta lite på Singing be. Jag visste inte att det programmet var sådär bra innan och därför ska jag börja se det nu:) Det kanske bara håller på i några veckor till eller också visades det sista avsnittet igår men hoppas inte det.

Vi fick vänta ganska länge på taxin innan den kom, jag var till och med tvungen att ringa resegarantin. Men det var roligt hos Rebecka igår och jag hoppas att jag får komma dit snart igen:) Jag vill ansöka om att få ha ledsagare i trettio timmar istället för tjugo. Min förra ledsagare var ju med mig trettio timmar i månader, oftast mer än så men hon fick bara betalt för trettio.
Adam var inte hemma när jag kom så jag lyssnade lite på musik innan jag gick och lade mig. Adam kom hem någon gång runt tre inatt och väckte mig, jag kan inte säga att jag blev glad över det. Han hade i alla fall haft roligt med sina vänner igår.

Idag vaknade jag lite över elva och gick upp ännu senare, jag låg och tänkte ganska länge. Adam och jag har bara hunnit äta lunch och snart ska jag duscha. När vi skulle plocka ur diskmaskinen sprack helt plötsligt två glas. Det var ganska läskigt, jag var inte beredd på att det skulle hända. När jag lyfte upp ett glas hade det tydligen varit sprickor i det innan och jag tror att glaset hade legat mot ett annat glas som sprack när jag lyfte glaset med sprickorna. Jag skar mig på en av glasskärvorna vilket inte känns skönt men det kune ha gått sämre.
Nu har jag lov men det kommer säkert inte bli roligt. Dem flesta av mina vänner är antingen bortresta eller upptagna med saker. En del har lov vecka sexton vilket innebär att de går i skolan nästa vecka och inte kan träffa mig. Min ledsagare ska åka bort och jag kan inte göra någonting med henne heller, hoppas att någonting händer under lovet i alla fall.
/Vispen


Kommentarer
Postat av: Ronja

Jag kan nog göra något med dig, något förslag på dag?

2009-04-05 @ 15:33:18
URL: http://musikfreakar.blogg.se/
Postat av: sarah

var chili soppan stark :)??

2009-04-05 @ 16:30:26
URL: http://zarahwennberg.blogg.se/
Postat av: Anonym

fy fan vad tråkig blogg! inga bilder eller nått!

2009-04-05 @ 18:01:08

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0