Onsdag, trött...

Hej!

Jag känner mig verkligen jättetrött nu så det här inlägget blir nog inte alls bra. Men jag skriver lite ändå.

Min dator i skolan fungerar inte som jag skrev i det förra inlägget, man kan läsa ibland men aldrig på word eller när man skriver in saker på internet i olika formulärlägen.
Datorn tar jättelång tid att starta upp, den är till och med segare än datorn som jag hade i nian och sådana får man ju verkligen leta efter. Jag vill inte tänka på hur den datorn kommer att vara när jag går tredje året på Kulturama. Att börja med en dator som tar tre minuter att bara starta och som sedan måste ladda kanske två minuter till, det är inte direkt roligt.

Onsdagarna kommer att kännas segast och tråkigast tror jag, vi har inget musikämne idag och så har vi ju en håltimme som är ungefär lika lång som igår, jag har alltså nästan sex håltimmar i veckan, mer än så för vissa raster är över en timme också, kul, eller inte. Jag skrev ner schemat idag och jag har verkligen haft otur med alla tider. Men senare så får jag göra läxor på håltimmarna. Det var jättejobbigt att skriva på datorn när jag inte kunde läsa på punktdisplayen. Min assistent Mattias trodde att det var honom jag var arg på men så var det ju inte. Men jag blir bara så trött när saker inte fungerar!

Första lektionen idag var matte med läraren Stephan. Vi fick inga matteböcker idag utan gick bara igenom lite olika saker, det var lätta saker tycker jag, i alla fall inte så svårt. Oj, fin mening där haha, inte.

Efter matten så hade jag ju de där tre håltimmarna. Till lunch idag så var det pasta, jag åt vegetarisk mat, äntligen!
De flesta i min klass åkte iväg någonstans vid lunchen idag men jag har ju lite svårt att ta mig fram tyvärr och jag åkte inte med några, jag känner inte direkt någon så bra än.
Mattias och jag tog en liten promenad i alla fall, vi gick in i en affär som sålde någon sorts glasskåp för 13000, väldigt dyrt men allting börjar ju bli dyrt nu tycker jag.

På svenskalektionen så gjorde vi en diagnos, det var först ordförståelse och sen läsförståelse. Mattias fick läsa för mig och det var faktiskt väldigt jobbigt att komma ihåg allt han läste och sedan svara på frågor. Sedan var jag väldigt trött i huvudet. Jag fyllde inte i många svar på läsförståelsen och det var många ord som jag hade fel på på ordförståelsen. Det är tur att proven inte betygsätts. Men jag är inte så van vid att människor läser för mig och det skulle kanske ha gått bättre för mig på provet om jag hade fått göra det själv. Men problemet med datorn är jobbigt och jag vill helst inte ligga efter så då fick Mattias läsa allting istället.

Sista lektionen vi hade idag var datorkunskap. Jag har hört av en del andra synskadade att datorkunskapen inte har varit så bra för dem, det brukar vara en massa bildpresentationer som man ska göra och en massa annat svårt. Men jag får se hur det blir, idag så gick vi bara igenom hur man loggar in på datorerna. Vi läste först en massa regler och så skulle man skriva sin namnteckning.
Man fick sedan ett användarnamn och ett lösenord både till skolans datorer och till en sida där en del läxor kommer att läggas ut senare. Jag vet inte om sidan fungerar bra på min dator men det märker jag senare.
Både jag och Mattias var trötta när dagen var slut.
Nu så ska jag äta lite för jag är jättehungrig.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Emma

Om jag har rast på dina hål nångång kan jag ringa och terra dig! jag har så boring på mina raster ju. Jag vill också gå på gymnasieet!

2008-09-03 @ 18:46:47
URL: http://hopelosthead.blogg.se/
Postat av: Johan

Det där låter väldigt skumt tycker jag, att det inte går att läsa i word eller på nätet.. jag vet tyvärr inte varför det kan vara så, jag använder ju aldrig punktdisplayen, men det låter nästan som om det är något som är felinstallerat eller felinställt.. du kan inte gå in och kolla punktdisplayens inställningar då? Där hittar du kanske något..



Sv: Okej, men alltså, är det svart eller hur skulle du beskriva det?

För mig är det ju viss skillnad, men jag vet inte, som jag skrev, om det är inbillat eftersom att hjärnan vet att det ska vara ljust där eller om jag verkligen ser något. Jag tror inte jag ser något egentligen.

2008-09-03 @ 19:22:41
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: cajsa (millo)

jahaaappp , fan oj det där lät jävligt dåååligt scheema! haha jag har skitbraa :D :D:D:D:D



vett du , jag och nathalie ska typ sjunga för hela skolan :D

2008-09-03 @ 21:49:47
URL: http://cajsalindmark.blogg.se/
Postat av: RonjaR

Jag har ocksåhåltimmar! Två i veckan, som jag hatar. vad i hela friden ska jag göra påskolan under 45 minuter? Gånger två. Ibland förkortas de eller försvinner helt men har man inte frågart läraren så har man ju ingen aning om hålet ska kortas eller inte! Jobbigt. Sen som idag har vi två no-lektioner på samma dag men de är inte ihopsatta.

2008-09-04 @ 15:19:20
URL: http://musikfreakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0