Onsdag, jobbig datorkunskap!

Hej!

Klockan är ungefär sex nu och eftersom att det redan är ganska sent på kvällen så hinner jag inte göra så mycket idag. Idol är som vanligt och resten av tiden så måste jag plugga, i alla fall en del.
Matten gick bra, matte 4000 är en bra bok, bättre än 3000. Vi jobbade med överslagsräkning och enhetsbyten idag.
Till lunch så var det chicken mc nuggets med ris. Efter lunchen så var jag med Ellen och Magdalena i min klass, vi hyrde ett rum ett tag där vi spelade piano, trummor och sjöng. Det var roligt. Innan svenskan så satt vi vid våra skåp och pratade lite.

På svenskan så lämnade jag in mina citat, jag skrev dem säkert på fel sätt, det var svårt att förstå hur man skulle göra. Några läste upp sina citat för mig och en del av dem hade skrivit mycket längre och bättre texter än jag menmen.
Vi pratade om personerna i novellen som vi har jobbat med. Två och två så hittade vi på frågor till vissa personer i texten och sen så fick några spela de personerna och hitta på svar till frågorna.

Sista lektionen var datorkunskap. Datorkunskap kan säkert vara jätteroligt men tyvärr så har jag aldrig förstått vad det roliga är eftersom att det inte har fungerat så bra för mig hitills. Vi är i och för sig bara sexton elever i min grupp, klassen har alltså delats upp i två grupper. Idag så skulle vi redigera en text, infoga olika saker och ändra lite olika saker i texten.
Först så skulle man logga in på fronter, sidan som Kulturama har valt att använda där man lämnar in och hämtar olika filer. Efter det så skulle man hämta en fil, det fungerade inte för mig, det mesta fungerar i fronter förutom att välja rum och klicka på olika filer som finns där.
När jag äntligen hade fått hjälp med att hämta filen så skulle jag ändra och skriva mitt efternamn någonstans i texten plus att jag skulle göra så att man såg sidor på något skumt sätt. Efter att jag hade ändrat det så kunde jag inte få upp texten på punktdisplayen igen. Jag tryckte på hur mycket som helst men texten försvann för mig vilket inte alls var roligt! Det gick bara att läsa när jag inte hade ändrat på något. Datorkunskapsläraren kunde inte hjälpa till så mycket eftersom att han skulle hjälpa de andra också. Min assistent är inte alls bra på datorer så han hängde inte riktigt med när läraren förklarade hur man skulle göra. Men det som är jobbigt är att jag inte använder datorn på samma sätt som seende, jag klickar inte på saker utan gör allt med tangentbordet. Det gjorde att det inte fanns mycket för mig att göra idag.
I slutet av lektionen så mailade läraren en fil till mig eftersom att min dator inte ville öppna filen från fronter. Jag läste igenom texten, det var en skrivmall som förklarade hur ett datorskrivet arbete ska se ut. Jag har aldrig lämnat in arbeten så och det känns ju jobbigt att jag inte kan ändra texter själv utan att jag måste få hjälp med vissa saker varje gång. Det blir ju dessutom problem om jag ska ändra texten bara för att den ska se fin ut och sen inte kunna läsa den.
Läraren sa i alla fall att han inte tycker att jag ska behöva lämna in mina arbeten precis som det står och det var ju bra. Men om datorkunskap går ut på att man ska lära sig att till exempel redigera texter och göra olika saker med bilder, hur ska jag då göra? Jag vill ju ändå ha ett bra betyg i datorkunskap. Jag vill inte ha mindre chans än alla andra att få bra betyg i ämnet!
Det skulle ju kanske gå om läraren gav mig uppgifter som fungerar för mig men just nu så har vi bara en vikarie i datorkunskap och det gör ju att det blir svårt.
Det var i alla fall jobbigt idag eftersom att jag inte kunde göra någonting själv, jag var hela tiden tvungen att be om hjälp. Om jag hade varit seende så hade jag säkert förstått ganska snabbt hur jag skulle göra när läraren förklarade det, jag har ju inga problem med datorn annars förutom att vissa hemsidor inte fungerar för mig. Men nu så är jag blind och det finns många stunder då jag bara skulle vilja kunna se...
Jag ska inte klaga mer nu men det känns bara så jobbigt när jag inte kan göra skaer själv och när min synskada hindrar mig från att göra vissa saker.

En positiv sak är i alla fall att de flesta lärarna har börjat maila mig allt nu och att jag inte behöver gå in på fronter. När jag ska hämta någonting där så behöver jag ju hjälp och min assistent är ju inte alls bra på det.
Nu så ska jag äta.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Emma

Fronter funkar visst :o

2008-09-24 @ 18:54:03
URL: http://hopelosthead.blogg.se/
Postat av: Johan

Fronter är värdelöst.



När du ska ändra texten, kan det ha varit sidhuvud/sidfot du var inne på då? Du vet, inne på "visa" där alla layouter finns, där kan man ju välja sidhuvud/sidfot för att infoga sidnummer och sånt längst ner. Då försvinner all övrig text och du måste gå tillbaka till utskriftslayout eller normal eller vilken layout du nu använder.



I vilket fall så är det ju så att allt tar längre tid när man inte ser. "Tryck på knappen under bilden där till höger på sidan" t.ex. Seende hittar den direkt, men för oss kan det ju ta flera minuter innan man ens hittar dit..



Du ska ju kunna få samma betyg i kursen som alla andra, de får väl plocka bort allt med bildredigering och fokusera på det du klarar av och bedömma det.

2008-09-25 @ 15:41:45
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0