Torsdag, tråkig dag

Hej!

Den här dagen har mest känts som alla andra dagar, ingenting speciellt har hänt. Igårkväll skrev jag lite på idé och kulturhistorian plus att jag gjorde klart svenskan, det känns skönt eftersom den ska lämnas in imorgon. Förresten åt vi pizza igår, det var helt okej, pizza är inte så gott tycker jag men det går att äta. Hemmagjord pizza är godare än den man köper men vad man än gör kostar det en del. Men mat är roligt, god mat får ibland kosta mycket pengar tycker jag, okej, det finns en del väldigt dyra ställen där man får jättelite mat fastän man betalar flera hundra kornor, där orkar jag inte äta men ändå.

Nu är jag trött men det är jag väldigt ofta, det är lite skumt för jag har faktiskt börjat sova bättre än vad jag gjorde tidigare. Jag kanske borde börja äta de där tabletterna om de nu ändå hjälper men då måste man ju orka boka tid och en massa jobbigt sådant.
Jag blev klar med det där häftet på svenskan igår förresten, Rebecka som ska skriva om synskadade eller vad det var, läste färdigt det sista. Datorkunskapen var ganska tråkig som vanligt men jag fick i alla fall veta en del hur man ställer in saker med hjälp av tangentbordet. Den tionde december ska vi ha ett möte jag, datorkunskapsläraren och en annan människa, då blir det bättre hoppas jag. Lite segt för snart har ju terminen gått och sen är det bara en termin kvar av första året, efter det är datorkunskapen slut! Kultur och idéhistorian håller på i två himla år... Men man har ju bara det ämnet åttio minuter i veckan.
Datorn som Mattias ska ha har inte ens installerats färdigt än, först tog det över en månad innan datorn kom och nu är det något skumt så att man inte kan scanna och datorn hade tydligen inte installerats färdigt heller. Det har alltså tagit över tre månader och ändå är det inte klart, sen kommer man inte att ha tillgång till internet från den datorn vilket jag tycker är dåligt. Ibland behöver jag ju hämta sångtexter och annat och kanske hitta artiklar och så vidare, då måste Mattias i så fall vara inne på min dator och leta och det är ju onödigt. Sedan hänger sig datorn ibland när jag går in på vissa sidor, störande.

På samhällskunskapen hade vi först ett nyhetskryss, jag hade åtta av tolv rätt, helt okej. Efter det skulle man fortsätta med den där källkritiksuppgiften. Eftersom det trådlösa nätverket var avstängt i skolan var jag tvungen att gå till mitt rum och koppla upp datorn istället. Efter det skulle jag gå in på Sveriges radio för att lyssna på nyheterna där. Sidan var skum och det tog lång tid innan jag till slut fick igång de kära nyheterna och när de väl hade startar började nästa lektion, jobbigt. Jag hade alltså nästan kopplat upp allting i onödan.
Musikteorin var väl okej men vi hade en vikarie, vi gick igenom lite om stora, små, överstigande och förminskade intervaller. Rebecka förklarade för sega mig som förstod ovanligt segt och efter det skulle man srkiva några olika intervall och träna sitt gehör. Jag skrev upp några anteckningar men jag kan ju inte skriva noter så bra att jag kan skriva alla intervaller och sådant än. Hela och halva tonsteg och en massa sådant, det är väldigt ansträngade att komma ihåg och dessutom att höra vilket intervall som spelas. Jag förstår nog lite mer än vad jag gjorde i början av lektionen i alla fall.
Efter lunchen som var sådär, pasta med någon skum grönsak, var det engelska. Vi började att prata om moment tre som lät lite svårt tycker jag. Man ska skriva en argumenterande uppsats, man ska ha en himla headline, rubrik eller vad det nu kallas, inledning, handling, argument och en avslutning. Jag har ingen aning om vad jag ska argumentera om men det får vi se, någon trevlig människa kan ju kommentera det här inlägget och ge mig förslag. Läxförhöret var svårt, man skulle förklara vissa ord på engelska, usch, jag gissade lite och får hoppas att det gick bra.
Nu orkar jag inte skriva mer för jag måste leta nyheter. I helgen orkar jag inte plugga mycket och det kommer jag nog inte hinna heller. Jag åker ju till Magdalena imorgon kväll och på lördag är det kusinkalas. På söndag ska jag kanske vara med Adam och ja, på helgerna vill man helst göra annat än att plugga. Okej, jag måste lära mig den där Paint it blacklåten för annars är jag lite körd på måndag men ändå.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0