Onsdag, formskissprov

Hej!

Nu sitter jag i skolan och väntar på att svenskan ska början. Vi kommer att börja med något nytt där, undrar vad det blir. Igår på ensemblen sjöng vi en låt som var helt okej, man blev glad av den. När jag kom hem träffade jag min mormor Lia. Vi åt en god middag lite senare och efter det kom min farmor Irre. Efter att ha pratat en stund om skolan och annat åt vi prinsesstårta. Jag åt bara en liten bit av tårtan eftersom jag inte tycker om grädde. När jag fyller år brukar jag oftast vilja ha smörgås eller frukttårta. Vi sjöng för Lovisa också och jag sjöng med mörk röst. Lovisa fick ganska mycket i födelsedagspresent, bland annat pengar, mp3spelare, olika presentkort, kläder och ett armband. Hon ska också få åka och handla saker till sitt nya rum hos min pappa. Han har förresten inte gett Lovisa något än men det får hon nog i helgen. Armbandet var coolt tycker jag för man kunde känna de olika djuren man kan vara född i i Kina. Jag är född i getens år och geten kändes rolig på armbandet, jag önskar mig också ett sådant armband nu.

Inatt hade jag huvudvärk och det var jättejobbigt såklart. Jag somnade inte förrän vid halv två, vaknade flera gånger under natten och skulle gå upp vid halv åtta imorse. Idrotten gick i alla fall bra, taxichauffören hade lite svårt att hitta dit men jag kom ändå i tid till lektionen. Vi delades in i tre grupper och hittade på olika lekar som alla skulle göra. Min grupp gjorde en hinderbana och alla skulle blunda när de gick den. En seende person gick hela tiden bredvid personen som blundade och talade om hur han/hon skulle gå. Det blev lite rörigt ibland men det gick ganska okej för alla. De andra grupperna hade faktiskt också gjort bra lekar. Den ena gruppen hade bestämt att man skulle leka kull men att alla skulle springa två och två. Några personer skulle kasta bollar på de som sprang, när man blev träffad av en boll skulle man ställa sig rygg mot rygg med den man sprang med. Sddan skulle en person prata vanligt och en prata som ett djur, det var riktigt roligt faktiskt. För att bli befriad skulle två personer komma och sedan skulle man byta person att springa med. Den tredje gruppen gjorde en lek där man skulle stå och hålla varandra i handen, sedan skulle man tillsammans bilda olika former, till exempel en cirkel, en triangel och en kvadrat. Medan man gjorde det skulle alla blunda, det var en bra samarbetsövning tycker jag.

Som vanligt blev det ganska stressat när vi skulle åka till skolan från idrottshallen. Fastän vi har ungefär en timme på oss att byta om och åka till skolan tar det längre tid än man tror. Först ska man gå en bit, sedan ta tunnelbanan och åka en station, efter det vänta på en annan tunnelbana och sedan gå en bit för att komma till skolan. Jag och några tjejer stod och pratade om lussebullar och om att baka. I deras familjer bakar dem ibland medan vi nästan aldrig bakar i min familj. När vi lite senare såg att de sålde lussebullar nära tunnelbanan kunde vi inte låta bli att köpa varsin. Jag åt alltså den första lussebullen för i år.
Vi hade vikarie på matten idag också, jag förstod inte riktigt när vikarien förklarade hur man gör för att räkna ut vissa saker. Matteläraren vi har i vanliga fall förklarar nästan alltid så att jag förstår direkt, jag har haft tur som har fått honom som lärare. Hoppas att han är tillbaka på måndag.

Efter lunchen idag gjorde jag mitt formskissprov. Min ensemblelärare och jag bestämde igår att jag skulle göra provet idag. Det var lika bra för jag kände att jag ville bli av med provet och ha det gjort. De andra gjorde ju provet för över en månad sedan. Jag kan inte säga att provet gick bra, Alex spelade på pianot och sedan skulle jag klappa och sjunga till det som stod i noterna. Det var ganska svårt att hinna läsa i samma takt som jag skulle sjunga i fastän jag hade läst noterna innan. Det var extra svårt när jag skulle hoppa i texten för att hitta vissa tecken jag skulle sjunga ifrån. Efter att ha sjungit igenom låten skulle jag läsa upp bokstäver som stod på et papper, det fanns repristecken och codatecken på några ställen i texten, det var svårt och jag hade fel på ett ställe. Min lärare sa i alla fall att han såg att jag har förstått det här och att det gick bra för mig på provet. Vi kommer att ha flera liknande prov senare.

Nu ska jag göra lite annat, vila lite kanske.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Elsa

Jag åt min första lussbulle i måndags, o så blev jag så sugen så ska faktist ta o baka lussbullar nu;)

2008-11-05 @ 14:16:00
URL: http://minipinan.blogg.se/
Postat av: Sharon

Åååh lussebullar! Ge mig!

2008-11-05 @ 20:21:18
URL: http://shass.blogg.se/
Postat av: Johan

Bra idé det där ni gjorde på idrotten.. kanske skulle testa det.. =)



Det där provet låter ju assvårt ju, hoppa i texten, det är ju skitsvårt =P och så noter...

2008-11-06 @ 17:21:34
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0