Måndag, jobbig dag

Hej!

Fastän det inte har varit jättetråkiga lektioner idag känns det ändå som att dagen har gått jättelångsamt. Jag har bara längtat efter att den ska ta slut men det beror lite på att jag hade ont i halsen och det är aldrig roligt, särskilt när vi hade ensemble och kör idag.

Dagen började med den där muntliga redovisningen om filmen, den gick väl inte bra men det var värre när vi hade muntliga nationella prov i nian. Då tycker jag faktiskt att jag pratade en del men ändå hade min lärare varit förvånad och sagt att jag inte hade pratat. Den här gången vet jag inte vad jag tycker men jag sa mer än i nian i alla fall och det var ju ett framsteg hoppas jag, jag får hoppas på g. Annars borde man ju få en till chans, det får alla och då kan man få samma chans till att få ett bra betyg. Om jag däremot misslyckas även nästa gång jag gör samma del kan jag bara göra om den och få g.

Efter lektionen var jag med Ellen, vi sjöng lite, jag lyssnade mest men ändå. Vi satt och väntade länge på vår ensemblelärare men det visade sig att hon var sjuk. Några i min ensemblegrupp satte oss ändå i rummet och spelade lite men vi fick inte mycket gjort och killarna gick efter en stund. Jag satt kvar med några och pratade om hur det har varit för oss i tidigare skolor och annat, vi kom fram till att alla saknar våra gamla lärare haha.

På kören började vi med julsånger! Däremot hade vi inte fått så bra låtar, Jul jul strålande jul fick vi, den låten tycker jag om men den hade en annan melodi som inte alls är lika bra som den vanliga melodin tycker jag. Vi fick två låtar som jag inte känner igen och Nu tändas tusen juleljus, låten blev jättefin med stämmor! Min hals gjorde ont när jag sjöng och därför satt jag mest tyst.

Matteläraren var lite sen till lektionen men när han kom började vi att jobba med statistik. Det är en del bilder i avsnittet, läraren och jag pratade om hur jag ska göra. På provet kommer han att skriva ner hur diagrammen ser ut eftersom ingen kan göra så att de går att känna. Jag ska mest koncentrera mig på att lära mig median, medelvärde, typvärde och sådana saker. Eftersom jag inte kommer se sådana här bilder senare i livet som man kan känna på bestämde vi att jag inte ska titta så mycket på bilderna som följde med boken. Jag tycker att sådana bilder är svåra att tolka och ja, det känns ju lite onödigt när jag ändå inte kommer kunna använda det så mycket senare i livet.

Kontaktlärarmötet blev inställt idag, det var ganska skönt. Nu är jag hemma och ska plugga, musikteorin måste jag träna mycket på.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Lia

Nu har jag lärt mig hur man kan kommentera

dina bloggar.Krya på dig!

Kram , Lia

2008-11-18 @ 14:21:58

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0