Julafton 2008

Hej!

Idag är det äntligen julafton! Jag har sett fram emot den här dagen länge men nu är den redan snart över. Imorse snöade det till och med lite sa Nina men när jag har varit ute har jag inte märkt snön. Imorse lyckades jag äta två smörgåsar och dricka lite varm choklad. Men det beror säkert på att jag åt först klockan halv tolv.
Jag blev hämtad av Björn och Lovisa ungefär klockan ett, julfirandet hos Irre skulle ha börjat då men vi kom lite sent. Det gjorde ingenting för de andra brukar ofta vara sena och det tog ett tag innan vi började äta efter att vi hade kommit. I bilen smsade jag alla mina kontakter, mobilen hängde sig efteråt och jag blev tvungen att starta om den. Sms-et blev lite konstigt för det skulle stå kram Vispen i slutet men bokstaven n i Vispen försvann vilket var störande menmen. Jag hoppas att alla förstår vad jag menade. Tack till er som har svarat!

De som kom till Irre idag var det Lovisa, Björn och jag, mina tre kusiner Behrtine, Jakob och Mårter och deras föräldrar, Irre och en som heter Eva. När vi kom fram till Irre drack vi glögg som vanligt och efter att ha gjort det lyssnade jag lite på när Kevin från Idol var med på tv och sjöng vinnarlåten With every bit of me. Senare tittade jag på när några hjälpte till med maten, eftersom vi åt upp alla köttbullar igår gick Berthine till affären och köpte nya. En del tyckte att köttbullar absolut måste finnas med på julbordet och även om jag inte äter kött längre håller jag med om det. Jullunchen var jättegod och jag blev hur mätt som helst. Jag åt mycket sillsallad och Janssons frästelse. Efter lunchen var det Kalle ankas jul, det är en tradition att titta på det tycker jag. Först fick man ju se när tomtarna slog in paket och gjorde olika leksaker. Efter det fick man se Kalle anka och den där fågeln som retade honom och sjöng den där sången när Kalle försökte att ta kort. Jag sjöng den sången en gång i trean när jag spelade in en sak i skolan kommer jag ihåg, det var bara en skämtsak alltså:D Sen kan man ju inte direkt säga att det är en sång menmen. Allt annat visades som vanligt fram till Robin Hood, efter det visade de två nya filmer, en av de var Pinocchio. Jag älskade Pinocchio när jag var liten och lärde mig att sjunga Se du stjärnan i det blå. Första gången jag lyssnade på Pinocchio började jag gråta för att jag tyckte att det var sorgligt kommer jag ihåg. När Kalle ankas jul var slut tittade vi lite på kan du vissla Johanna. Min mormor tycker om det programmet men vi orkade inte se färdigt det idag, det var bara en av mina kusiner som ville det. Eva var tomte idag men jag tror fortfarande på tomten faktiskt, det gör allting mycket roligare. Det tog lite tid att dela ut alla julklappar och vi öppnade ingenting förrän allt var utdelat. Jag fick i alla fall hundra kronor av Eva, kläder plus en Sanna Nielsenskiva som jag ska byta av mina kusiner och fyrahundra kronor av Irre som vi ska gå och handla kläder för någon dag. Kläderna jag fick var en tjocktröja och en vanlig kortärmad tröja, eller det kanske till och med var två. Efter att alla hade öppnat sina julklappar åt vi risgrynsgröt, Björn fick mandeln. Sedan åkte vi hem och när vi kom hem åt vi julmiddag här. Nu känner jag mig alltså väldigt mätt. Vi har öppnat julklappar här och av Danne fick jag de fyra cd-skivorna med Sanna Nielsen, de var ju väldigt billiga. Av nina fick jag en midjeväska och strumpor med blommor och hjärtan på. Sedan fick jag en deodorant och ett läppstift, mina läppar är alltid torra. Jag fick också lite pengar till ett inspelningsprogram, nu behöver jag inte betala hela själv i alla fall. Eftersom jag fick fyrahundra kronor av Danne i födelsedagspresent och fyrahundra kronor av Irre i julklapp till kläder har jag åttahundra kronor att handla kläder för nu. Det känns väldigt bra för då kan jag lägga ner mer pengar på ett bra inspelningsprogram.
Nu ska jag inte skriva mer ikväll, imorgon kommer min mormor Lia och mina kusiner Elsa och Mthilda hit.
Hoppas att alla har haft en jättebra julafton i alla fall, god jul till er alla!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Du verkar ju ha haft det trevligt i alla fall =) bra det =)



God jul på dig med =)

2008-12-27 @ 00:15:30
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0