Tittat runt på Kulturama

Hej!

Jag börjar med att skriva lycka till till min kompis Kim som ska träffa sin idol Felix Engström idag. Felix är skådespelare och har medverkat i en del filmer, han har varit med och dubbat lejonet Aslan i Narnina och varit med i Svensson Svensson. Min kompis Kim har länge tyckt om Felix Engström så jag är jätteglad för hennes skull att hon äntligen ska få träffa honom idag. Oboj, som är en tidning för synskadade, kommer att ha ett reportage med Felix Engström där Kim kommer att ställa frågor till honom.

Imorse så hade jag sovmorgon, det har jag imorgon också. Min taxi skulle inte komma förrän tio i tio, skoldagen började tjugo i elva. Men taxin kom inte, jag stod ute och väntade från tjugo i tio, det är jag helt säker på. Klockan tio så ringde jag min assistent Mattias som ringde upp taxibolaget. De sa att taxin redan hade varit där jag bor och ringt på dörren och allting men det kan den omöjligt ha varit. De skickade i alla fall en ny taxi som kom ganska snabbt och jag kom i tid till Kulturama.

Idag så gick vi runt på Kulturama och de som går andra och tredje året där visade lite av vad de har gjort. Först så gick vi och lyssnade på när de som går inriktningen artistmusiker spelade och sjöng, de var verkligen jätteduktiga. Det fanns två rum och halva min klass var i det ena rummet och lyssnade på några elever och den andra halvan av klassen var i det andra rummet. Där jag var så spelade de mest rock, en discolåt eller vad man ska säga, hann de också med. De var som jag skrev nyss i alla fall väldigt duktiga, undrar om jag kommer att sjunga så bra om två år. Det var ganska högt ljud när de spelade så jag borde verkligen köpa öronproppar.

Efter det så visade de som går teaterinriktning en teater för oss. Teatern handlade om några tjejer som tävlade i os. Tjejerna spelades av killar. Teatern var ganska bra men lite svår att förstå ibland, jag förstod inte slutet.

Innan lunchen så lyssnade vi på när de som går inriktning storband spelade. På Kulturama så får de som går storband träna tillsammans fyra gånger i veckan. Det finns inget annat gymnasium som tränar så mycket, på andra gymnasium i Sverige så brukar de som går storband bara träna en eller två gånger i veckan sa de på Kulturama. De spelade i alla fall tre olika typer av låtar idag, de var väldigt bra.

Jag glömde att ta med mig min matsäck idag, jag lade ner allting i väskan imorse men på något sätt så lyckades jag ändå glömma den. Men alla glömmer ju någon gång, det var ju tidigt på morgonen också haha. Mattias och jag handlade i kafféet istället, jag tog en smörgås och en juice.

Lite senare så gick vi in i gymnastiksalen där de som går inriktning musikal uppträdde. De sjöng några låtar och dansade en del. Jag tyckte väldigt mycket om låtarna de sjöng och alla hade väldigt fina röster.

Efter det så fick de som går inriktning bild och desing tror jag att det var, visa olika bilder och skulpturer som de har gjort. Det fanns inte mycket för mig att göra då eftersom att jag inte fick känna på någonting. Mattias försökte att förklara lite hur bilderna såg ut men det var lite svårt tyckte han och det fanns väldigt många olika typer av bilder.

Det sista vi gjorde idag var att se en film som några av de som går inriktning foto film gjorde förra året. Filmen handlade om en kille som gick på gymnasiet Södra Latin förra året. Han tyckte väldigt mycket om att spela schack, det gör han fortfarande. Man fick se lite hur hans dagar såg ut och filmen handlade om att killen skickade in ett brev för att han ville komma med i det svenska landslaget. Filmen slutade bra och han kom med där, sedan så kom han fyra i någon grej haha.

Taxin var i tid vilket var bra. Jag ska alldeles snart åka till Adam, vi har nämligen varit tillsammans i tre år idag. Det är faktiskt en ganska lång tid ju.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Teater är ju askul ju =)



Haha, hur lyckas man glömma matsäck som man redan har lagt ner? =P



Grattis på 3-årsdagen dårå =)

2008-08-28 @ 14:58:41
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: Nina

Vad himla bra du skriver, Vispen!!! Har inte läst din blogg tidigare, men Mormor sa att jag måste läsa för du skriver så bra. Och det stämmer. På det här sättet får jag ju veta lite mer om vad du pysslar med om dagarna!!!

Kramar,

Mamma Nina

2008-09-09 @ 19:51:32

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0