Tar det lugnt och tänker lite

Hej!

Nu sitter jag hemma, ska tillbaka till Adam igen imorgon. Vi ska träffa min kompis Aron, han var en av de som kom på lägret. Han bor i Norrland, väldigt långt från mig och imorgon så åker han förbi Stockholm när han ska till sin kompissom bor i Skåne. Det är därför som det är så roligt att träffa honom, det blir bara två timmar men det är ju alltid något. Jag träffar honom nästa måndag också när han åker hem igen.

Tvätta tar lite tid, mina kläder ligger fortfarande i tvättmaskinen, de har legat där sen jag kom vid fyratiden.
Adams familj skulle gå ut lite på eftermiddagen och äta glass, gå på bio och förmodligen äta någonstans. Adam ville jättegärna äta buffé på Bambo palace, det stället vi var och åt på med min familj förut. Jag blir lite avundsjuk men det finns ju fler tillfällen när man kan äta där.

Igår så var Adam jättetrött, han somnade vid åtta redan och jag låg där och kunde verkligen inte sova! Så jag låg och tänkte lite och lyssnade på när det regnade enda tills klockan var tolv och jag somnade. På lägret så var det en som åt medicin varje kväll, två tabletter, det behövs ibland om man är synskadad. Tabletterna innehåller något ämne så att kroppen ska känna när det är dag och natt. Jag räknade ut att min kompis betalar åtta kronor för att få sova en hel natt och det känns ju ganska mycket. Men det kanske är värt det, jag har jättesvårt att sova på nätterna! På gymnasiet så hinner jag inte ligga vaken flera timmar varje natt. Så jag kanske ska prova tabletterna, de innehåller inget farligt ämne.

Det var så mycket som jag funderade på innan jag började skriva men sen helt plötsligt så försvann allt.

De har hört av sig från Kulturama och hittat en person som kanske kommer att bli min assistent, han hette Mathias. Jag ska träffa honom den tolvte augusti, det blir spännande. Hoppas bara att jag tycker att han verkar bra och trevlig för annars kommer det att bli jobbigt! Jag vet kompisar som har haft assistenter som de verkligen inte har trivts med och det är ju ganska viktigt även om assistenten inte är ens kompis. Man måste ju kunna prata med personen och säga hur man vill ha allt och så. Jag har i alla fall varit nöjd med assistenterna jag har haft tidigare. Men jag vet ju inte hur länge Mathias kommer att jobba om han blir min assistent. Hon som var speciellärare på Kulturama eller vad hon nu var haha, berättade att assistenterna där inte brukar jobba så länge. Det är ju inte så konstigt med takne på att man inte har en så bra lön. Sedan så kanske de tycker att jobbet är tråkigt, jag vet inte. Men det blir jobbigt för mig om jag blir tvungen att byta assistent för då måste de lära sig allt flera gånger. Det finns i alla fall kurser som lärarna kan gå och lära sig lite saker som kan vara bra och jag tror att några från Kulturama ska göra det i höst.

Jag har börjat att bli nervös, det är ju mindre än tre veckor kvar tills jag börjar nu. Jag vet att vissa som börjar på gymnasiet som börjar på musiklinjen kommer att känna varandra sen tidigare. Det är i alla fall ganska vanligt att det är så för en del har säkert gått musikklass och så tidigare. Kulturama har ju mellanstadium och högstadium på skolan också och det kommer säkert att börja frolk på gymnasiet där som gick i nian i våras. Men kanske inte så många för de kanske har tröttnat på skolan om de har gått där länge. Men om det är många som känner varandra så kanske jag kommer att ha svårt att komma in i klassen. Det är i alla fall bra att vi kommer att ha musik som gemensamt intresse.

Undrar hur det kommer att gå för mig, jag kanske inte alls hänger med. Tempot på gymnasiet är jobbigt och ja, vissa som går på gymnasiet säger att de pluggar från att de kommer hem varje dag till tolv varje natt. Jag tror inte att jag kommer att orka det för ja, jag vill ha fritid också! Men jag måste ju försöka. Men allting tar så lång tid för mig, jag läser inte alls snabbt om jag jämför mig med seende personer. Sedan så är jag inte direkt lättlärd. Men jag har ju kommit in på gymnasiet nu i alla fall, det är jag jätteglad för. Men tänk om jag kommer att ha glömt en massa i höst, det har jag säkert gjort! Engelska, jag blir glad om jag får g i det och det är samma sak med matten. Det finns de som får mvg i allt och en massa vg och det vill jag ju också ha! Hur gör ni?
Många har höga krav på sig själva och det är klart att man har det! När man ska söka vidare sen så måste man ju ha höga betyg! Jag vill få ett bra jobb i framtiden som jag trivs med, jag vill kunna gå upp på dagarna och tänka att det ska bli lite roligt att jobba åtminstone, jag vill inte tänka att det känns tråkigt varenda dag!

Jag har hört att man inte kan ändra betygen som man får i gymnasiet utan de betygen man får kan man aldrig läsa upp. Det känns också väldigt jobbigt. Det är bara om man får ig som man kan få g.

Nu så ringde min kompis Kim så nu ska jag vara lite social.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Det tar ju längre tid för synskadade än för seende, det är ju bara så. Man kan inte göra något åt det, men man ska ju få den tid man behöver på sig för saker och ting utan att känna pressen, men det är svårt ibland. Det är så mycket man ska hinna göra och ofta är det ju så att allt kommer i en ända hög helt plötsligt. Ena veckan är det nästan inget och så nästa vecka har man 3 prov och 3 läxor eller något. Det är tufft, men så är dagens gymnasier.. men du klarar dig nog =)

2008-08-03 @ 21:48:47
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: Elsa

Jag måste säga det att gymnasiet är inte så hårt som många försöker få det att låta. Lyssna och anteckna ordentligt på lektionerna så kommer det gå fint!

2008-08-04 @ 00:06:33
URL: http://minipinan.blogg.se/
Postat av: RonjaR

hmm, jag tycker ibland att jag läser snabbare än mina seende kompisar, fast och andra sidan är två av de dyslektiker.

2008-08-04 @ 09:49:35
URL: http://musikfreakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0