Kulturama

Hej igen!

Jag är bara tvungen att skriva nu, jag kom precis hem från Kulturama. Vi var i tid fastän taxin var lite sen och det var samåkning. Men taxichaufören lämnade mig och Adam först. Jag har förresten fått ett nytt färdtjänstkort nu som är giltigt till år 2018.

När vi var framme så gick vi in i receptionen och frågade efter Åsa. Hon kom ganska snabbt efter det, Nina och Mathias kom efter några minuter, de hade varit på promenad i huset och gått genom alla korridorer. Medan Åsa, Adam och jag väntade på Nina och Mathias så pratade Åsa lite med mig. Åsa såg att jag hade Nightiwshtröjan på mig och hon visste att de har skaffat en ny sångare. Jag sa att jag inte tycker om Nightwish lika mycket som förut, jag har faktiskt bara hört en enda låt med den nya sångaren.

Nina och Mathias kom efter en stund. Mathias hälsade på mig, hans röst var väldigt speciell, det är svårt att förklara hur den lät men den lät lite surrande. Men Mathias lät snäll i alla fall. Vi gick ner en våning där kafféet brukar vara, idag var det såklart stängt eftersom att skolan startar den 22 augusti. Vi satte oss och pratade. Nina, Åsa och Mathias pratade ganska mycket medan jag mest satt tyst och lyssnade. Mathias är 33 år, ungefär 30 år yngre än Tini, min förra assistent. Det känns faktiskt bra för det är roligare att ha de som är lite yngre tycker jag. Det sades mycket idag och jag har glömt en hel del. Mathias sa att han spelar trummor och Nina berättade för mig att Mathias hade varit i Holland i fyra år och spelat. Mathias sa något om att han spelar trummor i band och att han kan sjunga samtidigt som han spelar. Det är ju jättebra för jag kommer ju att välja trummor som bi-instrument när jag går andra året på gymnasiet. Mathias sa att han kan ge mig privatlektioner om jag vill, han sa att det var svårt att sjunga och att spela trummor samtidigt i början men att han först försökte att tugga tuggummi samtidigt som han spelade och sedan försökte att sjunga. Det låter som ett roligt sätt att lära sig på tycker jag haha. Nina berättade att Mathias bor med en tjej som håller på att utbilda sig till sångpedagog.

Åsa sa att hon hade pratat med en musiklärare på Kulturama och att hon tyckte att det var roligt att jag skulle börja. Musikläraren hade sagt att jag hade mycket känsla i rösten när jag sjöng tydligen, det har jag en annan kompis som också säger så det kanske stämmer.

Vi pratade om att det har kommit några kartonger med böcker till mig men de ska jag få senare. På tisdag så ska vi träffas igen men då ska jag åka själv till Kulturama. Margareta, en från syncentralen, Åsa, Mathias och jag ska träffas då.

Den 22 augusti så fick jag veta att vi ska börja klockan nio och att vi ska gå ungefär till klockan fyra. Sedan så kommer vi att ha en introduktionsvecka där vi kommer att sjunga mycket, bra att man inte behöver plugga så mycket första veckan!
Nina delade ut några häften där det stod lite om hur man ska ledsaga och lite annat, jag ska ta med mig fler saker nästa vecka och ge till Mathias.

Några vaktmästare gick förbi som jag hälsade på idag också. Det var lite roligt för en av dem hade varit Sveriges bästa dansare ett år och den andra hade varit Japans bästa sångare eller något sådant, jag minns inte riktigt.
Åsa sa att jag fick komma till hennes rum och säga till om det var någonting, det var bra, hon sa att många elever säger att hon är väldigt rak och lite sträng men att hon ändå är bra. När vi träffade henne idag så skrattade hon mycket i alla fall, det gjorde Mathias också.

När vi åkte hem idag så sa Nina att hon tycker att det känns jättebra, jag vet inte riktigt vad jag känner än men det känns bättre än vad jag hade förväntat mig. Huddinge kommun har inte direkt tagit några beslut än sa Åsa men hon hade pratat med någon som sa att det var självklart att jag ska få en assistent, det var bra! Men när jag går tredje året på gymnasiet så kanske min assistent bara kommer att jobba halvtid, vi får se hur mycket hjälp jag behöver då.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Så bra att han var bra då, Mathias =)



Min assistent får vara kvar hela det här året också är klart nu =)



Läste ditt nedanstående inlägg också om tidigare assistenter och så. Jag hade ju ingen assistent alls tills jag började 7:an. Då hade jag Chris som är 6 år äldre än mig hela högstadiet och han var nästan mer barnslig än oss ibland =P retades och hade sig haha. Sen i höstas när jag började gymnasiet hade jag Christian. Han var lite äldre, ca 30, men han var också schyst och bra på musik =) och så nu har jag Spike, eller Dennis som bara är 9 månader äldre än mig och han är nog den jag kommer bäst överens med i hela klassen =)

2008-08-12 @ 21:07:23
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0