Jag hade roligt idag!

Hej!

Det var väldigt jobbigt imorse och jag skrev ett kort inlägg bara för att jag kände mig så arg. Men taxin kom sen i alla fall. Det var trist att jag missade studietekniken som jag hade velat vara med på. Men jag ska fråga några från min klass imorgon vad de pratade om då. Det var en tjej som berättade lite om det men inte så mycket.
När jag kom till Kulturama så hade de andra sin andra lektion, eller workshop, den handlade om plagiat. Karin, som är svenskalärare, berättade lite om hur man ska göra när man skriver. Vi fick några exempel på texter och vi skulle säga om de var plagiat och om man fick skriva så eller inte. Det var faktiskt ganska intressant, jag har inte så stor koll på vad man får skriva och när man ska sätta in citattecken och så. Jag lärde mig en del fastän jag kom in sent på lektionen. Men vi ska få en mall senare där det står vad man får skriva och hur man ska göra.

Efter den lektionen så satt Mattias och jag med de andra i klassen. Roshanak, en tjej i min klass, kom och hälsade på mig. Jag sa till henne varför jag var sen och klagade lite på taxin haha. Roshanak är förresten väldigt trevlig och hon sjunger jättebra tycker jag! Men nu så kommer inte Roshanak att vara på Kulturama på två dagar för hon ska sjunga och tävla mot några andra på en båt. Hoppas att det går bra för henne. Jag känner nästan igen hennes röst nu förresten.

Nästa lektion hade vi med en idrottslärare som hette Tina. Vi satt först på golvet på någon sorts mattor. Tina pratade lite om avslappning, fokus pratade vi om. Vi pratade om att det är viktigt att äta och dricka när man känner sig stressad, att man ska äta och dricka bra varje dag. En människa ska dricka två liter vatten varje dag och få i sig en liter vatten gnom maten. Jag tror inte att jag får i mig så mycket vatten tyvärr.
Efter att ha pratat lite så fick vi sätta oss eller lägga oss i en ställning då vi kände oss avslappnade. Jag satt först upp men jag fick hjälp att lägga mig ner, det var ett litet rum och det var vädligt trångt där och jag ville inte råka lägga mig på någon annan. Mattias var förresten inte med på den lektionen men det gick bra ändå. När de flesta låg ner så lyssnade vi på ett band som var tretton minuter långt. Där var det en kvinna som pratade, hon sa att man skulle fokusera tankarna på olika ställen i kroppen, till exempel på vänster fot och så vidare. Det var vädligt skönt att få ligga ner en stund. Om man fick ha avslappningsövningar varje dag i skolan så skulle jag må bra haha. När bandet tog slut så slutade lektionen.

Nästa lektion handlade om bildanalys, det var inte så roligt. Men lärare, Örjan, var väldigt bra tycker jag. Jag orkade sitta och lyssna i nästan en timme tror jag att det var och det är inte ofta som jag orkar lyssna så länge på någon utan att börja tänka på annat. Örjan visade i alla fall olika bilder och så skulle man säga vad som fanns med på bilden och vad som inte fanns med, hur ljuset var och lite annat. Man skulle säga vad man trodde att bilden föreställde och så. Man skulle alltså tolka bilder på olika sätt. Jag såg ju inte bilderna så för mig så var det faktiskt inte så roligt. Men jag lyssnade i alla fall.

Nästa lektion skulle ha börjat klockan tolv och hållt på till tio i ett. Men läraren som skulle ha oss då kom aldrig. Men alla väntade till klockan tjugo i ett innan de flesta gick och åt tror jag, jag gjorde i alla fall det. Jag tog med mig mat idag och det kommer jag att göra resten av den här veckan också. Det satt fyra andra tjejer vid samma bord som jag och alla verkade trevliga. Men jag pratade inte så mycket med dem.

Efter att ha ätit lite så gick Mattias och jag ut lite för att få lite frisk luft. Vi pratade lite om tinnitus och om hur det låter, Mattias har det ibland och jag tycker synd om honom för det. Mattias försökte att förklara ljudet han får i öronen ibland för mig och jag blev störd bara av att höra ljudet i några sekunder. Mattias har hört att det till och med finns de som har tagit självmord på grund av att de har tinnitus. Men Mattias har nog fått tinnitus för att han har spelat så mycket trummor och för att det har varit högt ljud ibland när han har spelat på olika ställen. Men nu så har han skaffat olika saker så han borde inte få mer tinnitus i alla fall.
Därför så ska jag se till att skaffa öronproppar snart, jag skulle inte vilka få problem med hörseln också, jag är ju redan blind.
Mattias sambo ringde en stund också, hon ska också vara på Kulturama en dag i veckan tror jag att det var. Hon håller på att utbilda sig till sångpedagog. Jag fick säga hej till henne och jag tycker att hon lät trevligt.

Det finns sju våningar på Kulturama och man måste gå i trapporna hela tiden. Jag kommer att få motion av att gå i trapporna men det är bara bra för mig. Mattias verkade faktiskt tycka att det var jobbigare än jag att gå i trapporna. Roshanak tyckte också att det var jobbigt sa hon. Men hon gick på Kulturama förra året också så hon är van vid det.

Sista lektionen vi hade idag handlade om okända föremål. Andreas, tror jag att läraren hette, visade olika föremål som vi sedan skulle gissa vad de användes till. Det var ganska roligt faktiskt men vissa föremål användes till vädligt konstiga saker. Jag satt i alla fall vid samma bord som Roshanak, en annan tjej och två killar som hette Alexander och Jimmy, de verkade trevliga. Men jag pratade mest med Roshanak idag, hon sa hejdå till mig idag och gav mig en kram.
Läraren som vi hade på sista lektionen var bra, det är synd att jag inte får ha honom i år.

Nu så är jag hemma i alla fall och det känns ganska skönt. En kompis ville prata lite med mig så jag ska göra det nu. Sedan så kanske jag lägger mig och vilar en stund med tanke på att jag sov så dåligt inatt. Jag trivs i alla fall jättebra på gymnasiet, min klass är jättetrevlig och ja, det finns inte så mycket mer att skriva idag.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Fruktsoda

nu har jagf läst allt som du har skrivit! eller, allt som fanns på startsidan i alla fall. jag ska försöka kolla en gång per dag eller så:D

sov gott!

2008-08-25 @ 17:36:57

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0