Första dagen

Hej!

Jag kom precis hem men nu så är jag jättetrött, jag ska nog vila lite snart. Lovisa har fått vänner snabbt och hon tog till och med hem några kompisar hit idag.
Det var väldigt svårt att somna inatt, jag har ju lite problem med det. Gå upp var ännu svårare, jag hade ställt väckarklockan men den ringde inte. Det var tur att jag vaknade av mig själv.

Taxin var i tid så det var ju trevligt. Min assistent Mattias mötte mig utanför taxin och vi gick in tillsammans. Vi pratade lite, Mattias verkar trevlig. På måndag så ska jag börja att åka skoltaxi, i början så kommer jag att åka hemifrån en timme innan vi börjar fastän det bara tar en halvtimme att åka. Men Mattias tycker att det är bra så att vi inte behöver stressa. Det var inte stressat idag i alla fall tycker jag.
Vi satte oss i en sal och dit kom också alla andra som började första året på Kulturama idag. Det var väldigt många men det var flest som gick artistmusiker. Rektorn pratade lite om skolan och presenterade några som jobbar där. Efter det så fick alla klasser gå iväg förutom min klass. Vi skulle ta skolfoto, både gruppfoto och porträttfoto eller vad det heter haha.
Vi var tvugna att stå eller sitta ganska nära varandra. Men det gick bra och jag hoppas att fotot blev bra, det gick snabbt för mig att ta kort. Hoppas att jag blev bra där också.
När jag hade tagit fotot på mig så var det en tjej som hälsade på mig. Det var trevligt, hon sa att det var roligt att vi kom i samma klass och så. Men hon sa inte vad hon hette och Mattias kom inte heller ihåg det. Men hon lät trevlig och glad i alla fall. Det kommer nog att ta lång tid innan jag känner igen allas röster.

Efter att ha tagit fotot så gick jag och Mattias upp till fjärde våningen och väntade på de andra. De andra kom efter ungefär fyrtio minuter, det kändes lite segt att vänta. Men jag hann prata lite med min mentor, han heter Ola och är idrott och mattelärare. En musiklärare som förmodligen kommer att ha mig i sång sa också hej.

Vi är 32 personer i min klass och jag tycker att alla verkar trevliga. Det är en kille som mest pratar engelska som har bott i New york tidigare.
När alla hade kommit till klassrummet där vi skulle vara så presenterade sig alla musiklärare, det var väldigt många som spelar elbas. Efter det så satt vi två och två och pratade. Vi skulle lära känna varandra, jag pratade med en tjej som heter Elin. Först så skulle vi gissa saker om varandra men ingen av oss hade så många rätt. Vi berättade om varandra för klassen. De flesta bor i eller nära Stockholm. Många av killarna tyckte om hårdrock men det var en tjej som tyckte om all musik förutom hårdrock.

De andra fick skriva ett brev till sig själva som de senare ska få läsa. Jag ska också skvira ett brev och lämna in det senare. Man skulle skriva om vad man har för förväntningar och hur det hade känts idag och vad man tror om tre år, lite sådant.
Halva klassen fick Ola som mentor och den andra halvan fick en annan som hade ett svårstavat efternamn.
De delade ut mappan med schema och lite annat, klasslistan sotd där med alla adresser och telefonnummer men min adress är fel, det står att jag bor i Nykvarn fortfarande.
Ola pratade om nästa vecka och lite om hur den kommer att se ut, den låter helt okej.
Efter det så fick några busskort och sen slutade vi.

Kulturama verkar vara ett bra gymnasium och jag hoppas att jag kommer att trivas där.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Bra att det gick bra då =)



För mig tog det nästan halva hösten innan jag ens visste vad alla i klassen hette typ och ännu längre att veta vem som var vem =P

2008-08-22 @ 17:38:00
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: Emmalisa Norrhamn

Hej! Emmalisa och humlan här. Kevin också. Hoppas du trivs på Kulturama. Går Roshanak i din klass? Kram

2008-08-22 @ 23:40:42
URL: http://emmalisanorrhamn.blogg.se/
Postat av: Elsa

Åh vad kul att höra att det gick bra! Du kommer säkert ha jätteroligt nu första veckorna, lära känna nya människor osv, se till att vara så utåtriktad som möjligt!

2008-08-23 @ 00:03:47
URL: http://minipinan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0