Matteprov...

Hejsan!

Idag började jag dagen med att ha nationellt prov i matte, inte alls kul! Det gick dåligt också tror jag, vissa uppgifter svarade jag inte ens på. Man fick kort tid på sig, 40 minuter för att göra 20 tal och jag jobbar inte så snabbt. Sedan såg texten konstig ut så det var jobbigt att läsa. Det fanns några bilder till och jag förstod inte hur jag skulle känna på dem. Det gick bara inte och det var kanske fem uppgifter som hade bilder. De trycker bilderna dåligt. Jag har inte tränat på att se sådana bilder så mycket tidigare heller för jag har mest haft bildbeskrivningar i min mattebok. Innan nationella provet kommer jag ihåg att jag beställde att jag ville ha bildbeskrivningar istället för bilder, varför fick jag inte det då?
Efter det första provet hade vi rast i fem minuter. Sedan hade vi b-delen. Den var också rätt svår men som tur var så slapp jag att hålla på med geometri och så. Men det var två tärningar som man skulle hålla på och räkna ut saker från. De skulle vändas på olika sätt och när man hade gjort det några gånger på olika tärningar skulle man komma fram till en slutsats och ett samband. Det kom jag inte på men jag skrev i alla fall lite, grattis... Det hade kanske varit bättre ifall jag hade haft två tärningar framför mig. Jag vet en annan synskadad som också har gjort samma prov som jag och hon fick ha det. De andra hade ju möjlighet att rita men det kunde inte jag. Därför fick jag ju svårare än de andra... På tärningarna skulle man multiplicera olika sidor med varandra och sedan räkna ut summan av svaren man fick. Aja, nu är de nationella proven snart slut också, jag har den muntliga delen kvar bara.
Jag hörde att man skulle ha 23 poäng för att få godkänt och inte ens det första provet kunde man få 23 poäng på. På det andra provet kunde man få 10 poäng. Man kunde alltså bara få 30 poäng sammanlagt. Då tycker jag att 23 är väldigt mycket för att man ska bli godkänd.

Efter b-delen av provet så hade vi dans på idrotten. Vi började med att dansa lite vals. Vi fick bara lära oss grundstegen och jag tyckte det var ganska lätt. Jag fick dansa med lite olika killar. Haha, jag har kommit på att de flesta av killarnas röster har ändrats jättemycket! Jag hör knappt vem som är vem längre ju.
Men jag känner igen de som går i min klass och det är mest parallellklassen jag märkte det på idag. Men jag fick till och med fråga en kille i min klass vem det var idag.
Efter valsen dansade vi bugg, den musiken var roligare och gick snabbare. Där dansade jag inte med någon kille, vet inte varför. Men jag lärde mig några steg och min idrottslärare visade lite hur man skulle göra.

Efter idrotten hade vi lite bild. Då kom det förresten en äldre man och pratade om lite olika saker. Han satt i Nykvarn och ansvarade för moderaterna någonting tror jag. Jag lyssnade inte så noga haha. Men han frågade lite om vilka linjer vi ska välja till gymnasiet. Han sa att Nykvarn har gått fyra miljoner back förra året tydligen.
Sedan frågade han om det var något vi ville ändra på. Det var några som tog upp saker men jag brydde mig inte så mycket eftersom jag ändå kommer att flytta till Huddinge i sommar. Men min pappa kommer ju att bo kvar i Nykvarn.
På bilden funderade jag mest på vad jag ska göra när jag är klar med den där mobilen. Min assistent åkte nämligen hem efter provet så då kunde jag inte göra klart den idag. Men jag vill nog hålla på med lera sen för då kommer jag att kunna jobba ganska självständigt och så kanske jag kan visa lite mer vad jag kan. Men jag har inte kommit på vad jag vill göra i lera än, kanske något föremål som kan användas i hemmet eller så.
Några i klassen fick klippa ut hjärtan på bilden. De ska användas imorgon till bordsplaceringen. Tjejerna fick ljusare hjärtan än killarna tror jag. Ett namn skulle skrivas i varje hjärta. Undrar om det blir så att lärarna bestämmer vem man ska sitta bredvid. Det skulle faktiskt vara roligt tycker jag för då kanske jag får sitta bredvid någon social person eller inte. Jag kan ju prata om jag vill och om det är någon rolig person eller så kan jag vara tyst. Men killar kan faktiskt vara trevliga, ibland föredrar jag killar framför tjejer. Men tjejer brukar ibland vara mer öppna än killar.

Efter bilden var det lunch, det var biffar med ris och någon vitlöksås. Ovanligt gott för att vara skolans mat, jag äter nästan alltid maten i skolan och gillar det mesta men ändå. Jag satt vid samma bord som några lärare. De satt och diskuterade lite olika saker, jag lyssnade mest. Jag trivs med att bara sitta och lyssna ibland. Senare kom en kille från min parallellklass och satte sig vid bordet. Då började de att diskutera invandrare. Vissa sa att de inte fick sjunga Sveriges nationalsång bara för att det var för många invandrare. Det tycker jag var fel. Men annars jag har såklart ingenting emot invandrare. Alla människor är ju lika mycket värda och alla har rätt till ett bra liv.

På so-n såg vi en engelsk och rätt tråkig film. Ingen syntolkade för mig och ljudet var konstigt och så satt jag en bit från tv-n. Men jag hoppas inte att vi kommer att behöva diskutera filmen sen för i så fall vet jag en som är körd!
Emma, min musiklärare, kom in under filmen. Hon frågade ifall jag vill sjunga imorgon och det vill jag tror jag. Lärarna sa ju i måndags att alla ska försöka göra någonting men sen idag hörde jag att det inte alls var många som visste vad de vill göra. Emma tycker i alla fall att jag ska sjunga I remember love. Men jag är lite trött på den låten. Sedan tror jag inte att så många andra gillar den. Men om jag inte hittar någon annan låt så blir det nog den jag får sjunga. Men min röst kanske har blivit ännu mörkare nu det senast året men det hoppas jag verkligen inte. Men Emma tycker tydligen att jag gör den låten bra så det är ju kul att någon tycker det haha.

Sista lektionen idag var no. Då fick vi klippa ut kuvert som såg ut som hjärtan när de var klara. I dem fick vi skriva någonting fint. Kuverten ska sedan delas ut till någon i klassen. Jag hade som vanligt jättesvårt att komma på något bra att skriva, jag kom inte ens på vad jag själv skulle bli glad av att få. Min lärare tyckte att det kunde vara en bra idé att kanske komma på någonting fint ur en sång jag gillar men jag kunde inte ens komma på det. Ibland vet jag inte vad det är med mig, jag kan ju ändå en hel del låtar och gillar att sjunga så mycket.
Jag vill inte säga vad jag skrev för det var en så dålig och tråkig grej. Stackars den som får mitt hjärta, jag kanske till och med får det själv, det är ju inte så stor chans men det vet man ju inte.

Idag fick jag i alla fall inte vänta lite länge på taxin. Men jag gick ut en stund tidigare än vanligt för vi slutade lite tidigare. Det var rätt skönt i solen men det kändes nästan lite för varmt ibland. Åh vad jag är sugen på en glass eller någonting annat kallt nu. Men vi har ingenting hemma så jag får klara mig utan det.
Jag borde verkligen sätta mig och plugga spanska idag för det är mindre än två veckor kvar tills det stora spanskaprovet är.
Jag ska nog göra det nu. Hoppas att alla har det bra.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0