Trött efter allt pluggande

Hej!

Hoppas att allt är bra med er! De senaste dagarna har jag inte hunnit göra mycket mer än att plugga, vilket säkert förklarar varför jag känner mig seg. Både igårkväll och ikväll har jag skrivit på en essä om musik och sång som äntligen är färdig! Om jag orkar bearbeta ytterligare en text återstår att se. Det beror på vilket humör jag är på imorgon men jag tror att jag ska göra det med tanke på att jag vill känna att jag har gjort mitt bästa när jag väl får mitt slutbetyg. Som det är nu ligger jag bara på godkänt i svenska eftersom jag varken har skrivit några bra texter eller framfört tillräckligt bra tal. Men om jag bearbetar en text, om jag får ett okej betyg på essän och om jag säger bra saker på boksamtalet nästa vecka finns det en liten chans att jag höjer mig till vg. Chansen är inte särskilt stor men den finns där och även om jag känner mig hur skoltrött som helst vill jag inte ge upp nu när allt snart är över. Naturkunskapen är det samma sak med, där ligger jag mellan g och vg och vilket betyg jag får visar sig imorgon när jag ska skriva det sista provet samt göra några kompletteringar. I klassisk sång har jag ingen aning om var jag ligger men jag skulle gissa på att jag bara får godkänt. Jag har visserligen utvecklats men det har gått långsamt. Där känner jag i alla fall att jag har gjort mitt bästa och mer än så kan man ju inte göra. Nu är det dock bara att träna in de sånger som jag behöver lära mig i klassisk sång och vokalensemble och med tanke på att jag tycker att det kan kännas ganska roligt att sjunga ska det nog gå bra. I musikteorin har jag ett stort terminsprov om två veckor och jag hoppas på att få vg på det. När jag skriver vad jag har gjort de senaste dagarna låter det kanske inte särskilt mycket men den himla essän har jag lagt ner tio timmar på och i naturkunskapen är det många sidor att läsa och mycket att lära sig. Men men, snart är det över, om fyra veckor vid den här tiden är jag inte längre studerande utan arbetssökande. Jag hoppas verkligen att jag hittar ett jobb för jag tror att jag skulle må bra av att göra något annat än att plugga. Sen känner jag att det börjar bli aktuellt att flytta hemifrån men vi får helt enkelt se vad som händer i höst.

Förutom att plugga har det som sagt inte hunnit hända särskilt mycket på sista tiden. I söndags umgicks jag en stund med Adam och Sarah. Vi åt lunch hemma hos ADam och åkte sedan in till stan där vi kollade runt i affärer. Jag köpte ingenting förutom ny deodorant. Under eftrmiddagen gick vi förbi en stor coca colabil som delade ut gratis coca cola till alla. Jag brukar inte dricka läsk särskilt ofta men bestämde mig för att ta en burk eftersom den var extra liten och såg ut som en sådan som man kan köpa på flygplan:) Middag åt vi tillsammans med Adams föräldrar på Örtagården, ett ställe där de hade många vegetariska rätter, sushi, glass och annat gott:) Jag tycker verkligen om buffé för att man får äta hur mycket man vill. Många säger att jag är stor i maten, vilket säkert kan stämma. I söndags åt dock både Adams pappa och framförallt Adam mer än jag. Jag förstod ärligt talat inte hur Adam kunde äta så pass mycket som han gjorde. Vi hade hur som helst en trevlig stund på Örtagården:)

I skolan har Carla börjat jobba med mig istället för Jonas. Jag måste erkänna att jag saknar Jonas lite för det hade varit roligt att ha honom den sista månaden. Men jag har absolut ingenting emot Carla och allt har gått bra hittills. Nu ska jag snart sova för imorgon gäller det att prestera på provet i naturkunskap som handlar om miljö. Imorgon kväll börjar dessutom Haninge open. Vi är ett antal svenskar som representerar Sverige och jag bestämde mig, efter över en månads beslutsångest, för att delta i tävlingen. Jag har inte tränat särskilt mycket de senaste månaderna och därför förväntar jag mig definitivt ingen topplacering. Mitt mål den här gången är dock att bli bland de tre bästa i gruppspelet på torsdag och att inte bli sämre än tolva totalt. Att ge upp från första början vore inte likt mig och jag tror att jag har en chans att nå mitt mål:) Sen hoppas jag som vanligt att nervositeten inte kommer att störa mig alltför mycket samt att jag kan känna att det känns roligt att tävla. Förutom att jag kommer att spela en del showdown i helgen kommer jag så klart även få möjlighet att umgås med en massa trevliga människor, vilket jag ser fram emot. Mimpe kommer för att se tävlingen tillsammans med Sven plus att min kära vän Maria förhoppningsvis kommer förbi en liten stund någon av dagarna! Det enda som känns tråkigt är att jag inte kommer att ha min pojkvän på plats som hejar på mig men man kan ju inte få allt här i världen och med tanke på att showdown inte är Rezas grej skulle han förmodligen få tråkigt plus att jag ändå inte brukar vara på världens bästa humör när jag har förlorat. Om allt går som planerat får jag hur som helst träffa min kära på måndag kväll och jag kan lova er att det hade varit mer än underbart! Jag saknar honom oerhört mycket! Nu går jag, ta hand om er!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Hej!

Lycka till på Haninge Open

Ha det bra!

Kram.

2012-05-16 @ 10:16:53
URL: http://jonte85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0