Lördag och en månad kvar

Hej!

Idag är det lördag och exakt en månad kvar tills jag tar studenten. Att plugga har gått segt de senaste dagarna trots att jag vet att slutet är nära. Jag vet inte varför jag inte orkar ta tag i vissa saker men jag har i alla fall pluggat lite varje dag och ikväll ska jag skriva lite på en essä som ska lämnas in på onsdag. Okej, nog pratat om plugg nu, jag är som ni säkert förstår väldigt trött på allt som har med skolan att göra just nu.

De senaste dagarna har gått ganska långsamt och jag har saknat min kära Reza väldigt mycket. Tyvärr får jag inte träffa honom på länge nu och det känns jobbigt. Men men, nästa vecka kommer förhoppningsvis kännas kortare:) I tisdags tränade jag en stund med Stine och det var trevligt. Jag tror faktiskt att vi båda kände att vi fick ut mycket av träningen och jag tycker att det känns roligt att vi är ungefär lika duktiga. Vi har bestämt att vi ska träna mer i sommar för i juli är ju EM i showdown. I onsdags hände inte särskilt mycket, jag var i skolan där jag läste på svenskan och tittade på film på naturkunskapen. På kvällen åkte jag på ett extra årsmöte som USS hade. Mötet gick fort, vilket jag tycker var skönt. Kvällen avslutades med att vi åt middag tillsammans och satt och pratade i en soffa. Nu när jag inte tillhör styrelsen längre var jag inte med på styrelsemötet. Emma, Rakel, Jeanett, Jakob och Johan var inte heller med under hela mötet utan vi underhöll varandra och pratade om allt möjligt trevligt. Okej, allt vi pratade om var inte särskilt trevligt men det var trevligt att få umgås med dem:) I torsdags tog jag det lugnt. Det enda som hände var att jag hade klassisk sång där jag fick anstränga mig riktigt ordenligt och kämpa hårt. Läraren ställer höga krav men hon är bra och jag lär mig något nytt varenda vecka! Vissa veckor märker jag faktiskt att min röst utvecklas och det är det som får mig att fortsätta sjunga.

Igår var det fredag och jag måste säga att dagen började bra. Det var lagom varmt ute och Jonas mötte mig vid taxin. Igår var förresten Jonas sista dag som assistent. På måndag börjar han sitt nya jobb då han ska köra postbil. Jag tycker så klart att det är roligt att Jonas har hittat ett nytt jobb. Men det är klart att det känns lite tråkigt att han slutar när jag bara har en månad kvar på gymnasiet. På måndag ska Carla, en tjej som gick i min parallellklass förra året, hjälpa mig istället. Vi får se hur det blir att ha henne som assistent men det blir säkert bra. Carla vet i alla fall vem jag är sen tidigare och med tanke på att hon har sett Jonas ledsaga mig många gånger känner jag mig inte särskilt orolig. Jonas och jag åt lunch i skolan och bestämde oss sedan för att gå till Gamla stan. Jag tycker som sagt att det var lagom varmt ute, vilket gjorde att jag uppskattade den långa promenaden dit:) Jonas berättade vilka affärer och restauranger vi gick förbi och det var underhållande. Vi var inne i en bokaffär där Jonas köpte en bok som han länge har velat ha plus att vi var inne på bodyshop där jag köpte body butter som luktade jordgubb:) Efter det gick vi till en glassbar där vi köpte varsin stor glass. Jag valde mina favoritsmaker, jordgubb, choklad och mango/passion. Det fanns tyvärr ingen sort som bara smakade mango. Glassen var i alla fall väldigt god och eftermiddagen med Jonas blev alltså lyckad. Vi får se när vi ses nästa gång, jag hoppas verkligen att vi ses fler gånger. Jonas fick förresten en present av mig igår. Att köpa presenter är inte min starka sida, vilket är synd eftersom jag verkligen tycker om att överraska folk. Jag tycker inte att jag hittade något jätteroligt den här gången, jag letade länge efter någon mangogrej men hittade inget bra. Därför bestämde jag mig till slut för att köpa två burkar, en kaffeburk och en sockerburk. Kaffeburken köpte jag eftersom jag vet att Jonas tycker väldigt mycket om kaffe:) Jag fyllde så klart burkarna lite och att den ena burken innehöll kaffe kändes tydligt även när de inslagna burkarna låg i Jonas väska. Förutom burkarna gav jag bort en upplevelsebox där man får välja en upplevelse ur en liten bok. Jag hoppas att Jonas hittar något roligt att göra. Ovanpå paketet knöt jag fast ett kuvert som innehöll ett tackkort och en inbjudan till min studentmottagning. Jonas fick även en lite gosedjursko som han kan ha kvar som minne av mig. Jag älskar nämligen kor, vilket Jonas har fått höra ett antal gånger:)

Igår eftermiddag åkte jag hem till min kära vän Karro. Karro flyttade in i en egen lägenhet för mindre än en månad sen och det var jätteroligt att få se hur hon bor:) Vi pratade, lyssnade på musik och tog det lugnt en stund innan vi bestämde oss för att gå ut för att köpa någonting att äta. Ingen av oss hittade särskilt bra men vi tänkte så klart att vi kunde fråga oss fram. Med tanke på att det var fredag trodde vi att många skulle vara ute. I efterhand kan jag dock säga att vår lilla promenad inte gick lika lätt som vi hade förväntat oss. När vi var ute och gick kom plötsligt en person på skateboard emot oss. Vi stod helt stilla men trots det var människan tydligen tvungen att köra över mina fötter. Jag kan lova er att det var mindre skönt och att jag dessutom blev väldigt irriterad när människan bara körde vidare utan att ens be om ursäkt. Att hitta tillbaka till Karros lägenhet tog mycket längre tid än vad vi hade räknat med. Jag hade ont i fötterna sen människan på skateboarden körde över dem, vilket gjorde att jag inte orkade gå särskilt fort. När vi frågade människor om hjälp var det knappt någon som stannade. Många gick bara vidare utan att bry sig om oss, himla Stockholmare... Okej, jag är en själv men jag tycker att man i alla fall kan stanna när någon pratar med en. Vi ringde personer som vi känner men de vi fick tag på kunde inte hjälpa oss eftersom de inte hittade särskilt bra i området och inte visste exakt var vi var någonstans. Det ösregnade ute, vilket inte direkt gjorde saker och ting roligare och jag hann trampa snett ett antal gånger, gå i flera djupa vattenpölar, samt sträcka min vänstra arm på något underligt sätt, under timmarna som vi försökte hitta hem. När vi hade gått runt i över två och en halv timme såg vi plötsligt en bil komma körande och stanna framför oss. I bilen satt Karros pappa, hans flickvän och Karros syster. De hade tydligen blivit oroliga och åkt för att ta reda på var vi var. De körde hem oss till Karro och det visade sig att vi var ganska nära hennes lägenhet. Även om mina fötter gjorde ont hade jag åtminstone fått motion under kvällen:) Ytterligare en positiv sak var att det här hände när det var plusgrader ute. Att gå vilse på vintern är nog mycket jobbigare.


Idag har jag lite ont i fötterna, särskilt i den vänstra som blev mest mosad igårkväll. Men men, jag orkar i alla fall gå och idag har Nina och jag gått runt i Skärholmen centrum. Vi skulle nämligen köpa en studentklänning till mig och efter att ha provat några klänningar bestämde vi oss för att köpa två av dem på öppet köp. Jag ska prova klänningarna igen hemma innan jag bestämmer mig för vilken jag vill ha. Förutom att vi köpte klänningarna köpte vi även en kofta och ett par tygskor som jag ska ha till klänningen. Nu har jag alltså kläder till studentdagen, vilket känns underbart! Tänk, om en månad vid den här tiden på dygnet har jag ätit studentlunch med alla treor på Kulturama, sprungit ut, åkt flak, duschat och träffat de flesta som har valt att komma på min studentmottagning. Jag hoppas verkligen att den tolfte juni i år blir en bra dag då jag är frisk, pigg och glad! Min älskade har sagt att han tar ledigt för att fira med mig och hela familjen, släkt och vänner kommer förhoppningsvis ha möjlighet att vara med under studentmottagningen, oj oj oj alltså... Nu ska jag snart äta middag och efter det ska jag plugga. Hoppas att ni har det bra!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: caroline Olsson

Nästa gång jag ger mig ut ska jag vara helt säker på vägen! Det ska bli kul att komma på din student! Egentligen har du ju redan tagit studenten förra året. Puss och kram

2012-05-12 @ 20:21:41
URL: http://toylife.blogg.se/
Postat av: Jonas Jakobsen

Hej!

Förstår verkligen att du ser fram emot din studentdag, det gjorde jag ochså. Sen hade den dagen en förmåga att gå väldigt fort och plötsligt var den över. Nästa gång ni tjejer är ute och promenerar får ni ha med er gps Ha det bra! Kram

2012-05-14 @ 08:34:29
URL: http://jonte85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0