Lagar mat, tränar och försöker ha roligt

Hej!
 
Nu har en ny vecka börjat och det är ju trevligt att tiden går. I Stockholm och på många andra ställen i vårt avlånga land, har vi fått njuta av fint väder. Jag är väldit frusen av mig men idag tyckte jag inte att det var det minsta kallt när jag var ute på en promenad under förmiddagen:) Nu kände jag för att blogga, jag vet dock inte varför för jag har inget särskilt att skriva om. De senaste nätterna har inte varit trevliga överhuvudtaget. Jag har haft huvudvärk som har vägrat att släppa trots att jag har tagit tabletter. När jag väl har lyckats somna har jag drömt mardrömmar och när jag har vaknat igen har det varit omöjligt för mig att somna om. Tankar om allt mellan himmel och jord har snurrat runt i mitt huvud och det känns inte som att någon av dem har gjort mig särskilt mycket klokare. Min kära och många av mina vänner är i Göteborg och jag saknar dem något enormt! Om jag fick möjlighet att åka till Göteborg imorgon skulle jag inte tveka en sekund utan åka dit direkt, det är jag helt säker på. Tidiga morgnar har det blivit också på grund av matlangsningskursen på syncentralen som jag är med på den här veckan. Att laga mat när man känner sig trött är dock ingen hit. Det har hänt att jag har glömt att göra vissa saker men jag känner som tur är ändå att jag har lyckats lära mig en hel del under de här dagarna. Vi har fått tips om städning och liknande men fokuserat på matlagning. I måndags lagade jag lax och potatissallad. Laxen var enkel att tillaga medan potatissalladen tog längre tid. Jag lär inte laga den en vanlig dag men om jag skulle bjuda hem vänner på middag i framtiden skulle den kanske kunna vara ett bra alternativ. Igår fick jag göra omelett i ugn. Det var mycket lättare än att göra potatissallad och jag tycker dessutom att omeletten blev god. Idag har jag fått baka någon sorts chokladkaka. Eftersom jag inte har hunnit smaka den än kan jag inte säga vad jag tycker om den men den såg åtminstone fin ut när jag tog ut den ur ugnen. I måndags fick jag göra allt själv men igår och idag har jag fått sällskap av en kille som bland annat har bakat bröd, gjort i ordning sallader och ris a la malta samtidigt jag har lagat mat. Han har inte möjlighet att vara med resten av veckan, vilket är synd för jag tycker att det känns roligare att laga mat tillsammans med andra. Förutom att det är trevligt att ha någon att prata med hinner man så klart göra mer om man är två än om man är ensam och behöver göra allt själv. Men men, jag ska åka till syncentralen resten av veckan också eftersom jag ändå inte har något bättre för mig.
 
När jag inte har varit på syncentralen har jag mest vilat och tränat. Idag är det exakt två veckor tills jag åker till Milano och tävlar. Jag förväntar mig definitivt ingen topplacering med tanke på att jag inte har tränat särskilt mycket de senaste månaderna men ska så klart göra mitt bästa. Träningen känns sådär. Igår kände jag inte att jag lyckades hitta särskilt många bra slag när jag tränade showdown plus att jag har känt mig seg i kroppen när jag har tränat kondition. Men men, det är bara att köra på och hoppas att saker och ting flyter på bättre så småningom. Igårkväll sändes Allsång på Skansen för andra gången i år. Jag tycker att Måns gjorde ett bra jobb även den här veckan och att alla artister sjöng bra. Någon vecka hoppas jag att jag hittar någon som vill följa med mig till Skansen och se ett av programmen live. När jag väl åker dit skulle jag vilja vara där när Skansen öppnar så att jag kan få en bra plats inför sändningen. För att få en bra plats lär man ju förresten behöva vara där väldigt tidigt på morgonen. Jag har hört att det alltid är lång kö på tisdagar och det är ju inte konstigt om man tänker efter. Sen skulle det så klart vara hur roligt som helst att få möjlighet att träffa Måns igen. Att få en kram av honom skulle inte vara helt fel heller. Med tanke på att det verkligen kändes speciellt att krama Måns förra året skulle jag vilja se om nästa kram skulle kännas likadan. Efter att jag kramade Måns kände jag mig glad och lycklig i flera veckor. Därför är det ju inte konstigt att jag vill uppleva det igen. Oj oj oj alltså, vilken dag det var, den glömmer jag aldrig! Nej, nu ska jag lägga mig och vila en stund istället för att sitta framför datorn.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Vad var det för matlagningskurs? Var du helt ensam? Det låter ju faktiskt ganska tråkigt... Jag gick en matlagningskurs för några år sedan, som SRF ordnade med. Det var helt okej, men minns inga recept som vi gjorde då...

SV: Ja, det var verkligen kul i Göteborg! Jättekul att träffa Alex igen! Som jag skrev befarade jag något slags känslokaos när vi väl sågs, men det gick mycket bättre än jag trodde på förhand och jag tycker bara det var jättekul. Sedan går det ju som sagt inte att komma ifrån att hon har betytt och fortfarande betyder massor för mig, så klart minnen och annat kom över en lite extra sådär.
Ett åkpass kostar runt 280-300kr tror jag. Albin fick betala mitt, för jag betalade hans mat kvällen innan :)

Haha, 36m/s lär nog ingen kunna springa i :P men drygt 36km/h sprang Bolt i. Galet!

Kram

2012-08-11 @ 12:03:35
URL: http://schumacher4ever.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0