En dag med Adam och en kväll med Peter

Hej!

Jag hoppas att ni mår bra för det är ju aldrig roligt att må dåligt:) Den här veckan har faktiskt börjat bättre än vad jag trodde att den skulle göra. I måndags träffade jag Adam och vi hade mycket att prata om eftersom vi inte hade träffats på länge:) Vi tog det ganska lugnt och gjorde inte särskilt mycket. På eftermiddagen gick vi dock ut för att träffa vår vän Peter. Det var trevligt att träffa honom igen och vi gick en lång promenad och hann prata om allt möjligt, tyvärr mest om saker som vi för tillfället tycker är jobbiga och svåra i livet. Även om samtalet inte direkt gjorde mig glad kan det ju vara bra att prata om sådant ibland. Senare på kvällen åt jag middag med Adam och hans föräldrar och det var lika trevligt som vanligt. Eftersom jag har känt Adam så pass länge har jag ju även lärt känna hans föräldrar och vi har alltid mycket att prata om när jag är där:) När jag kom hem några timmar senare pratade jag med Sven på skype och det kändes verkligen bra för vi hade inte pratat ordentligt med varandra på flera månader.

Gårdagen började ganska dåligt, jag tror att jag vaknade på fel sida och att alla mina vänner var bortresta och inte hade tid att ses gjorde inte direkt det hela bättre. Jag låg i min säng en lång stund utan att orka gå upp. Sådana där dagar när man ändå inte har något att se fram emot är enligt mig väldigt onödiga. De skulle man ju lika gärna kunna snabbspola förbi. Just igår hann jag dock göra några saker. Efter att jag till slut tog mig ur sängen åt jag frukost, körde ett styrketräningspass och ringde därefter några viktiga samtal. Efter det läste jag några riktigt bra texter som i alla fall fick mig på lite bättre humör. Sen chattade jag med lite folk men jag tyckte synd om dem eftersom jag inte direkt kom på något trevligt eller roligt att skriva. När jag satt där och hade som tråkigast kom plötsligt vändpunkten då jag fick ett sms från min vän Peter som av en slump hade bestämt sig för att åka upp till Stockholm. Peter frågade om jag hade lust att träffa honom och jag, som kände att vad som helst var bättre än att sitta hemma och ha tråkigt, svarade så klart ja. Jag hade bara träffat Peter en gång tidigare och när han ringde upp mig någon minut senare för att fråga om jag ville åka och äta middag hos hans syster och hennes pojkvän fick det mig att känna mig lite osäker. Med tanke på att jag varken hade träffat Peters syster eller hennes pojkvän och aldrig ens pratat med dem hade jag ju ingen aning om vilka de var. Dessutom kände jag ju inte Peter särskilt väl heller men jag bestämde mig ändå för att åka på middagen eftersom Peter fick mig att känna att det här skulle bli trevligt.

Någon timme senare klev jag ut ur en taxi någonstans i Upplands-väsby. En dörr öppnades och en kvinna kom ut och frågade om det var jag som skulle träffa Peter. Vi pratade en stund och det visade sig att kvinnan var peters syster Linnea. Jag blev verkligen förvånad över hur lätt det kändes att prata med henne redan från första början. Osäkerheten jag känt några minuter tidigare försvann så fort vi hade hälsat på varandra och efter att jag en stund senare även hade hälsat på Linneas pojkvän Thomas och sagt hej till Peter kändes allt jättebra! Öppna och spontana människor är bland det bästa jag vet. Jag tycker verkligen om att träffa och lära känna nya människor och att prata med dem för att se vad de tycker och tänker om olika saker. Dessutom känner jag ofta att jag lär mig nya saker, både om mig själv och om andra, varje gång jag lär känna en ny människa. Jag hade verkligen en trevlig kväll igår hos Linnea och Thomas. Vi åt grillat till middag och maten var verkligen jättegod! Efter maten drack vi te som gjorde mig jätteglad och flummig. Sedan pratade vi om en massa saker och jag kände flera gånger att det kändes som att jag hade träffat dessa människor flera gånger trots att jag inte ens hade vetat vilka de var några timmar tidigare. Efter middagen gick Peter och jag hem till hans lägenhet. Det tog en stund att gå dit och Peter berättade om Upplands-väsby medan vi gick. Jag hade aldrig varit där tidigare, bara åkt förbi ett antal gånger, så jag fick nu en tydligare bild av hur det ser ut där. Peter bodde i en tvåa som var ganska tom eftersom han inte hade hunnit packa upp allt än. En massa saker låg fortfarande i flyttkartonger men jag tyckte ändå om att vara där. Vi satte oss i soffan, lyssnade på musik, pratade, sjöng, spelade på en trumma som Peter hade och försökte koppla in hans synth. Det lyckades vi dock inte med eftersom Peter inte hittade de kablar som behövdes. Tiden gick och när klockan närmade sig tolv insåg jag att jag nog borde åka hem, så jag beställde en färdtjänstbil som faktiskt kom i tid:) Peter gav mig en lång kram innan jag åkte iväg. Jag tycker verkligen att vi hade en trevlig kväll och jag hoppas att vi ses snart igen!

Idag är det onsdag och nu hade jag tänkt äta någonting innan jag sedan ska sätta mig och titta på gårdagens avsnitt av Allsång på Skansen. Efter det åker jag iväg för att träna showdown och det ser jag verkligen fram emot! Ha en fortsatt bra dag!
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0