Nu har skolan börjat på riktigt

Hej!

Nu har jag gått mina två första riktiga skoldagar. Igår började dagen med körsång vilket jag tycker kändes skönt. Vi har Linda och Kitte i år och jag hoppas att det kommer bli ett roligt år. Igår började vi sjunga låten Man in the mirror, jag tycker att stämmorna var ganska svåra och därför måste jag verkligen komma ihåg att spela in dem nästa vecka. Nu kommer jag ha problem med att träna på låten menmen, texten kan jag i alla fall lära mig utantill. Efter kören hade jag en lång håltimme då jag pratade lite med Ellen och josefine plus att jag ringde syncentralen. Jag har fått en ny skoldator nu som vi ska lämna in imorgon. Jag hoppas att jag kan få licens snabbt eftersom jag ändå hade licens till jaws 9.0 tidigare men vi får se vad som händer. Efter lunchen hade jag ensemble då vi fick reda på att vi, precis som förra året, ska lära resten av vår ensemblegrupp en låt. Det tyckte jag ju var hur svårt som helst förra gången och nu kommer lärarna säkert vara mycket hårdare när de bedömer än. Tills imorgon måste jag komma på vilken låt jag vill lära ut, det måste ju vara en enkel låt med så få ackord som möjligt. Jag kan ju inte ens spela något instrument och tycker verkligen att det är svårt att ta ut låtar på gehör. Men vi har ju ett skolbibliotek där jag kanske kan kolla efter någon enkel låt imorgon. Lärarna sa i alla fall att man blir tilldelad en låt om man inte har något förslag imorgon vilket ju är bra. Under gårdagens lektion gick vi igenom hur man gör en kompskiss och det tycker jag i alla fall inte verkar vara överdrivet svårt. Jag kommer nog lära ut låten på gehör eftersom det alltid är på det sättet jag jobbar.

Måndagar är en väldigt skön dag för mig eftersom jag slutade direkt efter ensemblen. Senare kommer det vara öppen scen på eftermiddagarna men den har inte börjat än. För mig spelar det egentligen ingen roll att öppen scen ligger just den dagen, det passar mig faktiskt ganska bra med tanke på att jag nog ändå kommer stanna i skolan och åka direkt till träningen runt femtiden. Igår eftermiddag åkte jag däremot iväg efter skolan eftersom jag skulle vara med på en intervju om showdown:) Det var verkligen roligt att bli intervjuad, jag fick ha sådana där stora hörlurar på mig och hörde mig själv när jag pratade. Intervjun tror jag inte direkt blev jättebra för jag kom som vanligt på saker efteråt som jag glömde att tala om menmen, nu finns det ju ingenting att göra åt det. Förutom att prata om showdown igår fick jag även prata lite om valet. Det var däremot ett område som jag inte är lika insatt i. Men eftersom jag får rösta för första gången i år ville de prata lite med mig om det.

Istället för att åka och träna igår åkte jag till Uss kansli och hjälpte till att städa. De ska nämligen flytta ganska snart så igår packade vi ner en massa saker i kartonger och slängde även en hel del. Att lyfta kartonger var ju träning på sitt sätt för jag kan lova att en del kartonger var väldigt tunga.

Idag började dagen med estetisk verksamhet som a och b-klassen kommer ha tillsammans. Jag tycker att det känns roligt men också lite jobbigt att vara så många. I körsång är vi ju i och för sig ungefär också sådär många men i det här ämnet kommer man ju inte bara att sjunga. Min klass fick i läxa tills nästa vecka att göra om en barnvisa på något sätt. Nästa vecka kommer vi i mindre grupper sitta i en midisal och spela in vår tolkning.

Anledningen till varför min klass inte kunde göra arbetet under lektionen var att vi hade mössprovning. Ja, håller ni inte med om att det är skumt? Man hinner inte ens gå i skolan en vecka förrän man ska prova mössor som man ändå inte kommer använda förrän studenten? Eller okej, det finns ju en speciell dag då man har mösspåtagning också men ändå. Två personer visade oss olika mössor och det fanns sex eller sju varianter. De flesta verkade tycka att det var roligt medan jag kände mig väldigt stressad när jag upptäckte det. En sak som gjorde mig ännu mer stressad var att vi även skulle beställa våra studentmössor idag. Jag trodde att man skulle få längre tid på sig att välja men så var det ju inte. Det tog ungefär en timme för mig att beställa en mössa. Först testade jag olika storlekar men kom till slut fram till att storlek femtiofyra nog passade mig bäst. Efter det skulle man bestämma vilken sorts mössa man har och jag bestämde mig till slut för en mössa som hette diamant. Fråga mig inte riktigt varför mössan hette just diamant, alla hade olika namn. Det fanns en standardmössa men den verkade det inte vara någon som valde. Standardmössan hade tydligen ett plastband inuti också som många trode skulle bli obekvämt efter en stund. I diamantmössan var det ett läderband istället vilket tydligen gör att mössan andas bättre eller något sådant. På framsidan av min mössa skrev jag Vispen AM08. Am står för artistmusiker, inriktningen jag går och 08 skrev jag eftersom jag började gymnasiet år 2008. Sen skrev jag Kulturama fria på baksidan eftersom det är namnet på gymnasiet. Sedan satte jag någon blomma av något slag på mössan som alla mössor skulle ha och sedan var det färdigt:) Det blev nog den dyraste mössa som jag någonsin kommer köpa, den kostade ungefär 600 kronor. Men sen tar man ju faktiskt bara studenten en gång i livet och dessutom betalade jag lite i jämförelse med vissa andra. En del mössor kunde man betala över tusen kronor för men det tycke jag var lite väl mycket, jag kanske har fel. Men sen måste man ju ändå lägga ner pengar på att betala för flak, fina kläder och studentskiva.

Eftersom jag segade mig så mycket med att beställa en mössa och det var lång kö till lunchen fick jag äta mycket snabbare än vanligt idag men det gick bra som tur var. Första lektionen efter lunch var samhällskunskap b. Det ämnet hade jag sett fram emot att ha. Tyvärr fick vi inte den lärare som jag hade hoppats på men jag hoppas verkligen att den här läraren är bra för det avgör ju verkligen ifall jag kommer tycka om ämnet eller inte. Självklart kommer jag försöka lära mig så mycket som möjligt hur läraren än här men det är klart att en lärare som man tycker är bra gör att man blir mer motiverad. I högstadiet var jag ju till exempel knappt intresserad av samhällskunskap överhuvudtaget men när vi sedan fick en jättebra lärare i ettan blev det plötsligt ett av mina favoritämnen i skolan. Det var samma sak med idrott, i och för sig kanske showdownen gjorde att jag blev mer motiverad att träna men lärarna var faktiskt mycket bättre och gav mig roligare uppgifter. I högstadiet fick jag ju oftast antingen gå promenader eller sitta på en motionscykel vilket ju inte direkt var jätteroligt att göra varenda gång. Dagens lektion började i alla fall med att vi fick presentera oss och berätta lite om varför vi har valt att läsa b-kursen och vad vi tycker är intressant inom samhällskunskap. Många berättade att de är intresserade av politik vilket jag tycker var roligt. Läraren gick även igenom kursplanen och betygskriterierna. Det första momentet vi kommer att gå igenom är ekonomi, det är jag inte särskilt insatt i och därför ska det bli intressant:) Alla fick fylla i en enkät idag också där vi fick svara på frågor som handlade lite om på vilket sätt vi lär oss bäst, vilket betyg vi satsar på och vad vi förväntar oss att lära oss i år. Jag tycker att frågorna var bra men hade svårt att svara på några av dem.

Min sista lektion idag var psykologi. Det är ju också ett ämne som jag verkligen har varit intresserad av att läsa länge. Om jag inte hade kommit in på en musiklinje hade jag valt att gå ett program där man läser mycket psykologi. Idag pratade vi först lite om vad begreppet psykologi betyder och fick sedan diskutera ett fall. Det var väldigt intressant och jag ser fram emot nästa veckas lektion. Tyvärr har jag hört av andra att psykologi är en väldigt svår kurs, samma sak med samhällskunskapen men ingenting borde ju vara omöjligt. Tyvärr var träningen inställd idag vilket jag verkligen tycker var tråkigt. Det känns verkligen som att showdown är något jag behöver just nu och nu får jag vänta tils på torsdag eller kanske till och med ännu längre innan jag får spela det igen. Jag ska posta det här nu och skriva lite på psykologiuppgiften som jag inte kunde skriva i skolan. Min privata dator, som jag har fyrtiominuterslicens av jaws på, krågnlade när jag var i skolan och jag fick inte punktdisplayen att fungera så jag måste titta på den datorn ikväll också. Det blir härligt, eller inte. Hoppas att ni har det bra i alla fall:)
/Vispen

Kommentarer
Postat av: oskar

jag håller med om att det var tidigt att prova mössa. vi gjorde det nog inte förrän mars/april någon gång när jag tog studenten.

2010-08-24 @ 20:41:50
URL: http://djseigon.blogg.se/
Postat av: Anna Jacobsson

Hej!

Ja, det var verkligen tidigt att prova studentmössa redan nu! När jag tog studenten gjorde vi det på vårterminen i trean, och vi hade inte så många olika mössoratt väljapå heller.

Jag hläste både pskologi A och Psykologi B i gymnasiet, och jag tyckte verkligen att båda de kurserna var intressanta och ine så jättesvåra. Samhällskunskap B har jag också läst, den var kanske lite svårare men ändå intressant.

Kram Anna

2010-08-24 @ 20:53:01
Postat av: Johan

Bli intervjuad lät kul!

Finns det att lyssna på någon stans? :)



Vi ska ha uppvisning på söndag, det är LHIF som visar upp sina idrotter, så det är goalball, rullstolstennis, rullstolsdans, boccia osv. Östnytt, Corren och någon mer tidning skulle vara där, så kanske blir man intervjuad där :)



Varken samhällskunskap B eller psykologi A är speciellt svåra. Psykologin är riktigt kul, men så hade vi en kanonlärare där också, en av de bästa lärarna jag någonsin har haft. Vi hade honom både i A och B-kursen, Historia A och Filosofi A. Historia B hade vi däremot den absolut sämsta läraren jag har haft, satan vad dålig han var! :)



Vi hade mössprovning i september tror jag det var. Jag hade en Briljant-mössa. Fram skrev jag Johan Pettersson och hade en sådan där blomma med diamant i, inte metallkrokaden. Bak skrev jag 2010 och uppepå hade jag en krona. Runt mössan hade jag ett blått band, som är färgen för samhäll. Utöver mössan köpte jag en luvtröja, en T-shirt och fick ett par underkläder på köpet. Ett champagneglas var man ju tvungen att ha, ett par solglasögon och fick en tuta på köpet. Totalt 1500kr betalade jag :) men man tar ju bara studenten en gång i livet! :)



SV: Att jag vill flytta har jag vetat länge, men inte till Göteborg. Egentligen är det att bo tillsammans med henne jag verkligen vill, sen om det blir där eller här i närheten spelar egentligen ingen roll, men det ligger nog närmast att jag flyttar ner till henne. Det är det jag har kommit underfund med, att jag verkligen är beredd att lämna det här, allt jag har växt upp med under 21 år, där det mesta faktiskt redan är minnen, och flytta ner till henne. Det kommer som sagt bli ett jättesteg och en enorm omställning, men jag är beredd att göra det. Kärleken är ruskigt stark och vem vill inte bo tillsammans me den man älskar?

Det gäller bara att det får ta sin tid. Jag vet vad jag vill, men jag är som sagt väldigt tidigt ute. Hon måste också verkligen veta vad hon vill. Det är detviktigaste, att båda verkligen vill det. Då kommer det bli jättebra, det är jag säker på. Men



det får ta sin tid, det är ju som sagt nästan 1 år kvar, så det finns ju tid att tänka på. Det är ju en stor grej liksom, så klart man måste tänka över det ordentligt.



Förhoppningsvis är det mitt sista år hemma :)



Goalball finns i Göteborg också, jag hoppas bara det finns möjlighet att träna i samma utsträckning som nu. Jag vill ju inte träna mindre på något sätt i så fall...

2010-08-25 @ 14:36:28
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0