Onsdag, ibland stör jag mig

Hej!

Ja, just nu stör jag mig av olika anledningar. Imorse var i alla fall taxin i tid och jag kom till skolan fem minuter innan mattelektionen började. Läraren delade ut proven och efter det började vi skriva. A-delen kändes ganska lätt, det var fem eller sex tal där jag kände mig lite osäker på ett eller två av dem. B-delen bestod bara av fem tal och jag kände mig ganska säker på tre av dem. De två sista talen var svårare, kanske att jag får rätt på ett av dem. Sista talet som var mvg-talet gjorde jag fel på, självklart kom jag på det precis när jag hade mailat provet så det är klart att man stör sig! Dessutom är det typiskt mig att göra en sådan sak.

På naturkunskapen hade vi en vikarie som var sådär. Vi jobbade i grupper och pratade om olika artiklar vi hade läst. En artikel handlade om vad som händer om vi konsumerar för lite och vilka som blir drabbade. En handlade om en man som ville vara snäll och sälja allt till ett så lågt pris som möjligt. När det visade sig att saker gick sönder i hans fabrik hade han inte tillräckligt med pengar för att fixa felen och därför gick fabriken i konkurs. Mannen var ju väldigt osmart som inte tänkte på att spara pengar iall någonting skulle hända. Den tredje artikeln läste jag inte själv men några i min grupp sa att det stod om elektricitet, att vi använder mer el än tidigare och att det är dåligt för att den inte räcker till. När vi pratade i klassen senare kom vi fram till att man måste försöka hitta en bra balans så att man konsumerar lagom mycket och även försöker tänka på miljön, frågan är ju då vad sm är lagom mycket. Men jag tror att jorden kommer gå under ganska snart och att det tyvärr redan är försent att göra någonting åt det. Det är klart att vi kan fördröja stunden då jorden går under men jag tror att det kommer hända någon gång, om tusen år är den nog inte kvar.

Efter lunchen var det muntligt prov i engelska. Det vill jag bara glömma bort helt och hållet och jag vill sudda ut minnet ur hjärnan och aldrig mer behöva tänka på det! Vi skulle svara på frågor och fick två frågor var. Den första frågan kunde jag svara på men den andra var verklien hur svår som helst, jag kunde inte ge läraren ett svar. Ingen annan i min grupp verkade kunna svara på den heller och efter att ha fått frågan och inte kunnat svara fick jag ingen mer chans eftersom det tydligen bara fanns åtta frågor och vi var fyra personer i gruppen. Hur dålig får man vara? Det jobbiga var dessutom att jag kunde svara på alla frågor som de andra fick, jag stör mig! Idag fick jag alltså mitt första ig och det är ju inte förvånande att det var just i engelska. Men jag kan nog ändå få godkänt på momentet om jag får g på läsloggarna för jag hade ju vg på provet med allternativen i fredags.

På svenskan såg vi först en kort film som läraren sa har likheter med boken vi läser, jag kunde inte märka en enda. Efter det försökte jag komma på något att skriva i läsloggen men det gick inget vidare, kom ingenstans. Men jag hann hitta lite information om naturalismen och jag ska försöka skriva några meningar om det plus att jag ska plocka ut ett citat ur boken. Tre läsloggar kvar efter den första plus analysen vi ska skriva under en lektion, det är alltså mycket kvar att göra. Men jag måste försöka hinna plugga till kultur och idéhistorian också för det provet är ju väldigt snart. Det är inte likt mig att vänta tills det bara är fyra dagar kvar innan ett stort prov, jag har knappt pluggat någonting. Ikväll måste jag läsa minst fem sidor i boken innan jag går och lägger mig. I helgen vill man ju ine slösa bort sin tid på att plugga allt för mycket, då vill jag kunna slappna av lite för då träffar jag ju en massa trevliga människor:) Men jag ska ta med mig datorn och plugga lite på flygplanet, har för mig att man får ha datorn på förutm under start och landning. Dessutom kommer det säkert finnas tid över då jag kan plugga, det får jag verkligen hoppas! Imorgon är det hälsovårdsdag och det innebär att jag missar den roligaste skoldagen på hela veckan, det är den tredje saken jag stör mig på! Det enda vi ska göra är att lyssna på en föreläsning och sedan prata om den i klassen. Jag skrivr mer om det imorgon.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0