Torsdag, ingen musikteori idag heller

Hej!

Nu sitter jag hemma och om en stund ska jag plugga samhällskunskap. Imorgon är ju provet och då måste jag kunna så mycket som möjligt. Men jag börjar ju inte förrän ett imorgon eftersom jag inte har någon sånglektion och det betyder att jag hinner plugga lite på morgonen också:)
Nu har jag fått mailet om showdowntävlingen och vi ska tydligen vara elva personer i min grupp, usch, jag börjar redan bli nervös. Mina nerver kommer säkert att förstöra allt för mig, jag blir alltid mycket sämre i tävlingar än i vanliga fall. Men bara jag slipper att komma sist, alla är äldre än jag också tror jag och det känns lite jobbigt. Jag som har börjat känna mig lite gammal är helt plötsligt inte det, skumt. Men de flesta har tränat längre än jag säkert också för jag började ju lite efter jul. Därför kanske det blir jag som kommer sist men jag ber till gudarna om att inte göra det. Det blir i alla fall personer från hela Sverige som är med och tävlar och vi valde ut fem personer från min träning som ska vara med på lördag. Aja, nu ska jag sluta tjata om det, det här kommer att gå jättebra säger vi:) Eller inte...

På samhällskunskapen tittade vi på en film som handlade lite om höger och vänster sida inom politik. Oj, det där var konstigt förklarat men det var två personer, en som var mer på den högra sidan och en som var mer på den vänstra. De träffades och åkte runt till olika ställen för att bevisa varandra om att deras sätt att tänka på inom politik var bäst. Efter att ha sett filmen kan jag säga att jag tycker att det både finns bra och dåliga saker med höger och vänsterpolitik.
Efter lektionen kom Rebecka och sa att hon hade köpt godis till mig, trevligt:) Vi pratade om godis igår när vi åkte från idrotten till skolan och idag hade hon varit i någon affär och handlat medan jag var på lektionen. Ellen, Mirey och jag gick ner till kafféet och satte oss där och pratade. De godaste godisarna som Rebecka hade köpt var någon chokladgrej, chokladbananer, tänder, nötter med choklad och en gelegodis som såg ut som en spindel, den kändes roligt. Efter en stund trodde jag att musikteorin skulle börja och fick bråttom. Men sedan visade det sig att lektionen var inställd på grund av att en del av lärarna hade hand om intagningsprov för elever som söker till Kulturama. Nyheten om att jag skulle få en lång håltimme kändes inte direkt lockande men tiden gick ändå snabbare än vad jag hade trott. Vi pratade om en massa god mat, gymnasieintagningar och lite annat. Rebecka hade köpt tuggummin med apelsinsmak som jag tyckte var roliga, de luktade gott och jag blev glad av dem. Jag satt och luktade på tuggummit jättelänge, det luktade lite som apelsinte. Det smskade faktiskt ganska gott också men jag tycker att lukten var bättre än smaken.

På engelskan fick vi ett nytt schema för vad som kommer att hända de kommande veckorna. Läraren gav oss två noveller som vi ska läsa igenom och svara på frågor till. Jag ska få novellerna inscannade på måndag, ett problem är fortfarande att jag bara har en dator som vi kan scanna in material på. Scannern borde ju installeras på den andra datorn också om den blir klar någon gång i framtiden, snacka om att de är sega som inte fixar det någon gång. Hur svårt kan det vara att göra klart den datorn egentligen? Den står ju bara där men skolan verkar inte göra någonting för att skynda på det heller. På mötet tog jag upp det och då sa de att det skulle finnas någon annan dator men det verkar ändå inte hända någonting. Kulturama har verkligen sina dåliga sidor... Därför måste jag åka till skolan på måndag då engelskalektionen egentligen skulle ha varit och sitta och scanna in allting. det borde ju inte vara mitt jobb men nu när Rebecka är där blir det jag som får göra allt sådant själv, även om någon annan skulle göra jobbet åt mig skulle datorn vara upptagen då. Men vi ska få jobba självständigt de tre kommande lektionerna och kan jobba hemma om vi vill.
Nästa torsdag ska jag få göra om hörförståelsen som gick dåligt sist. Jag har verkligen svårt för det men hoppas att jag får godkänt på nationella provet för annars måste jag göra om hörförståelsen på något annat sätt. Men pvoet som jag gör nästa torsdag blir lite träning inför nationella provet. Måndagen efter det kan jag ju börja lite senare i alla fall:)
Men nu måste jag plugga till provet imorgon. Hoppas att jag får vg på det för på den senaste uppgiften fick jag ju bara g+.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Tini

Svimma inte nu....hoppas du mår bra. Jag läser ofta din blogg och följer dina äventyr.

Eftersom du har blivit såååå duktig med att arbeta självständigt, tycker jag att du skulle kunna köpa en enkel scanner hem. Kostar vanligtvis ett par hundra. Jag har alltid haft en hemma och det är jätte-enkelt att scanna. Om det är bilder eller annat kan du ju be någon hemma att hjälpa dig.



Jag håller tummarna för showdowntävlingen. Hör gärna av dig. Kram Tini

2009-03-06 @ 10:03:26
Postat av: Johan

Är det samma showdowntävling som Örnevik ska på eller?



Du, det händer i alla fall något på din skola! Det gör det inte hos mig. Vi har klagat på scannern i 1,5 år nu, men händer det något? Nej. Så nu ska jag ringa till SC och be om en till scanner och Omni page pro så att det i alla fall händer något.



Den scannern vi har nu är hur dålig som helst och vi har inte Omni page pro även fast de säger att det är det, men det är det inte, för det funkar inte alls lika bra, det funkar inte alls, som det gör på min dator...

2009-03-06 @ 18:08:59
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0