Torsdag, lunchkonsert och engelska

Hej!

Idag mår jag sämre än igår tyvärr men jag klarade ändå av att sjunga, det värsta är över nu! Imorgon är det bara sista rycket för mig innan lovet, då har jag bara en enda lektion. Det är svenska som jag har ganska lätt för tycker jag själv i alla fall.
Imorse vaknade jag vid sjutdein och kunde inte somna om förrän halv nio igen. När klockan var kvart över nio gick jag upp och duschade och lite senare kom taxin. Rebecka mötte mig i skolan och vi gick ner dit där konserten skulle vara. Den var på samma våning som kafféet. Jag hjälpte inte till med att plocka fram någonting men det var många som inte gjorde det. Det var svårt att veta vad man skulle hjälpa till med, det var inte många som förstod det tror jag.
När klockan var lite över elva sjöng den första ensemblen. Jag kommer inte ihåg alla låtar som alla ensembler sjöng men två ensembler sjöng Staying alive. Alla ensembler börjar bli riktigt bra nu tycker jag, min ensemble låter bättre än i höstas. Sångarnas röster kanske inte passar jättebra i min ensemble men det är i alla fall bättre än tidigare. I höstas kommer jag ihåg att ingen av oss fyra sångerskor tyckte att våra röster passade.
Jag var med i ensemble fyra idag och som vanligt blev jag lite nervös innan vi skulle spela upp våra låtar. Mest nervös var jag för att min röst inte skulle hålla på grund av förkylningen. Att prata högt klarade jag inte av men sen när jag stod där vid mikrofonen och skulle sjunga min vers kom det ut toner i alla fall:) På ett ställe i versen hörde jag att min röst lät kontig men förutom det sjöng jag väl ganska okej, inte direkt bra menmen. Det var många som applåderade efter att jag hade sjungit, vet inte varför men ändå. Det kändes nämligen som att jag fick mer applåder än de andra vilket var skumt ju, eller om det bara var jag som hörde det kanske. Have you ever seen the rain var roligast att sjunga, jag kände mig ganska säker på min understämma plus att den var skön för min hals. Jag tycker mer om att sjunga i grupp än att sjunga solo tror jag, när jag sjunger i grupp vågar jag ta i mer.
Efter att min ensemble hade sjungit fick jag ganska ont i halsen, jag ansträngde min röst ganska mycket men det var det värt:) Rebecka hämtade mat till mig från matsalen och jag satt nere i kafféet och hann lyssna på några fler ensembler innan engelskan började. De som går andra året nu sjöng också idag och det var jätteroligt att höra dem. Tvårona är mycket bättre än ettorna tycker jag, undrar om vi är lika bra som dem om ett år=) De sjöng bättre låtar också tycker jag.

Nu ska jag skriva lite om engelskan och den vill jag bara glömma! Jag måste erkänna att det här provet gick sämre än vad det får göra, jag kommer att få göra omprov lugnt. På hörförståelsen var det åtta frågor på både a och b-delen. Min lärare sa att man skulle få lyssna igenom hörförståelsen två gånger men det jag inte förstod var att a och b-delen hörde till samma övning. Jag hann inte med att skriva någonting första gången dialogen mellan två personer spelades upp. Svaren på alla frågor kom inte i ordning och det var lite jobbigt för jag hade ingen överblick över frågorna och var tvungen att bläddra upp och ner hela tiden. Men jag tänkte ändå att det var ganska okej eftersom man skulle få lyssna på dialogen en gång till. Men sen när vi lyssnade andra gången hann jag ändå bara fylla i två svar tror jag, det varjättesvårt att hinna med att skriva samtidigt som man lyssnade och skulle hitta rätt fråga. De åtta meningarna på b-delen hann jag inte fylla i överhuvudtaget eftersom jag inte förstod att man tydligen skulle svara på frågorna till b-delen andra gången man hörde dialogen. Förstår ni då att jag är väldigt körd? Jag trodde att b-delen var någon annan sak och att den skulle komma efter a-delen.
Läsförståelsen var också väldigt svår men den gick i alla fall bättre. Där kunde jag ju gå tillbaka i texten men jag har inte hunnit göra klart den än. Jag ska göra det lite senare och sen maila den, jag mailar ändå allt annat till min lärare. Nu har jag ganska ont i huvudet men om det släpper senare ska jag försöka göra färdigt läsförståelsen då. Som tur var gjorde vi inget nationellt prov idag utan det här var ett prov inför det men om man får ig på naitonella provet, undrar om man inte får godkänt på engelska a-kursen då. I så fall får jag göra om alla moment och allting, jättekul, eller inte. Läsförståelsen tog också lång tid för jag kunde ju inte läsa frågorna samtidigt som jag läste texten och det gjorde att jag fick hoppa mellan frågorna och texten hela tiden, det var ganska jobbigt. Tur att jag får mer tid i alla fall.

Som jag skrev nyss har jag väldigt ont i huvudet just nu och därför skriver jag bara jättesnabbt nu. Fastän jag och min musikteorilärare hade bestämt att jag skulle ha min extralektion idag kom han inte. Istället pratade jag lite med Rebecka. Sedan hade jag sånglektion och där kunde jag sjunga lite trots att jag hade ont i halsen. On my own sjöng jag inte idag eftersom min lärare hade glömt att ta med sig noterna till den. Istället sjöng jag Empty room som gick bra att sjunga efter att ha sänkt låten ett steg. Jag sjöng också lite på en låt som heter You bring the sun out, Rebecka valde den låten till mig.
Nu ska jag vila lite.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Annika

Skulle faktiskt vilja höra lite på Empty Room ;)

Kram Annika

2009-02-19 @ 16:58:22
URL: http://sannafreak.blogg.se/
Postat av: Emma

Dear dear, this is rather terrible I´d say. Tell me when we shall start our lessons, you know how I love to teach.

2009-02-19 @ 19:53:44
URL: http://hopelosthead.blogg.se/
Postat av: Nicolina

Hej!

Förstår att du kände dig nervös innan du skulle sjunga!

Låter ju usch =) skulle aldrig jag våga hehe. I för sig är du ju ganska rejält mycket bättre på att sjunga än jag hehe men ändå =)

Jag tror säkert att du sjung jättebra!

Men vad dum du är! Klart de applåderade för att du var bra! Det är ju klart att det var därför!

Och om du fick mer applåder än de andra så betyder det ju att du var bättre än de =)



Men du måste ju få mer tid vid hörförståelser också ju! Man kan ju omöjligt hinna med att leta upp rätt ställe att skriva på och sådär samtidigt som man lyssnar! Jag får alltid mer tid på mig! Och det tycker jag att du också borde få! Absolut!



Kram Nicolina

2009-02-20 @ 11:45:55
URL: http://www.pernheim.blogspot.com/
Postat av: Johan

När vi har hörförståelse får jag göra den själv på datorn och ta den tid jag behöver. Samma sak på läsförståelse och så. Då dfår jag ju ta så lång tid jag behöver, annars går det inte! Det är kört då!

2009-02-20 @ 12:45:06
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0