Måndag, lite om dagen

Hej!

Min förkylning känns ungefär som igår men skillnaden är att jag inte låter lika täppt i näsan. Däremot känner jag mig lite hesare menmen. Imorgon kanske den skumma känslan i halsen också har försvunnit.
Adam och jag har i alla fall varit och handlat lite. Efter det lyssnade jag lite på Molly Sandén och EMD. Deras låtar är otroligt bra och jag kan inte få nog av dem!
Klockan halv sex åkte jag till träningen som vanligt. Det var roligt att spela showdown eftersom det var två veckor sen senast. Idag spelade jag fyra matcher och vann tre av dem, en av matcherna var väldigt kort och egentligen kanske inte den räknas men ändå. Den sista matchen jag spelade var roligast för personen jag spelade mot skrek jättehögt när jag lyckades göra mål på honom. Det var förresten honom jag förlorade mot förra gången men idag vann jag med 12-6:) Jag förlorade mot en person med 11-8 men det var bättre än förra gången jag spelade mot honom för då förlorade jag med 11-6. Servar är jag jättedålig på, idag lyckades jag inte göra ett enda mål. Jag måste försöka att hitta handskar eftersom jag inte har några nu, inga bra i alla fall. Handskarna som finns på träningen skyddar inte speciellt bra och de vill helst att man ska ha egna handskar. Ett racket måste jag köpa också. Det brukar vara ganska dyrt men det är ju värt det eftersom jag tränar showdown nu och vill ha saker som håller och är bra.
När jag kom till Adam igen efter träningen åt jag middag. Först soppa och sedan pankakor. Adam försökte göra en sorts morotospankaka i ugnen också men den blev inte särskilt lyckad. Ikväll ska jag i alla fall plugga lite hade jag tänkt. Nästa vecka har jag prov på ideologier i samhällskunskap och jag har inte börjat plugga än. Det är alltså hög tid för mig att göra det nu, jag tycker inte om att bara plugga sista dagen före prov. Men å andra sidan vet jag många som trivs med att göra det. Man känner ju mer press på sig och då kanske man pluggar mer så att hjärnan kommer ihåg mer nästa dag. När man pluggar flera dagar innan ett prov kanske man inte pluggar lika mycket och då kan ju hjärnan glömma bort saker när man bara pluggar lite varje dag. Kunskapen sitter säkert kvar längre om man pluggar lite varje dag men inte särskilt länge då heller. Jag har glömt bort en massa saker som jag gjorde i åttan och nian fastän jag pluggade mycket då. Sedan är ju provresultat och annat det viktigaste och sedan är det ju bara ett plus om kunskapen sitter kvar långt efteråt.
Imorgon åker vi hem till mig och är där tills på torsdag kväll eller kanske till fredag morgon. Nu ska jag sätta igång och plugga om en stund men innan det ska jag äta en vaniljbulle=)
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Plugga en dag i förväg hjälper inget. Då lär man sig ingenting. Pluggar man några dagar i förväg fastnar informationen bättre. Det är skillnad på kunskap och information föresten. Kunskap har du där utan att du behöver tänka, det är saker som du redan vet, men information sitter mer utanpå och du kanske måste kolla upp den mer.

2009-02-28 @ 23:05:22
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0