Måndag, ganska glad

Hej!

Jag kom hem för en stund sen och är ganska trött. Men samtidigt känner jag mig ganska glad eftersom att jag fick veta mitt resultat på matteprovet, jag fick vg+ och hade bara ett halvt poäng från mvg. Det är ju bra eftersom att jag bara hade g i matte i nian. Första avsnittet har alltså gått bra för mig men det beror nog mycket på att det inte vara en massa jobbiga bilder, tur det.

Imorse började vi med att se filmen, jag kom till skolan precis innan den började. Jag trodde ett tag att jag skulle bli sen till lektionen eftersom att taxin kom sent. Min assistent syntolkade i alla fall bra, det var ju första gången han gjorde det. Han hade inte lyckats få tag på filmen som vi skulle se men det gick bra ändå. Men jag måste säga att den hade ett konstigt slut. Engelskan var lite svår att förstå också ibland menmen. Namnet på filmen minns jag inte men den handlade om en polis som hade höjdskräck. Filmen började med att de visade en scen då polisen hade varit nära på att dö, när en annan polis försökte att hjälpa honom ramlade han istället. De var på ett tak när det hände alltså.
Senare i filmen är det en man som ber polisen att förfölja en kvinna som mannen säger är hans fru. Det visar sig senare att mannen bara sa det för att han ville döda sin riktiga fru. Kvinnan som mannen har bett polisen att förfölja blir kär i polisen. De kysser varandra innan kvinnan sedan låtsas hoppa ut från ett kyrktorn. Efter rättegång är polisen deprimerad för att han älskade den där kvinna väldigt mycket. Efter att polisen har legat på sjukhus ett tag går han ut på stan. Han känner igen kvinnan i många kvinnor han ser. Han träffar kvinnan som bara har spelat, blir jättearg på henne såklart. Filmen slutar med att de står uppe i tornet igen och att man hör ett skrik. Ja, filmen slutar jättekonstigt i alla fall. Jag förstod inte slutet men vi ska diskutera filmen på engelskan på torsdag.

På ensemblen sjöng vi igenom Oh carol, Painted black, Please please me och Return to sender. Vi har inte riktigt bestämt vilka av låtarna vi ska sjunga på uppspelet imorgon. Det går nog bra i alla fall.
På kören sjöng vi de vanliga låtarna, vi började inte med någon ny. Innan matten satt jag och pratade med några i min klass, det var trevligt. Vi hade inget kontaktlärarmöte idag eftersom att min mentor behövde åka iväg och träffa sitt barn som ligger på sjukhus nu. Hoppas att det går bra, vi får se om det blir någon idrott på onsdag.
Nu orkar jag inte skriva mer, jag ska ta det lugnt en stund innan middagen.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Den där filmen känner jag igen.. hmm.. men lite skumt slut faktiskt =P



Det är svårt det där med syntolkning i klassrum tycker jag. Egentligen kan ju assistenten sitta och syntolka, men då stör man ju alla andra och så känns det lite skumt tycker jag att göra det sådär bland en massa folk. Samma sak på bio..

2008-10-16 @ 22:31:27
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0