Onsdag eftermiddag

Hej!

Jag tror att tisdagar och onsdagar är mina jobbigaste skoldagar för tillfället. Fredagarna är i och för sig inte särskilt roliga med tanke på den långa håltimmen på nästan fyra timmar men på fredagarna har jag i alla fall helgen att se fram emot. Idag har det varit plusgrader utomhus och det känns ju som att det var ett tag sen. Februari har ju precis börjat och det dröjer nog ett tag innan våren är här men det ser jag verkligen fram emot. Våren och sommaren för ju nämligen oftast med sig en massa andra bra saker:) Bara en sådan sak att solen skiner kan få mig på bättre humör vissa dagar. Den här månaden har jag inget särskilt att se fram emot, vilket känns väldigt tråkigt. Men man vet aldrig, det kanske i alla fall händer något som kan vara värt att minnas i framtiden:) I slutet av februari börjar förresten sportlovet då jag är ledig i en vecka. Då hoppas jag att någon har tid att träffa mig för annars känns det, i alla fall enligt mig, väldigt onödigt att vara ledig.

De senaste dagarna har rullt på som vanligt. Den sista lektionen i måndags var väldigt intressant. Engelskläraren klassen hade förra året pratade om det engelska uttalet och tog upp sådant som vi svenskar brukar ha svårt att uttala på rätt sätt. Vi lyssnade på musik och fick tänka mycket på hur olika artisters engelska lät, dialekter och så vidare. Det var som sagt väldigt intressant och vi kommer, om några veckor, få hjälp med att förbättra uttalet när vi sjunger på engelska. Jag har inte bestämt mig för vilken låt jag ska sjunga än men det får bli någon som jag tycker om.

Igår tränade vi på låten Hound dog. Det är en av låtarna som vi kommer sjunga på några äldreboenden om några veckor. Vi sjunger i kör en hel del nu, både på den vanliga körlektionen och på estetisk verksamhet. Det känns i alla fall som att de flesta tycker att det är ganska roligt och många verkar tycka om låten. Samhällskunskapen var ganska seg och jag måste säga att samhällskunskap tyvärr är det ämne som jag tycker sämst om i år. Eftersom det var ett ämne som jag själv valde att läsa känns det tråkigt men nu är det som det är. Psykologin ångrar jag i alla fall inte att jag valde, trots allt arbete man måste lägga ner varenda vecka. Tyvärr hade jag bara lyckats hitta två personer som kunde beskriva min personlighet tills igår. Min kära vän Ida hade dock tid att beskriva mig idag. Jag visste inte att hon kände mig så pass bra som hon gör, eller det mesta hon tyckte tycker jag stämmer in ganska bra på mig. Ida verkade tycka att det var lätt att beskriva mig och det blev ganska snabbt en halv sida, vilket ju var väldigt bra! Igår på psykologin pratade vi med varandra om hur andra beskrev oss. Tjejen jag pratade med var väldigt trevlig och förstående. På lektionen pratade vi även om hur vi tror att vår personlighet formas och fick besvara frågor som handlade om våra föräldrar, på vilket sätt de formar oss, vilka egensakper vi har eller inte har gemensamt med dem och så vidare.

Igårkväll var det träning igen och jag kan ju inte direkt säga att det var den nyttigaste träningen jag har varit på. Eftersom det fanns tårta kvar sen i helgen och den behövde ätas upp fick vi hjälpa till med det. Ni som känner mig vet att jag verkligen vill gifta mig i framtiden. När man äter tårta brukar man ju säga att man blir gift om tårtbiten står upp och det ville jag såklart att min tårtbit skulle göra igår. För att vi skulle vara säkra på att min tårtbit skulle stå upp lade vi upp en jättestor tårtbit till mig. De andra tyckte att jag tjatade väldigt mycket om att tårtbiten skulle stå upp och ville terra mig genom att lägga upp en extra stor bit. Jag kan lova er att jag aldrig har ätit en så pass stor och tjock tårtbit i hela mitt liv och eftersom jag verkligen vill gifta mig i framtiden kände jag mig tvungen att äta upp hela. Vad gör man inte för att få gifta sig? Nu kan jag lova er att jag känner mig riktigt trött på tårta och jag tror inte att jag kommer äta det på ett antal månader. I och för sig brukar jag bara äta tårta en till två gånger per år i vanliga fall och i och med det kommer jag säkert hinna längta efter tårta innan jag får äta det igen:) Själva träningen gick bra igår och det var säkert all tårta som hjälpte mig. Igår vann jag nämligen mot alla killar och det är inte ofta det händer:) Det fick mig att känna mig ganska glad och jag var på bra humör i stort sett hela kvällen:) Dessutom blev jag glad av att träffa några av mina kära vänner igen!

Idag hade jag först sånglektion och jag börjar tycka bättre om läraren för varje vecka som går. Hon säger alltid till när det finns saker som jag behöver tänka på plus att hon alltid är ärlig och säger vad hon tycker. Det känns som att jag har hur mycket som helst som jag behöver utveckla inom sången för läraren tar upp nya saker nästan varenda gång men det är ju bara bra:) Jag känner mig alltid trött efter sånglektionerna och det är ju ett tecken på att jag har ansträngt mig. Dessutom känner jag att jag lär mig något nytt i princip varenda vecka och det är roligt:) Nu har jag jobbat färdigt med låten Reach out I'll be there och ska snart börja med en låt som heter If I can dream. Kontaktlärartiden var inställd idag och det var synd eftersom jag hoppades att vi skulle få lite mer information om nästa veckas temavecka. På ensemblen hade vi en vikarie som jag tycker var ganska bra:) Tyvärr var det inte särskilt många som kom till lektionen och eftersom vi har nästa uppspel om inte allt för lång tid kändes det lite störande. Vi började i alla fall med en låt som heter Ain't too proud to beg som jag tycker var rolig att sjunga:) Nu är jag hemma och ska snart äta middag. Därför postar jag det här inlägget nu. Hoppas att ni får en fortsatt trevlig vecka!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Bergskristallen - en blogg om andlighet och kristaller

sv: tack :) men kom ihåg att alla människor är seende, eller mediala som det kallas, det är bara någonting som man måste träna på :)

2011-02-02 @ 21:13:03
URL: http://bergskristallen.blogg.se/
Postat av: emma

Jag har också svårt att komma igång och säger som du när jag väl kommer igång går det bra, oftast. Så är väldigt nöjd över att det gick så bra och att jag ens satt igång brukar oftast strunta i det! :)

2011-02-02 @ 21:55:10
URL: http://emmaliindell.blogg.se/
Postat av: Bergskristallen - en blogg om andlighet och kristaller

sv: man kan träna upp sin medialitet genom att träna helt enkelt! om man tex använder en pendel så kommer det inte att fungera de första gångerna du använder den, men den kommer att göra det om du har tid och viljan!

2011-02-03 @ 13:57:22
URL: http://bergskristallen.blogg.se/
Postat av: Shass

Det är klart du blir gift. Du är så charmig när du skriver (och av vad jag förstått är charmen inte mindre hos dig i verkligheten) att det förvånar mig storligen om du inte har ett par tre friare rätt vad det är. Vänta bara, när du minst anar det händer det. :) Men det vore kanske bäst om du hann gå ut skolan först och hann lära känna karln ordentligt.

Var rädd om dig. Kram.

2011-02-03 @ 21:19:32
URL: http://shass.blogg.se/
Postat av: Emmy

Hej!

Jag längtar också till våren, nu har jag fått all vinter jag ville ha. Ska bli skönt att kunna använda sin vårjacka igen istället. Lovet ska också bli skönt, det är alltid trevligt att komma bort lite från alla prov och läxor.

Haha, gott med tårta! Men kanske inte med så mycket, men det viktigaste var ju att biten höll sig stående så då får man väl "offra" sig och ta extra mycket, haha. Klart du blir gift! :)

Kul att du har fått en bra lärare på sånglektionerna. Det är alltid roligare när man känner att man lär sig! :)

Kram

2011-02-05 @ 11:11:13
URL: http://emmyiusa.blogg.se/
Postat av: Leia ♥

Okej, härligt att prata med någon man gillar!! :D



Jag ska nog se på det om inget annat finns, du då??

2011-02-05 @ 18:46:48
URL: http://leiabloggar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0