USs statsskattjakt

Hej!

Jag har bara sovit mellan tre och fyra timmar inatt och de timmarna jag sov så sov jag dåligt. Jag är väldigt trött nu och det här inlägget blir nog inte världens bästa men eftersom att jag har kom till Adam nyss där min bärbara dator finns så försöker jag att skriva lite nu. Alla roliga minnen och så från helgen finns som bäst nu.
Igår så var det lördag och jag kan inte förstå att det är skola redan imorgon igen. Pluggat har jag tyvärr inte alls gjort mycket under de här fyra dagarna så jag får skylla mig själv om det går dåligt den här veckan. Imorgon så ska jag plugga flera timmar har jag bestämt.

Det blev fel när jag beställde färdtjänst igår. Fastän jag är säker på att jag beställde taxin till 10.50 så stom det ändå 11.50 när jag ringde för att kolla varför taxin var sen igår. Som tur var så hann jag och Adam springa till bussen som gick klockan elva och vi kom inte så sent till hotellet där vi skulle vara igår. Vi fick i alla fall gå ganska länge eftersom att ingen av oss hittade från Skanstull. En av ledsagarna gick med oss men han hittade tyvärr inte heller.
Till lunch igår så åt vi på en pizzeria, jag tyckte att pizza hade blivit väldigt uttjatat så jag åt räkpasta istället.

Efter lunchen så var statsskattjakten. Vi fick en lapp där det stod olika saker som vi skulle göra eller ta reda på på stan. Det var till exempel, hämta en biobiljett från dagens datum, hämta kvitton eller andra saker från olika affärer, kolla hur det såg ut utanför affärerna om det var skyltar som stod ivägen och så. Det var bara fyra personer i mitt lag men i andra laget så var det fem personer. Det fanns många saker som var svårta att göra igår, en av sakerna var att få en autograf från en kändis. Vi tog en autograf från någon som spelade nära Skanstull, ingen kände till honom sen tidigare men ändå. Det andra laget hade mer tur och träffade några som spelar i Djurgården. De stod och skrev sina autografer.

Åh, nu när jag skulle posta det här inlägget så gick inte det så nu måste jag skriva om nästa hela enda härifrån, jag stör mig verkligen nät datorer och internet inte fungerar som jag vill!

Nu skriver jag snabbt bara för att datorn förstörde min ansträgning att skriva det här, sorry att jag tycker så synd om mig själv just nu haha.
Efter att ha gjort färdigt det mesta som stod, det vi kunde, så samlades vi. Det var en som pratade om en ungdomsgård som Uss (unga synskadade i Stockholm) har hand om. Det lät som att det är ganska roligt där och som att man kan göra en del så jag ska försöka att åka dit den 30 september. Hoppas att jag inte har så många läxor då.

Middag åt vi på Kamarina, en grekisk restaurang, vet inte hur det stavas. De serverar i alla fall jättegod mat, jag åt kyckling med ris, grönsaker och tzatsiki såklart!

Efter middagen så åt vi godis, pratade och sjöng lite. Det var många som tycker om att sjunga på statsskattjakten, en går på Värdmö gymnasium, jag sökte dit i våras. Jag skulle ha kommit in där men jag valde att gå på Kulturama.

Vattenpoker spelade vi igår också. Det gick inte så bra för mig, jag var en av de första som gav upp. Jag lyckades i alla fall att dricka sex och ett halvt glas vatten, lite mer än en liter. Undrar om det hade gått bättre om jag inte hade druckit så mycket på restaurangen och inte ätit så mycket godis haha. Det gick först bra för mig och jag slapp att dricka de två första gångerna men sedan så hade jag otur. När jag gav upp så hade jag ganska ont i magen plus att magen kändes jättestor. Min kompis Maja vann till slut vattenpokern men han som kom tvåa fick nog nästan dricka mer än Maja.

De flesta hade en tävling om vem som kunde göra flest sit ups, två personer orkade att göra 300 sit ups, det var starkt gjort av dem tycker jag. Det var roligt att titta på när det bara var två personer kvar för de orkade så mycket och han som räknade gjorde det med inlevelse.
Igårkväll så låg vi och pratade om skolan och lite allt möjligt. Det kan vara roligt att prata med andra synskadade eller blinda personer om hur olika saker fungerar för dem tycker jag.

Nu så är jag helt plötsligt hemma när jag fortsätter att skriva det här inlägget. Jag orkade inte skriva mer förut på grund av att jag kände mig så irriterad för att nästan allting som jag hade skrivit försvann. Jag ville hinna att vara lite med Adam också innan jag åkte hem för nu så kommer vi tyvärr inte att träffas på ett tag. Nästa vecka så åker jag till Lund och hälsar på min kompis Emma som har fest där. Några av mina kompisar som var på statsskattjakten ska också dit i helgen så det blir trevligt.
Taxin som körde mig hem idag var både sen och åkte för att hämta en annan äldre dam om man ska skriva det på ett trevligt sätt. Hon lämnades såklart före mig också och det var såklart så att taxichaufförern inte hade någon gps i taxin... När han skulle lämna den andra så tog det tid plus att han inte verkade att hitta hem till mig... Jag är trött också och det gör nog at jag känner mig extra irriterad just nu menmen.

Jag somnade någon gång vid fyratiden inatt och jag sov dåligt. Vid kvart i nio så var jag tvungen att gå upp för att äta frukost, jag vaknade väldigt många gånger innan just klockan nio men just då så kändes det extra jobbigt att gå upp såklart. Men imorgon kommer förmdoligen att kännas jobbigare! Hur ska jag klara morgondagen då jag slutar klockan fem? Aja, ibland så kan det faktiskt vara värt at vara uppe sent på natten för att prata med sina vänner som man träffar så sällan.
Frukosten var helt okej men jag var inte så hungrig imorse, jag åt en smörgås och en yogurth i alla fall.

Efter frukosten så delade vi upp oss i samma lag som vi var i igår när vi gick statsskattjakten. Vi gick runt i två affärer för att se hur bra de var för synskadade. Adam och jag gick tillsammans och vi valde att gå på Konsum och Ica nära. Konsum var bäst, det fanns inga irriterande skyltar som man kan gå in i utanför dörren, de flesta varorna står på ett logiskt sätt och personalen verkar trevliga. Det enda som var lite dåligt var att det inte var så bra skyltat inne i affären. På Ica nära så var det däremot inte så bra, inga jobbiga skyltar i alla fall men varorna stod ganska ologiskt tycker jag i alla fall. Efter att ha skrivit lite om vad vi tyckte om affärerna vi hade varit i så mötte vi de andra. Vi gick med dem till Villys, där var det ganska bra, personalen var trevliga. Min kompis Ronja köpte en ny marabou som har kommit för inte så länge sen, Amigos heter den tror jag. Jag fick smaka en bit av chokladen och jag tycker att den var god men den påminner lite om en choklad som jag har ätit tidigare tror jag.

Till lunch idag så åt vi baggetter, det var gott. Efter lunchen så tog vi tunnelbanan till Mariatorget där vi bowlade. Bowling har aldrig direkt varit jätteroligt tycker jag men idag så gick det faktiskt väldigt bra för mig, jag fick faktiskt bäst resultat av alla, 240 poäng.
Efter bowlingen så gick vi och åt på Mc donalds, inte så gott men helt okej. Min kompis Maja som var en av de som höll i statsskattjakten berättade att mitt lag förlorade statsskattjakten med en halv poäng igår. Jag är ju en dålig förlorare men det spelade inte så stor roll att mitt lag förlorade tycker jag för det var ju ändå jämnt plus att alla fick pris, godis.

Nu så ska jag gå och lägga mig tror jag, jag är ganska trött men jag har jätteont i ögat och det stör mig menmen.
Helgen har i alla fall varit rolig, det är den roligaste helgen på länge!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Ja, det verkar ju ha varit kul =)



Donken är ju asgott ju =)



Det där med taxi vetdu, de kan man aldrig lita på..



300 situps, hur orkar man! Mina magmuskler är ju sämst =P

2008-09-22 @ 21:15:23
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0