Femte november

Hej!
 
Förlåt för den extremt dåliga uppdateringen. Jag har helt enkelt inte känt att jag haft något särskilt att berätta. Det enda som hänt sen sist är att jag blivit en vecka äldre. November har börjat och igår fyllde min kära syster Lovisa sjutton år. Tänk att hon blir myndig om mindre än ett år. Tiden går verkligen fort, för fort ibland. Jag menar, jag tycker inte att det var särskilt länge sen som jag blev myndig. Det kändes så klart lite tråkigt att jag inte var hemma igår. Men både Nina och jag fyller ju år ganska snart också och vi kanske kan ha något gemensamt firande, vi får se.
 
Den senaste veckan har gått långsamt. Jag har lagat mat, ätit, sovit, stört mig på att vissa saker tar onödigt lång tid, läst och haft tråkigt. Ja, när man varken jobbar eller pluggar är det svårt att sysselsätta sig hela dagarna. Nu har jag ju i och för sig nyligen bestämt mig för att se om det är möjligt för mig att flytta till Göteborg. Jag letar boende för fullt och har mailat några personer om lägenheter. Vi får hoppas att jag hittar något snart. Jag bor hos min gubbsing så länge och det är ju bra att jag har någonstans att bo medan jag letar. Men eftersom vi tyvärr inte klarar av att bo ihop vore ju det bästa om vi bodde på olika ställen ett tag. Sen får vi se hur allt blir. Om vi fortfarande är tillsammans om ett år kanske vi kan försöka igen.
 
Förutom att leta boende har jag försökt hitta en varmare jacka. Det går sådär då priserna på jackor ligger mellan 1500-2500 kronor. De pengarna har jag inte och jag får skylla mig lite själv som inte köpt en jacka tidigare. Att höst och vinterjackor är som dyrast nu är ju förståeligt, affärerna vill ju tjäna pengar. Jag får leta vidare och hoppas på det bästa. Att hitta en kör verkar också vara svårare än vad jag hade förväntat mig. Nu har ju nästan hela hösten gått och jag får nog börja någonstans efter jul. Ja, om några veckor kan jag börja lyssna på julmusik, det gillar vi:) Det finns ju jättemånga fina julsånger!
 
I lördags kväll var jag ute med några vänner. Vi åt middag på restaurang Bamboo där de serverade asiatisk mat. Jag måste erkänna att jag inte riktigt tycker att maten jag åt, den mongoliska buffén, var värd sitt pris. Sen var det svårt att prata med varandra på grund av hög ljudnivå. Det blev som tur var trevligare senare på kvällen när vi gick till Scandic hotell för att dricka något och fortsätta umgås. Gubbsingen och Ponkidonk terrade folk precis som vanligt och jag pratade julmusik med Niklas samtidigt som Bamse slog mig på armen. Det var mysigt, kanske inte att bli slagen på armen men ändå. Nej, nu har jag inget mer att skriva. Nästa gång jag uppdaterar bloggen hoppas jag verkligen att det hänt lite mer. Jag lär åtminstone ha fått besked om kursen då. Ta hand om er!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Irre

Vad bra Vispen att du börjat skriva texten i stycken. Då är den lättare att läsa. Kram

2012-11-05 @ 23:04:28
Postat av: Jonas

Hej!
Hoppas att du snart hittar boende och sysselsättning. Ha det bra! Kram

2012-11-06 @ 08:04:52
URL: http://www.jonte85.blogg.se
Postat av: Johan

Jag var ju också inne på att flytta ner till Göteborg ett tag, innan det tog slut med Alex...
Jag håller på att leta boende för fullt, men det är inte lätt att få tag i något som inte är för dyrt med min skrala ekonomi, men som samtidigt är fint och ligger med ett bra läge. Det är så många aspekter man måste ta med i beräkningarna när man kollar lägenhet och planerar att flytta. Det är ens egna krav och bekvämligheter, hyra, ev. amortering av lån, den egna inkomsten, möjllihet till bidrag av olika slag etc. matkostnader, el och internet om det inte ingår, försäkringskostnader osv osv. Det är inte lätt det där...

SV: Tack! Det kändes oerhört sskönt! Att vi skulle gå så långt i elitklassen trodde jag faktiskt inte på förhand, vi var som sagt mest där för att få maximalt motstånd, men går det bra så tackar man ju inte nej till en medalj, även om mycket var Fatmirs och Martins förtjänst, som jag skrev. Med två spelare kommer man dock inte långt, så både jag och David bidrog i högsta grad till vår placering. Det äknns superkul!

Nej, tjejerna ser för bra för att vara med i landslaget, tyvärr. Annars hade Jennifer varit given där. Med lite träning skulle hon kunna bli grymt bra. Louise har tagit enorma steg framåt i sin utveckling det senaste halvåret och har blivit riktigt bra på breddnivå hon med. Tyvärr ser de som sagt för bra för att satsa internationellt.

Om du skulle spela skulle du inte behöva ta emot bollar som kommer i ca 85-90km/h. Det är de bästa killarna i världen som skjuter så hårt och de skule du inte behöva möta. På damsidan går det inte alls lika fort och inte heller i breddklassen, där du troligen skulle spela i sådana här tävlingar, går det lika fort. Klart att det finns vissa so skjuter riktigt bra även där, typ Haydar, men det är inte på internationell världsnivå. På damsidan handlar det mer om precision och försvar. De bitarna har nästan en ännu större roll där än på herrsidan, även om de är nycklar även där. Så jag tycker absolut att du ska prova på! Testar du i Göteborg får du spela med David och Nils och de andra jag nämde i mitt inlägg. Testar du i Stockholm finns det ju flera alternativ. Brukarhuset eller IFAS t.ex.

Hoppas allt är bra med dig! :)

2012-11-07 @ 10:57:23
URL: http://schumacher4ever.blogg.se
Postat av: cheersisterss

jättefin blogg, kolla gärna våran :D hur mår du?

2012-11-07 @ 15:42:24
URL: http://nattstad.se/cheersisterss
Postat av: Johan

SV: Det där med bidrag är inte lätt det heller. Du kan kanske få bostadsbidrag, men det räcker ju inte. Handikappersättning har du gissar jag? Du kan söka aktivitetsersättning för nedsatt arbetsförmåga, men tror det är ganska svårt att få...

Det tycker jag att du ska göra! Goalball är ju en mer fysisk idrott än showdown, så jag blir inte förvånad om du känner dig lite stel när du har provat på någon eller ett par gånger :P Tycker iaf du ska testa, absolut! Det finns ju inga krav på att du måste spela internationellt, det bestämmer du ju själv och du lägger träningsnivån på den nivå du vill ha den. :)

Här rullar det också på. Det är mycket träning, som vanligt, och så umgås jag med Jennifer och pluggar lite smått sådär. Ungefär så ser min vardag ut just nu :)

2012-11-08 @ 12:35:36
URL: http://schumacher4ever.blogg.se
Postat av: Erica

Hoppas det går bra att hitta boende! Och julmusik, den är underbar!

2012-11-09 @ 22:19:20
URL: http://faithhopelove.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0