Redan fjärde december

Hej!
 
Hoppas att allt är bra med er. Ni får gärna skicka en kommentar och berätta vad ni har för er. December är ju en månad då det brukar hända en hel del och jag tror faktiskt att det är fler än jag som har mycket som vi vill hinna göra innan vi kan slappna av och fira jul med våra nära och kära. Åh, jag ser verkligen fram emot julen och räknar ner dagarna precis som vanligt. Än så länge har jag inte direkt känt någon julstämning. Att lyssna på julmusik är i och för sig alltid mysigt och det var ju första advent i söndags. Men i lägenheten i Göteborg där jag bor för tillfället luktar det inte jul överhuvudtaget och här finns inga julprydnader eftersom gubbsingen inte firar högtiden. Jag har alltid bott hemma hos någon av mina föräldrar tidigare år och har därför inte införskaffat mig några egna julprydnader. Men nu funderar jag ärligt talat på att göra det för jag saknar verkligen julkänslan som brukar infinna sig i december varje år. Med tanke på att jag inte har särskilt mycket pengar kan jag inte köpa hur mycket som helst men något litet ska jag nog ha råd med:) Sen har jag funderat på att köpa mig en chokladkalender. När jag var liten hade jag det varenda år och vissa år kunde jag till och med få en paketkalender. Jag vet, jag blir som ett barn ibland men det står jag för och jag tycker att det är roligt att ha en lucka att öppna varenda dag fram till julafton. Choklad är ju inte det nyttigaste men en kalender som har luckor med olika bilder inuti sig är ju inte roligt för mig. Nej, jag ska nog trycka till och köpa en chokladkalender. Det är ju trots allt bara jul en gång om året.
 
Oj, nu när jag skriver om julen känner jag faktiskt att jag saknar min familj. Jag har aldrig varit ifrån dem såhär länge tidigare och det är klart att det känns lite konstigt. Vilken tur att jag åker till Stockholm i helgen och får träffa dem, samt förhoppningsvis några av mina vänner som bor där. Det ser jag verkligen fram emot! På tisdag åker jag tillbaka till Göteborg igen och är där till den tjugoförsta december då jag åker tillbaka till Stockholm för att fira jul. Fastän det bara är tjugo dagar kvar till julafton känns det som en evighet just nu men jag ska nog få tiden att gå på något sätt. Den som väntar på något gott...:)
 
När jag bloggade i fredags skrev jag ju att jag skulle tävla kommande dag och det gjorde jag. Att gå upp klockan sju på en lördag var varken lätt eller roligt men det var bara att se glad ut och försöka gilla läget. Taxin som jag beställt kom i tid och ledsagningen på Göteborgs central fungerade bra. Nu har jag blivit ledsagad av samma kvinna minst fem fånger, vilket är lite kul för hon är både trevlig och hjälpsam. Tågresan till Trollhättan gick bra bortsett från några killar som inte var särskilt trevliga. Väl framme i Trollhättan fick jag vänta några minuter innan en ledsagare kom och hjälpte mig till väntsalen. Därifrån tog jag en taxi till Scandic Swania där tävlingen skulle äga rum. På grund av lite allt möjligt blev tävlingen över en timme försenad. Matcherna gick dock ganska fort när vi väl kommit igång. Jag måste säga att jag blev överraskad över att det gick så pass bra för mig. Trots att jag knappt spelat under hösten förlorade jag inte ett enda set. Varken precision eller försvar satt som det skulle men jag lyckades ändå spela tillräckligt bra. Jag upplever dock inte att showdown är lika roligt som jag har tyckt att det varit tidigare. Att spela svenska cupen känns ganska lagom och jag planerar inte att börja satsa internationellt, i alla fall inte just nu. Men det är ju bra att jag spelar lite då och då. Om det skulle visa sig att jag vill tävla på en högre nivå i framtiden skulle det kanske inte vara helt omöjligt. Lördagens tävling var hur som helst rolig. Roligast av allt var att jag märkte att många spelare har utvecklats sen jag mötte dem senast, att min fina vän Crystal tävlade för första gången och att stämningen var god under hela tävlingen:)
 
Efter tävlingen åkte jag hem till Niklas där jag stannade till söndag eftermiddag. Vi hade pratat om att ses ett bra tag och nu blev det äntligen av, vilket jag tycker var väldigt trevligt. Jag trivdes verkligen bra hemma hos honom. Hans familj var trevlig och lätt att prata med plus att jag gillade huset där de bor. Sen var det förstås kul att umgås med Niklas och att lära känna honom bättre. Vi lyssnade på julmusik, lyssnade på inspelningar på Niklas dator, pratade, sjöng och hade helt enkelt väldigt trevligt, i alla fall om ni frågar mig. Ja, jag blir glad när jag tänker tillbaka på helgen för det var väldigt länge sen jag hade så pass roligt. Jag tycker lite synd om Niklas som fick stå ut med mig och mitt tjat om julen. Jag menar, några av dem som jag umgås mest med här i Göteborg firar inte jul, tycker att högtiden är överskattad, suckar och ber mig vara tyst så fort jag nämner att det ju är jul snart. Därför kändes det underbart att kunna lyssna på julmusik, sjunga julsånger och bäst av allt, att ha någon att sjunga tillsammans med i helgen. Niklas är dessutom jätteduktig på att spela piano och han har en synth som jag tyckte var väldigt häftig. Åh, jag tyckte som sagt verkligen om att umgås med honom och det var så klart inte bara tack vare musiken utan också för att Niklas är just Niklas, en underbart fin människa som jag tycker jättemycket om! Jag hoppas att vi ses snart igen.
 
Frlåt ifall det här inlägget blev väldigt osammanhängande och ostrukturerat. Men gubbsinen har terrat mig i stort sett hela tiden och jag har haft svårt att koncentrera mig på skrivandet. Men men, jag ville bara kika in här och skriva några rader. Ha en fortsatt bra vecka, kör försiktigt nu när det har kommit en massa snö och ta hand om både er själva och varandra.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Irre

Hej Vispen. Snart är du till Stockholm o hälsar på några dagar. Du får passa på att önska dig julsaker. Det blir en nöt att knäcka: Julsaker som doftar, är lätta och inte tar så stor plats i resväskan när du ska åter till Göteborg. I morgon ska jag köpa choklad till något som jag vet att du gillar. Kul att du har tagit upp showdown det ger ju bra träning. Kram Irre

2012-12-05 @ 00:48:43

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0