En trevlig start på veckan

Hej!

Hoppas att ni mår bra och att ni känner att veckan har börjat på ett bra och trevligt sätt! De tre senaste dagarna i mitt liv har känts helt okej och det känns som att tiden har gått relativt fort. Jag ser fram emot helgen då jag både ska hinna träffa Ronja och Alireza på fredag och dessutom träffa USS styrelse och ungdomsledarna på lördag och söndag! Tills dess behöver jag plugga en del men det känns åtminstone lite roligare när jag har något att se fram emot:)

I skolan rullar det mesta på bra. Jag har pratat med flera i min klass som jag tycker är trevliga och igår var jag med på klasstiden för första gången. Det som diskuterades mest var studentskiva och studentflak. Även om det känns som att det är lång tid kvar tills dess är det ju bra att vara ute i god tid. En sak som kändes riktigt bra var att musikteoriläraren faktiskt verkade vara nöjd med mig i måndags. "Jag ser att du har pluggat" sa han och det kändes som sagt riktigt roligt att höra. Något som däremot kändes mindre roligt var att jag fick en ännu svårare läxa tills nästa vecka men det är bara att gilla läget och jag ska verkligen försöka göra mitt bästa för att hinna lära mig allt tills dess. På svenskan har vi jobbat med pjäsen Kung Oidipus samt skrivit in olika saker på en tidslinje. Jag har lite svårt att hänga med där men det kändes i alla fall som att jag fick med det mesta:) Idag fick vi förresten en ny bok som vi ska börja läsa, nämligen Therese Raquin. Jag minns alltför väl när jag fick i uppgift att läsa boken för två år sen och jag kan ju inte direkt säga att det var min favoritbok. Handlingen går alldeles för segt för att jag ska kunna njuta av boken och jag tycker nästan att det blir jobbigt att allt ska vara beskrivet in i minsta detalj. Dessutom kan jag ju inte direkt säga att boken har ett lyckligt slut heller. Men eftersom jag redan har läst boken tidigare hoppas jag åtminstone att jag inte ska behöva lägga ner lika mycket tid på att läsa den som sist då jag var tvungen att läsa igenom alla kapitel flera gånger för att minnas detaljer och liknande.

Det enda ämnet som jag anser att jag har lätt för i år är vokalensemble. Ursäkta men jag förstår verkligen att läraren blir besviken på oss eftersom det märktes tydligt att folk inte hade gjort det de ska. Trots att vi fick en låt för två veckor sen var det fortfarande ganska många som knappt kunde sin stämma den här veckan. Dessutom verkade det inte som att folk hade brytt sig om att lära sig mer än en vers av låten och jag tror att i princip alla hade papper framför sig när de sjöng. Förra veckan sa läraren att vi skulle lära oss låten utantill tills igår men när hon märkte att folk inte hade gjort det ändrade hon sig och sköt upp läxan tills nästa vecka. Jag störde mig eftersom jag hade pluggat på låten och såg fram emot att börja på något nytt. Att välja att inte plugga i andra ämnen tycker jag är upp till var och en att bestämma men när man har ett ämne där man behöver samarbeta och hela kören faktiskt behöver kunna sina stämmor för att det ska låta bra och för att man ska kunna gå vidare och börja med nya låtar anser jag faktiskt att man har ett ansvar att lära sig det man ska så att hela kören inte behöver bli lidande. Jag tycker dessutom att det är respektlöst av folk som inte har varit närvarande på sådana lektioner att inte kolla upp vad man har gått igenom tidigare veckor. Igår var det en tjej som inte hade varit med på någon av de tidigare lektionerna som kom och som inte alls hade någon koll på vad vi skulle ha pluggat på tills igår. Trots att tjejen hade missat två eller tre lektioner hade hon alltså inte ens tagit kontakt med läraren. Förlåt men jag blir verkligen trött på sådant här och kände mig bara tvunen att klaga lite. I ensemblen förra året hade vi mycket högre krav. Om någon var borta från ett visst antal lektioner fick de inte vara med på kommande uppspel såvida de inte hade någon bra anledning och/eller hade pluggat hemma. Jag menar inte att jag tycker att man borde straffa människor som väljer att inte närvara på lektioner. Det är klart att man kan bli sjuk och att man inte kan ha hundra procent närvao. Men i ämnen där alla är beroende av varandra tycker jag åtminstone att man kan anstränga sig lite extra. Om någon som inte har pluggat på sina stämmor och liknande ska vara med på ett uppspel kan ju det göra att hela framträdandet går och låter sämre, det hände senast i våras. Aja, nu ska jag skriva om roligare saker istället:)

I måndags bestämde jag mig för att vila från all träning eftersom jag hade spelat fotboll hela helgen. Jag hade därför en lugn kväll då jag pluggade, såg ett avsnitt av Idol och chattade med mina vänner. På kvällen blev jag dessutom överraskad när det ringde på dörren och en man kom för att lämna blommor till mig. Jag hade aldrig fått blommor av någon tidigare, i alla fall inte levererade till dörren på det där sättet. Bredvid blombuketten fanns ett kort där det stod ungefär såhär: Här är blommor till en underbar och speciell tjej. Många pussar, Sven! Det tycker jag var fint och romantiskt och eftersom jag älskar romantik blev jag glad för blommorna:)

Igår tränade jag showdown och det kändes bra trots att jag spelade riktigt dåligt ibland. Koncentrationen var alltså inte på topp men det blir förhoppningsvis bättre nästa träning. Efter skolan idag åkte jag för att träffa Sara. Vi satte oss på ett kaffé för att fika och prata om hur vi ska lägga upp mobilityträningen som jag ska börja med om några veckor. Sara ska bara vara med några gånger och efter det ska jag fortsätta träna med en person från syncentralen. Jag tycker att det ska bli riktigt skönt att komma igång med att träna på att åka kommunalt och ser fram emot några jobbiga men förhoppningsvis även roliga och givande timmar när vi ska ses och göra det. Idag hann vi så klart även prata om andra saker än mobility och det var trevligt. Det är helt otroligt att det faktiskt finns människor som orkar lyssna när jag pratar om livet och andra saker som jag går runt och tänker på. Jag tänker alldeles för mycket och därför tycker jag verkligen att det kan vara skönt att berätta för andra om mina funderingar och höra vad de tycker om saker och ting. Ibland får jag dåligt samvete för att jag pratar för mycket och jag trivs egentligen bäst med att lyssna på vad andra har att säga och fylla i med någon mening då och då. Men att prata själv kan faktiskt vara riktigt trevligt ibland, i synnerhet när jag märker att personen jag pratar med lyssnar på mig och är intresserad av det jag pratar om. Innan jag åkte hem idag hann vi gå på stan en stund. Eftersom varken Sara eller jag ser något fick vi be andra människor om hjälp ibland och det gick jättebra. Tyvärr var det aldrig någon snygg kille/man som hjälpte oss. De vi pratade med var antingen kvinnor eller män som vi trodde var över fyrtio år, alltså lite för gamla för mig. Åldern är i och för sig bara en siffra men det kan ju vara bra att jag åtminstone försöker hitta någon som är under trettiofem. Vi hann hitta det vi skulle på stan och jag hann dessutom både köpa mangote och en hudkräm som luktar mango:) Nu måste jag plugga, jag bloggar någon gång i framtiden, förmodligen efter helgen.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Vad tråkigt att flera i din vocalensembel grupp inte hade gjort sin uppgift till veckans lektion, hoppas dom bättrar sig till dess. Var sugen på att snacka med dig i går kväll, men när jag ringde så svarade du inte. Provar igen i kväll om jag hinner eller nästa vecka. Ha det bra! Kram.

2011-09-15 @ 08:42:53
URL: http://jonte85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0