Åker till Holland på höstlovet

Hej!

Nu har jag äntligen lyckats boka en flygresa till Holland, det tog verkligen lång tid. Jag har konstaterat att varken KLM eller SAS hemsida fungerar något vidare med Jaws, skärmläsaren som jag använder för att kunna läsa hemsidor. Även om jag kunde läsa nästan all text gick det inte att välja vilket datum jag ville resa, i alla fall inte på SAS-s hemsida. När jag väl lyckades göra det på KLM-s hemsida hängde sig hemsidan på ett annat ställe istället vilket resulterade i att jag gav upp. Det slutade med att jag fick be mina föräldrar om hjälp. Även de hade svårt att förstå hur hemsidorna fungerade. Till slut hittade vi i alla fall en hemsida där vi, efter x antal minuter, hade betalat och fått en bekräftelse på att biljetten var beställd. Eftersom det var dyrt att åka hem under helgen är jag i Holland mellan måndag och fredag vecka fyrtiofyra när jag har höstlov. Det är ju lång tid kvar tills dess men nu har jag åtminstone något roligt att se fram emot:) Hittills har ju Sven varit här varenda gång vi har träffats utanför showdownsammanhang men nu åker jag till HOlland för att se hur han bor:)

Förutom att jag har känt mig lite stressad över det här med att boka flygresor har jag mest pluggat, både i skolan och hemma. På projektarbeteslektionen har jag samma lärare som jag hade i samhällskunskap B förra året och det känns helt okej. De flyttade så klart projektarbetet till en tidig tid på torsdag morgnar, något som jag tycker var jobbigt med tannke på att jag nu blir tvungen att åka till skolan i rusningstrafik för att ha en lektion på endast fyrtio minuter. Menmen, sånt är livet och något positivt med det är i alla fall att jag kommer upp tidigt varje torsdag istället för att jag sover bort halva dagen. Den första lektionen i projektarbete var riktigt bra. Alla fick säga vad vi skulle vilja göra och jag blev glad när jag hörde att det inte bara är jag som inte har bestämt mig än. Ett krav är att vi måste lära oss något nytt och att det vi ska göra eller undersöka tar ganska lång tid. Det enda jag vet är att jag vill göra någonting som jag skulle tycka var roligt och intressant eftersom det annars skulle finnas en risk att jag inte slutförde arbetet eller att jag la ner för lite tid på det. Jag har börjat fråga andra vad de har gjort eller vad de ska välja att göra och jag har fått en hel del bra tips. Vi får se vad jag väljer, på torsdag är absolut sista dagen att bestämma sig för vad man vill göra.

Igår hade jag ljudteknik för första gången. Läraren verkar riktigt bra och hans röst får mig som tur är inte att känna mig trött:) Igår fick vi lära oss lite om inspelning, hur man spelar in och vilka funktioner som finns. Jag måste säga att jag blev förvånad över hur mycket man kan göra med en inspelning, att det mesta faktiskt verkar gå att ändra och att man kan få något att låta mycket bättre än vad det gjorde när man spelade in det. Tack vare att man verkar kunna göra mycket med till exempel en inspelad röst nuförtiden förstår jag verkligen att i princip vem som helst skulle kunna bli känd idag. Jag har själv varit med och sett hur man kan få falska toner att låta hur rena och fina som helst. Det ska verkligen bli intressant att få lära sig mer om sådant här:) Jag håller tummarna för att de program som jag behöver för ljudtekniken och musikteorin blir installerade snart, jag väntar fortfarande på att en person ska ringa mig så att vi kan boka en tid då han/hon kan komma och installera dem. Vissa saker kan verkligen ta tid och eftersom jag inte vill komma efter hoppas jag att den där människan ökar takten.

Det blev en lugn kväll igår då Lovisa och jag åkte hem till Björn. Här har jag varit sen dess och mest tagit det lugnt. Eftersom jag har en del inplanerat kommande helger känns det helt okej att inte göra särskilt mycket den här helgen. Jag har chattat med några riktigt trevliga människor, fått några fina sms, lyssnat på musik och tränat på låtarna som vi gick igenom på vokalensemblen i tisdags. Sen har jag följt med och handlat idag och ikväll ska vi äta kräftor till middag:) Hoppas att ni får en fortsatt trevlig helg!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Det kommer bli supertrevligt i Holland! :)

Flygbolagens hemsidor, + SJ, och numera och Swebus, är inte de lättaste att förstå sig på. Gillar inte när de har tabeller med datum och massa konstiga grejer... Tur att det löste sig i alla fall!



Projektarbetet tror jag nog inte du kommer behöva åka dit för. Det brukar vara ganska fritt, så du kan nog slippa den där, i mitt tycke, onödiga resan...



SV: Haha, tack! Den är lite speciell, lite udda och kul sådär.

Jag skrev den i ettan på gymnasiet, dvs. ca 4 år sedan...

2011-09-04 @ 19:28:46
URL: http://schumacher4ever.blogg.seblogg.se
Postat av: Johan

Så ska ju bloggadressen så klart vara... :)

2011-09-04 @ 19:29:29
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: Jonas Jakobsen

jag tror som Johan att du inte behöver oroa dig allt för mycket över projektarbetet. Jag tror att du säkert kommer på något bra tills på torsdag! Ha det bra så hörs vi snart igen. Kram!

2011-09-05 @ 11:00:36
URL: http://jonte85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0