Hade en väldigt trevlig helg i Göteborg

Hej!

Det var ett tag sen jag uppdaterade bloggen nu men det är ju ingen nyhet att jag har blivit sämre och sämre på att uppdatera er för varej vecka som går. Hoppas hur som helst att ni mår bra och att jag fortfarande har några läsare kvar:) Jag har verkligen haft en trevlig helg. Den började i fredags morse då jag åkte in till Stockholms central. Där fick jag stå och vänta en stund på Sara och jag var glad över att jag bytte jacka i torsdags eftersom det var kallt ute. Bortsett från kylan var det ganska underhållande på centralen. Alla som gick förbi verkade vara lagom stressade och sen kunde jag höra några väldigt intressanta diskussioner medan jag väntade. När Sara kom gick vi runt en stund på centralen och jag hann både träna på vägen till spår tio och köpa någon sorts mangojuice på Pressbyrån innan jag gick på tåget. Vi fick förresten fråga människor om hjälp för att hitta på centralen men det gick bra och alla vi pratade med var trevliga:)

Tågresan var ganska seg och det finns inte direkt något att säga om den. Det var som tur var inga förseningar och tåget var till och med framme i Göteborg några minuter för tidigt. En kvinna som jobbade på SJ-s ledsagning kom och mötte upp mig vid tåget. Det var roligt att prata med henne eftersom hon sa en massa underhållande saker:) Jag blev ledsagad till en bänk där jag satte mig och väntade på Alireza. Han var lite försenad men när han äntligen kom blev jag så klart glad:) Eftersom vi inte hade träffats på nästan tre veckor hade jag verkligen saknat honom! Vi gick till hotellet där jag skulle bo och vi hann ta det lugnt en stund på Karros och mitt rum innan det var dags för oss att åka till Göteborgs stadsbibliotek där vi skulle möta upp några andra US-are. På vägen dit gick vi igenom Nordstan och jag fastnade för stället direkt. Vi hann inte gå runt där särskilt länge men vi gick i alla fall in på Paprika där man kunde köpa smörgåsar och sallader. Resten av eftermiddagen gick fort. På biblioteket hade US hand om en frågesport och ett punktskriftslotteri. Jag hjälpte till att dela ut frågeformulär och pratade med lite folk som gick förbi. US delade förresten ut fika också som man fick ta om man hade speciella glasögon på sig. Sandra hade bakat jättegoda kakor:) Senare på kvällen åt jag middag på en grekisk restaurang tillsammans med Alireza och Karro. Det var trevligt och maten var god. Sen delade Alireza och jag på en god efterrätt som bland annat bestod av valnötter, grekisk yogurt, äpple och banan:) Kvällen avslutades på vårt hotellrum. Alireza somnade i min säng nästan direkt när vi kom dit och eftersom det hade hunnit bli ganska sent när han väl vaknade och han helst inte ville åka hem då tyckte vi att det var lika bra att han sov kvar. Jag kände mig ganska trött när jag gick och la mig och somnade ovanligt fort.

Jag känner mig nöjd med lördagen som började med frukost. Karro och jag kom dit före Niklas, Markus och Fredrik men vi blev klara ungefär samtidigt och gjorde sällskap till spårvagnen. Vi blev något sena till kansliet där vi skulle samlas men missade som tur var ingen viktig information. Om ni inte redan visste det var det ju Vita käppens dag i lördags. US uppmärksammade dagen på olika sätt runt om i landet. US väst som jag hade valt att vara med i helgen hade en aktion på ett osäkert övergångsställe. Övergångsstället där vi valde att vara var osäkert eftersom det varken hade några rödljus eller ticksignaler. Som ni kanske förstår är det svårt för en synskadad eller blind person att ta sig över sådana övergångsställen eftersom det kan vara svårt för oss att se när vi kan gå över gatan utan att riskera att bli påkörda. Vi stod vid övergångsstället i några timmar och turades om att visa hur vi vill att ett bra övergångsställe ska fungera genom att spela upp ticksignaler och hålla upp röda och gröna lampor. Jag tycker att det var en rolig aktion och att det gick bra för oss. Det var många som stannade och pratade och som blev intresserade av att veta mer om aktionen. När jag inte stod och höll upp lampor delade jag ut vykort med information. Det gick dock inte särskilt bra eftersom det inte gick förbi särskilt många människor, i alla fall inte där Oja och jag stod.

Efter aktionen var det många som åkte hem. Alireza, Oja, Niklas, Alex och jag bestämde oss för att hitta på något kul. Vi gick till Espresso house och fikade, jag åt kladdkaka och drack vatten ur en rolig mugg:) Efter det gick vi till hotellrummet som Alireza hade bokat. Där tog vi det lugnt en stund. Alireza, Oja och jag la oss i sängen, Alex tog bilder på oss och Niklas spelade in eftersom vi vill kunna lyssna och minnas hur roligt vi hade någon gång i framtiden när vi är äldre:) Jag funderar absolut på att köpa en bra ljudinspelare så att jag kan spela in när jag är på olika ställen. Eftersom jag inte kan se bilder vore det ju bra om jag åtminstone kunde spela in. Vi hann spela in alla möjliga roliga saker innan vi bestämde oss för att äta middag. Alex och Oja åkte hem och därför blev det bara Alireza, Niklas och jag som gick till Jensens och åt. Innan vi gick dit hann jag förresten få jättefina och bra kramar av Niklas. Det slog mig plötsligt att vi aldrig hade kramat varandra och därför kände jag att det var hög tid för oss att göra det. Eftersom det nästan aldrig har hänt att jag har tyckt att den allra första kramen med någon är bra blev jag förvånad över att det kändes så pass bra att krama Niklas. Det var så klart fint och jag hann få fler kramar av honom under kvällen:)

Jag tycker att vi hade en väldigt trevlig kväll på Jensens. Eftersom de inte serverade en enda vegetarisk rätt åt jag lax, de andra åt kött. Niklas och Alireza pratade mycket om båtar medan vi åt och jag lyssnade mest på dem och sa inte särskilt mycket. När vi väl hade ätit färdigt började vi prata om musik och då hade jag däremot mer att säga. Eftersom både Niklas och jag tycker om att spela och sjunga bestämde vi att vi ska ses någon helg och göra det och det ser jag verkligen fram emot:) Efter middagen var klockan över elva och eftersom Niklas skulle gå upp ganska tidigt igår sa vi godnatt till honom. Alireza och jag gick in på hotellrummet där vi skulle sova. Jag blev väldigt förvånad när Alireza gav mig en present som han hade köpt i Turkiet. Gissa hur glad jag blev när jag hade öppnat den och förstått att jag hade fått en parfym som luktade mango! Eftersom jag aldrig har hittat en parfym som bara luktar mango blev jag så klart väldigt glad och att Alireza ville köpa den till mig var ju verkligen hur fint och snällt som helst! Resten av kvällen och natten gick fort och vi hade några riktigt fina timmar tillsammans. Att ha egen tid med någon man tycker om är enligt mig bland det finaste som finns!

Igår tog vi sovmorgon, vilket jag tycker var skönt och som jag verkligen kände att jag behövde efter att ha gått upp tidigt och haft en massa saker att göra i stort sett hela veckan. Vi hann inte göra särskilt mycket igår eftersom jag tyvärr var tvungen att åka hem tidigt på grund av att tågbiljetten skulle ha varit jättedyr annars. Jag hann i alla fall äta frukost, prata och trycka till en stund med Alireza, duscha och packa innan det var dags att checka ut och gå till tåget. Oja och Alireza följde med mig dit men eftersom det blev stressigt hann vi knappt säga hej då till varandra. Det visade sig dock att vi hade stressat helt i onödan. Eftersom det var något fel på tågets dörrar och tåget inte kunde köra förrän de hade stängts tog det nästan en timme innan problemet var löst. Därför blev jag väldigt sen till Stockholm men jag hann som tur var åka med taxin som jag hade bokat. Rebecka och jag hade bestämt oss för att ses och eftersom jag inte hade träffat henne på tre veckor kändes det oerhört roligt att äntligen träffa henne igen! Vi åt middag och tittade på True talent. Mina favoriter i tävlingen är Dimitri och Sofia. När programmet var slut kom Ida hem och vi sjöng en stund. Rebecka hade nämligen skrivit färdigt en låt och ville att vi skulle hjälpa henne att hitta stämmor som passade i refrängerna. Det gick helt okej och efter det åkte jag hem:) Jag känner mig jättenöjd med helgen och hoppas definitivt att jag åker till Göteborg snart igen!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Tack för ett trevligt samtal. Hoppas vi kan höras snart igen. Ring mig när du har tid och lust. Ha en bra vecka! Kram.

2011-10-18 @ 08:35:16
URL: http://jonte85.blogg.se/
Postat av: Caroline Olsson

Vad snällt av Alireza!

2011-10-18 @ 17:50:29
Postat av: Niklas

Du är för go! Tack för de fina orden! Det var verkligen en fantastisk kväll och jag ser verkligen fram emot att ses igen! Ha det bra! Kram

2011-10-18 @ 21:51:37
Postat av: Johan

Att vara med någon man tycker om är verkligen det finaste som finns!! :)



Idol gillar jag inte alls, men True talent följer jag faktiskt. Mina favoriter var Fred och Emelie, så nu får Emelie representera mitt favoritskap. Gillar hennes röst! :)

2011-11-03 @ 10:54:30
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0