En månad kvar

Hej!

Idag är det exakt en månad tills jag fyller tjugo år och därmed inte är tonåring längre. Trots att jag är inne i en ganska seg och jobbig period i livet ska jag åtminstone försöka hinna göra några roliga saker den här månaden. Jag vet att ålder bara är en siffra och många har sagt att jag nog inte kommer känna mig äldre bara för att jag råkar fylla tjugo snart. Men när jag väl är tjugo år känns det som att jag blir vuxen på riktigt. Den största förändringen kanske är att jag kommer kunna handla på systembolaget. Där lär jag i och för sig inte gå in på väldigt länge men ändå. En annan förändring är att jag inte räknas som ungdom enligt SL längre och därmed inte kommer få några rabatter när jag köper resor där. När man köper resor hos SJ tror jag däremot att man räknas som ungdom tills man är tjugofem år och hos dem får jag alltså äran att vara ungdom några år till, vilket jag uppskattar:) Vissa år firar man mer än andra och jag anser att det är ganska stort att fylla tjugo. Efter det dröjer det ju hela tio år innan jag blir trettio och kan fira ordentligt igen. I år lär det dock inte bli något firande eftersom jag hellre vill ha fest i vår när jag tar studenten. Därför lär jag knappt märka när jag fyller tjugo utan det kommer nog bli en vanlig tråkig torsdag. Eftersom jag inte tycker om att bli äldre måste jag erkänna att jag inte alls ser fram emot min födelsedag. Men det är ju ingen idé att gå runt och vara ledsen över det. Alla blir ju äldre och det gäller att leva varje dag som om det vore den sista. Nu är det ju trots allt en månad kvar tills jag fyller år, jag ska som sagt försöka ha så roligt som möjligt tills dess och även efter det:)

De senaste dagarna har varit ganska tråkiga. Jag har valt att ta det lugnt med träningen på grund av att jag fortfarande har ont i armen. I helgen är det tävling i Litauen och därför vill jag inte riskera att få ondare, vilket ju skulle kunna hända ifall jag tränade. Samtidigt känns det dåligt att inte träna eftersom jag blir oerhört mycket sämre när jag inte gör det. En vecka utan träning märks jättetydligt och jag är inte lika talangfull som vissa andra som klarar av att vinna tävlingar fastän de bara tränar några gånger per år. Men vem har sagt att livet ska vara rättvist? Jag kan inte påstå att mitt liv går särskilt bra varken i skolan eller på fritiden. Sådant där går ju i perioder och det vänder förhoppningsvis snart. Ljudteknikerläraren blev kontaktad av personen som han egentligen skulle ha kontaktat och nu håller jag tummarna för att allt ska lösa sig så snart som möjligt och att jag inte ska behöva arbeta en massa på fritiden för att hinna ikapp resten av klassen. Svenskläraren delade ut våra uppsatser igår och jag måste ändå säga att jag känner mig ganska nöjd med tanke på att jag inte hann bli helt färdig med min text. Vi kommer som tur är få möjlighet att bearbeta våra texter och det är jag nästan helt säker på att jag kommer välja att göra. Projektarbetet går dåligt men jag har åtminstone börjat testa mindfulness samt mental träning. Musikteorin känns lika seg som vanligt och jag är oerhört trött på alla ackord och noter som man behöver lära sig för att klara kursen. I naturkunskapen har vi snart vårt allra första prov och jag pluggar så ofta jag orkar. Till och med vokalensemblen känns tråkigare än vanligt. Jag vet ärligt talat inte vad som har fått mig att tappa motivationen och lusten att vilja plugga och träna. Förut gjorde jag alltid mitt bästa för att nå så höga resultat som möjligt. På sista tiden har det däremot känts som att det mesta spelar mindre roll. Sen kan jag inte direkt säga att all kärlek som jag känner för en viss person gör saker och ting lättare. Kärlek som verkligen kan vara det finaste som finns kan också vara riktigt jobbig och komplicerad. Jag är hur som helst säker på vad jag vill och det ska jag kämpa för även om det kanske tar flera år.

Jag funderar på ifall det har hänt något roligt sen jag skrev senast och nu kom jag precis på något. I söndags åt jag en god frukost, sushi som blev över från i lördags, innan Lovisa och jag åkte hem till Nina. Under eftermiddagen kom min kära mormor Lia förbi några timmar. Vi fikade och firade Lovisa. Lovisa fick bland annat en ny dator i födelsedagspresent så nu lär hon nörda sig en del framför den:) Av mig ska hon få pengar till ett klippkort på ett gym som ligger i närheten av där vi bor:) Lia ville spela kort med mig i söndags och vi spelade maomao som vanligt. Det har verkligen blivit tradition att spela det med henne varje gång vi ses:) Vi åt middag tillsammans och sen tittade jag en stund på Allt för Sverige innan Lia skulle åka hem. Kvällen avslutades med att jag pratade några timmar med Reza. Det är konstigt att tiden alltid går så fort när jag pratar med honom. I söndags fick jag förresten reda på att Dimitri gick vidare i True talent! Jag håller tummarna och hoppas att det går bra för honom i finalen som är nu på söndag! När jag ändå skriver om musik kan jag ju passa på att skriva att jag tyckte om fredagens avsnitt av Idol eftersom jag verkligen märker att alla idoler har utvecklats sen jag hörde de för första gången! I fredags tycker jag att Amanda P, Moa och Robin var bäst. Att Moa har skrivit en helt fantastisk låt är ju ingen nyhet och jag älskar Robins röst! Oj vad tiden går, nu måste jag plugga en stund innan jag går och lägger mig. Ta hand om er och ha en fortsatt trevlig vecka!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Mormor Lia

2011-11-10 @ 17:27:12
Postat av: Mormor Lia

Det var kul att spela Maumau med dig och jag tror att det var du som vann igen.

Kram från Mormor. Förresten så ses vi ju snart igen.



2011-11-10 @ 17:32:30
Postat av: Paulin

Det kommer säkert kännas hur bra som helst! Men jag förstå dina tankar, dom kommer jag nog också ha när det är min tur.



kram

2011-11-10 @ 19:52:06
URL: http://mylittlediary.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0