Studentskivan

Hej!

Nu hade jag tänkt skriva lite om gårdagens studentskiva eftersom jag vill komma ihåg så mycket som möjligt av den. det är ju trots allt bara en gång i livet som man får vara med på en sådan. Okej, jag kanske kommer att gå på någon annans studentskiva i framtiden men det är ju inte riktigt samma sak. Tänk att jag faktiskt tar studenten snart. Att jag sedan kommer gå ytterligare ett år på gymnasiet känns faktiskt inte alls särskilt jobbigt. Det kommer dock kännas konstigt för mig att inte längre träffa de människor som jag har gått i samma klass som i snart tre år i skolan. Jag hoppas att jag åtminstone kommer ha några lektioner tillsammans med de som kommer att gå i artistmusikertrean nästa år för jag har pratat med några av dem och dessutom gått i samma klass som två personer tidigare år.

Av någon anledning sov jag dåligt natten mellan måndag och tisdag. Det berodde förmodligen på att jag kände ångest inför att lämna in uppsatsen i samhällskunskap och på allt annat som händer just nu. Igår förmiddag träffades alla ensembler för att spela upp några låtar för varandra. Alla fick feedback av varandra och några lärare. Jag tror och hoppas verkligen att konserten kommer att gå bra imorgon! Eftersom varken Julia eller Elina var i skolan igår var jag den enda sångerskan i ensemblen jag är med i och därför kunde vi bara spela upp en låt för de andra, Trouble. Jag måste säga att det kändes ganska bra att sjunga med tanke på att jag inte hade orkat sjunga upp innan lektionen.

Efter lunchen jobbade jag med samhällskunskapen men eftersom skolans nätverk krånglade lyckades jag inte logga in på min mail och hämta min uppsats förrän nästan halva lektionen haed gått. Under den tiden kom jag såklart på en massa saker som jag hade glömt att ha med i uppsatsen och det störde mig med tanke på att jag inte skulle ha särskilt mycket mer tid på mig att skriva färdigt den. För några år sedan skulle jag aldrig sitta med en uppsats samma dag som den skulle lämnas in utan då hade jag istället skrivit färdigt den en eller flera dagar innan den sista inlämningsdagen. Från och med att nästa termin startar har jag bestämt mig för att jag måste börja satsa mer på skolan än vad jag har gjort i år, lägga ner mer tid på att plugga och så vidare. I höst hoppas jag även att jag ska känna mig lite mer motiverad för det vore trevligt. På gårdagens psykologilektion tittade vi på en föreläsning om autism som jag tycker var väldigt intressant. Efter lektionen skickade jag iväg samhällskunskapsuppsatsen till min lärare. Den skulle egentligen lämnas in senast klockan tolv inatt men eftersom jag visste att jag skulle vara borta hela kvällen och inte komma hem tills dess bestämde jag mig för att skicka den innan jag åkte iväg, för att sedan dessutom slippa tänka på den mer. Jag funderade en stund på att hoppa över studentskivan för att istället sitta hemma och plugga men kom ganska snabbt fram till att jag skulle ångra det i framtiden. Även om jag bara kommer få godkänt på den här uppgiften, eller kanske till och med ig om jag har otur, går man ju trots allt bara på studentskiva med sin klass en gång i livet. Ifall jag skulle få ig i samhällskunskap kan jag alltid skaffa mig ett g på något annat sätt. Nuförtiden är det ju till exempel ganska många som faktiskt läser upp ämnen på komvux. Det är såklart något som jag hoppas att jag inte ska behöva göra men ändå.

Efter att ha stått ute i regnet och väntat på färdtjänsten en stund, suttit i bilkö och efter att dessutom ha åkt med och lämnat en kvinna på grund av att det tyvärr var samåkning, var jag äntligen framme hos Rebecka. Igår fick jag äntligen träffa hennes vän André som hon bor tillsammans med och han var verkligen social och trevlig:) Rebecka och jag fikade lite snabbt innan vi sedan var tvungna att skynda oss för att hinna föra oss i ordning inför studentskivan. Det var filmtema och alla skulle klä ut sig till någon i en film. Rebecka klädde ut sig till Sandy från musikalen Grease och jag till Pocahontas. Jag hade på mig klänningen som jag köpte för några dagar sen, någonting som liknade strumpbyxor, ett band runt huvudet, ett halsband med snäckor och ett par sandaler som jag fick låna av rebecka. Rebecka målade dessutom någon röd färg på min arm eftersom Pocahontas tydligen har något rött märke där, fråga mig inte varför. Jag har aldrig sett filmen men måste ju ta och göra det någon dag med tanke på att jag ju faktiskt har varit utklädd till människan en hel kväll. Jag vet att det fanns vissa som tog kort igår så jag kanske lägger in en bild på hur jag såg ut på bloggen om några dagar:)

Vi hade tur som åkte färdtjänst till studentskivan. Det hade tagit längre tid att åka kommunalt och nu fick vi ändå stressa för att hinna göra oss i ordning innan taxin kom. Det spöregnade och åskade ute och jag, som hade väldigt tunna kläder på mig, frös bara av att gå utanför dörren. Efter en stunds bilresa var vi äntligen framme på Blekholmen där studentskivan skulle vara. Vi gick in till ett stort rum där vi träffade resten av min klass, parallellklassen, samt de som går storband. Några föräldrar och lärare var där också, bland annat min förra kontaktlärare Ola. Jag hann tyvärr aldrig säga hej till honom men det var ju trevligt att han var där:) Många av dem jag pratade med igår sa att de tyckte att jag passade som Pocahontas och det var ju tack vare Rebecka. Jag får be henne styla mig fler gånger:) Det var såklart roligt att se hur de andra såg ut igår också. Jonas hade till exempel en jätterolig mask och Oliver hade blivit sminkad till ett monster.
Många av tjejerna hade klätt ut sig till karaktärer jag inte kände till sen tidigare och som jag för tillfället har glömt namnet på men de var fina. Alla fick varsin välkomstdrink innan middagen. Jag testade först alkoholfritt vin som jag tyvärr inte alls tyckte om och bestämde mig därför för att dricka sprite istället. Det var ganska länge sen jag drack det senast och sprite såg tydligen finare ut än fanta. Jag vet om att jag är seg som inte har lärt mig att dricka vin, cider och öl än men det har jag tid att göra i framtiden. Kaffe dricker jag ju inte heller medan jag däremot älskar te. Läsk tycker jag kan vara helt okej eller till och med gott lite då och då. Med tanke på att läsk varken är bra för tänderna eller hälsan dricker jag bara det vid speciella tillfällen, till exempel när jag vill fira något.

Middagen var faktiskt helt okej igår. Till förrätt åt vi mozareallaost och tomat, till varmrätt kött och potatisgrattäng och till efterrätt blåbärspannacotta. Vegetarianerna fick såklart inte kött utan vi fick istälet fylld zucchini som i alla fall jag tycker var väldigt god. Under middagen var det många som höll tal. Alla fick lappar under sina tallrikar där det stod något som de skulle göra och därför var det vissa som sjöng, höll tal om något eller sa roliga saker. Pontus var tvungen att prata om det fina vädret, som var långt ifrån fint, varenda gång efter att någon hade talat och Fabian var dessutom tvungen att säga hur rörd han blev av varenda tal, vad det än handlade om. Igårkväll delades det även ut diplom till alla. I min klass fick vi rösta på olika saker som man kunde bli utsedd till och i den andra klassen var det några som bestämde det. Det var många roliga saker som folk fick diplom för, bland annat utsågs klassens satsare, klassens sötnos, klassens drama queen, klassens pratkvarn, klassens bitch, klassens bad ass, klassens clown och klassens angel. Jag blev utsedd till klassens plugghäst, något som jag blev lite förvånad över med tanke på att jag inte direkt ser mig som en sådan. I och för sig är det väldigt få personer i klassen som verkar lägga ner tid på att plugga medan jag gör det lite då och då. Vissa saker tar ju hundra år för mig och därför är det ju inte särskilt konstigt att man ofta ser mig sitta och skriva och läsa när jag är i skolan. Det gör jag mycket för att ha så lite som möjligt att göra hemma. Om man ser till mina betyg är jag absolut ingen plugghäst men något var jag ju tvungen att bli och jag måste erkänna att jag hellre är klassens plugghäst än klassens bitch eller klassens sötnos.

Tiden gick ganska fort igår och plötsligt var klockan tio, vilket betydde att middagen var över och att eftersläppet skulle börja. Eftersom många av mina vänner bor långt ifrån mig och eftersom vissa hade skola eller jobb att gå till tidigt idag hade jag svårt att hitta folk som ville komma. Adam och hans kompis Agge kom i alla fall förbi en stund och sa hej. På eftersläppet träffade jag dessutom Magdalena och det var verkligen roligt att träffa henne igen och att få prata med henne om allt roligt vi har hunnit göra sen sist och om saker som händer i våra liv just nu:) Runt elvatiden öppnade de dansgolvet och musiken blev högre och högre i takt med att tiden gick. Jag tycker åtminstone att det kändes så. Låtarna som spelades var typiska discolåtar. Först var det mest engelska låtar som är inne just nu men efter en stund började det även spelas gamla svenska hits. Rebecka och jag var nere på dansgolvet en stund. Med tanke på att jag inte kan dansa för fem öre måste jag ha sett oerhört dum ut där jag stod tillsammans med Rebecka och alla andra och försökte dansa, eller snarare röra mig lite för att smälta in i mängden. Rebecka visade mig hur de andra gjorde och jag försökte härma henne, vilket var roligt en stund. Men jag började ganska snabbt få ont i huvudet av den höga musiken och därför gick vi upp och satte oss i en soffa och pratade istället.

Lokalen där vi var igår var tydligen öppen till klockan tre inatt och jag funderade en stund på att stanna kvar tills dess. Men eftersom jag kände mig ganska trött och insåg att jag inte skulle orka lyssna på hög musik länge till bestämde jag mig för att åka hem. Middagen var som sagt trevlig för då kunde man i alla fall prata med varandra. Men under eftersläppet verkade de flesta vilja dansa, något som jag inte direkt kände mig taggad att göra i flera timmar till. Dessutom var musiken så pass hög att man inte kunde prata med varandra på dansgolvet. Där var man tvungen att skrika för att höras och att höra vad någon sa var inte heller lätt. Många drack och jag har hört att det fanns de som drack lite väl mycket igår. Jag tycker alltså att det finns bättre ställen och sätt att umgås på. Rebecka och jag fick sitta och vänta en halvtimme på att pendeltåget skulle gå och när vi väl var framme i Solna frös jag när vi gick till Rebeckas lägenhet. Det regnade fortfarande ute och det kändes blött överallt. Att ha sandalder kan vara skönt ibland men det kommer jag vänta med att använda i minst en månad till. Jag somnade i taxin på väg hem och när jag väl kom hem tog det inte många minuter innan jag somnade i min säng. Då var klockan bara halv tre men det var nog bra att jag åkte hem sådär tidigt. För det första hade jag förmodligen varit för trött för att orka uppskatta festen länge till och när jag åkte hem kände jag mig glad, vilket jag inte är säker på att jag skulle ha gjort någon timme senare. En trevlig kväll och studentskiva hade jag i alla fall och den kommer jag alltid att minnas!

Idag har jag haft min sista sånglektion med Kitte. Jag sjöng igenom låten Till en ängel som jag ska sjunga på terminsprovet nästa vecka och jag fick som vanligt tips på saker som jag måste träna på. Att jag faktiskt hade den sista sånglektionen idag känns lite sorgligt. Sånglektioner har jag ju fått i tre år nu och innan det tog jag sånglektioner på ett annat ställe. Nu däremot är jag inte säker på att jag kommer ta en enda sånglektion till i hela mitt liv. Idag kanske jag alltså var på den sista sånglektionen någonsin. Kitte sa dock att hon tror att jag kommer ta fler sånglektioner i mitt liv. Vi får väl se hur det blir med det. Nu ska jag ta det lugnt en stund innan ensmblen börjar. Ha en fortsatt bra dag!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Studentskiva, det hade inte vi. Vi hade massa andra roligheter, mösspåtagning och klä vagnen, så klart, men vi sov även över i skolan, hade grillning vid en sjö, åt på fin restaurang hela klassen, gick på krogen etc. Fina och minnesvärda minnen från den bästa tiden i mitt liv, dock inte bara för studentens skull, som jag faktiskt mest ville skulle vara över just där och då. Du kan nog lista ut varför...



Men studenten, tar du studenten nu, men går 1 år till i höst? Då blir det ingen student för dig nästa år, eller?



Det låter i alla fall som att ni hade en trevlig kväll, och jo, Vispen, kaffe är supergott, en kall öl en sommardag är inte fel, vin till maten funkar och cider kan man dricka lite närsom. Dock klarar jag inte av öl till maten, det är inte alls gott...



SV: Så kul att du tycker det!

Banketten under lördagen var faktiskt trevlig, betydligt bättre än den s.k. fest de hade ordnat nere i Malmö på Malmö open 2010. Den festen kommer nog bli ett praktexempel på hur det inte ska vara länge, länge till. :)



Tjejen från England heter Louise Simpson. Tror jag skrev det, men hon har varit aktiv i brittisk goalball sedan 95 och var bl.a. med i Sydney 2000. Någon du känner igen?



Kram

2011-05-20 @ 18:28:47
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0