Nu bloggar jag igen

Hej!

Nu sitter jag i skolan och har över fyra timmars håltimme. Det är ganska segt men jag tänkte blogga en stund eftersom jag ändå inte har något bättre för mig. Egentligen kanske jag borde plugga men när jag försökte göra det för en stund sen hade jag ingen som helst inspiration och kände mig omotiverad. Omotiverad har jag känt mig mer eller mindre hela vårterminen, vilket stör mig! Jag vill verkligen göra mitt bästa nu när det snart är sommar. När det äntligen har börjat bli lite varmare ute trodde jag att inspirationen och motivationen skulle komma tillbaka. Tyvärr har den inte gjort det än men det kanske kommer.

De senaste dagarna har känts ganska jobbiga och tunga. Längtan och saknaden har varit stor, framförallt på kvällar och nätter. Så länge jag gör något brukar det kännas helt okej men när jag är ensam och börjar tänka för mycket blir det jobbigt. Det är ju som tur är de första dagarna som är värst och jag är glad över att jag har mina underbara vänner som finns där för mig när jag behöver dem:) Dessutom är jag oerhört tacksam över att skype finns eftersom det är helt gratis att använda och jag kan prata med vem som helst där oavsett var personen bor. Måndagen var precis som de fleta andra måndagar. På kören började vi träna på låten Twist and shout som jag tyckte om att sjunga. Ensemblelektionen var också helt okej och vi började med en ny låt även där, en låt av Pink som jag tror heter So what. Eftersom jag kände mig ganska trött i måndags blev det ingen showdownträning för mig. Nästa vecka ska jag i alla fall åka dit eftersom det var ett tag sen jag träffade de som brukar vara där.

Igår var det pankaksdagen, den internationella kvinnodagen och fettisdagen. Jag firade ingen av dem, vilket ju är ovanligt eftersom jag tycker om traditioner. Innan semlorna slutar säljas för i år har jag i alla fall bestämt att jag måste hinna äta en. Ifall jag hade haft en affär lite närmare där jag bor eller om jag hade hunnit gå till en affär från skolan hade jag lätt köpt en semla igår men nu blev det inte av. Gårdagen var i alla fall en helt okej dag. Den började med ett möte i skolan där vi pratade lite om hur det går för mig, vad som behövs inför nästa termin och så vidare. Eftersom jag har kommit fram till att psykolog nog inte är något jag vill utbilda mig till i framtiden har jag valt att ta bort psykologi b nästa år för att istället läsa något musikämne. Jag har nämligen kommit fram till att det skulle kännas konstigt att gå på KUlturama utan att få sjunga. Trots att sång inte är något jag kommer jobba med och även om det inte direkt är något jag älskar att göra, föredrar jag ändå att sjunga framför att läsa många andra ämnen. Dessutom tror jag alltid att sången kommer betyda mycket för mig och därför känner jag att jag vill utveckla min röst när jag ändå har möjlighet till det. Klassisk sång eller vokalensemble b kommer jag välja att läsa nästa år och jag hoppas att åtminstone en av kurserna blir av. Ifall det inte är tillräckligt många som väljer någon av dem vet jag inte vad jag vill läsa men det får jag ta ställning till senare i så fall. Förutom att jag valde att ta bort psykologin pratade vi om ljudtekniken och musikteorin som jag kommer börja läsa i höst. Tills dess behöver jag få en bättre dator där jag kan installera alla program som behövs. Skolan kommer söka pengar från kommunen och vi får verkligen hoppas att de säger ja. Skolan ska även skicka in en ansökan om att jag behöver gå ett fjärde år på gymnasiet och om att jag fortfarande behöver en assistent. Nästa år kommer det nämligen bli mycket som behöver scannas in och på ljudtekniken kommer jag nog alltid behöva lite extra hjälp eftersom jag inte kommer arbeta med samma program som de andra. Mötet kändes hur som helst bra igår och jag tycker att vi hann prata om en hel del bra och viktiga saker. Resten av skoldagen rullade på som vanligt. Twist and shout lät ganska bra på estetisk verksamhet, på samhällskunskapen tittade vi på en film som handlade om miljön och på psykologin tittade vi färdigt på filmen De ofrivilliga.

Igårkväll var det träning som vanligt och eftersom det bara var jag och Krister som var där hann jag spela ganska mycket. Maria kom förbi också och vi hann prata och ha roligt en stund:) När jag kom hem tog jag det mest lugnt, tränade lite på en låt och pratade med några underbara vänner på skype. Dessutom ringde min vän Jonas som jag inte hade pratat med på flera månader. Jag blev verkligen överraskad och glad när han ringde och vi hade ett trevligt och långt samtal!

Idag har jag än så länge bara haft sånglektion där jag började jobba med en ny låt, Till en ängel av Sonja Aldén. Jag tycker verkligen om den låten och eftersom det var ett tag sen jag sjöng på svenska senast känns det roligt. Nu sitter jag här i ett rum på skolan och väntar på att Ida ska komma tillbaka från sin lektion. Vi ska snart gå och äta lunch och efter det får jag se vad som händer. Hoppas att ni har det bra!
/Vispen


Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Hej!



Tyckte ochså att vi hade ett väldigt trevligt samtal i går, det var kul att prata med dig. Hoppas att vi hörs snart igen! Kram

2011-03-09 @ 14:23:44
URL: http://jonte85.blogg.se/
Postat av: Anna

sv: jag bugar och bockar för det fina du sa! :) haha.

jag går andra året på gymnasiet, linje estet-musik!

ser att du gillar musiken med, det är najs!

2011-03-10 @ 18:59:22
URL: http://liifeofannaa.blogg.se/
Postat av: Anna

sv: tjo, jag sjunger inte. haha inte riktigt min grej. Fast dock älskar jag att göra det ;) nej jag spelar piano och gitarr! :) haha. Hmm, kanske ploppar upp något på bloggen någon gång. Vi får se! :)

2011-03-10 @ 20:17:17
URL: http://liifeofannaa.blogg.se/
Postat av: Maria

sv: Självklart är det okey att du läser min blogg :D Chokladyoghurt finns nog í de flesta ica affärer tror jag.. :)

Ha en bra dag! :)

2011-03-11 @ 15:50:06
URL: http://maryhline.blogg.se/
Postat av: Shass

Hoppas den värsta saknaden avtagit lite! Tur att skype finns, som du säger...så det inte blir så dyra telefonräkningar ;)



Kommentarsvar: I min naiva tro på människans inre godhet när jag en liten liten förhoppning om att upprorsmakarna i Lybien och Tunisen (och så vidare) kämpar för folkets frihets skull. För att få bort diktaturen. Jag kan ha fel. Jag hoppas att jag inte har det.

Tja hm. "Det är aldrig försent att ändra sig" finns det ett ordspråk som lyder. I fallet med vår jord är jag inte så säker. Jag tror att om det ska finnas någon chans att rädda den måste något göras, och göras fort. Nu. Omedelbums.

Tack för kommentaren. :)

2011-03-12 @ 12:57:19
URL: http://shass.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0