Kort sammanfattning av de senaste dagarna

Hej!

Nu var det ju läne sen jag bloggade senast och därför känner jag för att göra det ikväll. Jag har gjort lite allt möjligt de senaste dagarna och eftersom jag använder min kära blogg som en dagbok tänkte jag skriva vad som har hänt sen sist. I onsdags träffade jag Rebecka. Hennes kära vän Carro var med oss en stund och vi gick till ett ställe på stan och åt glass. Jag tog två kulor, mörk choklad och någon sorts fruktglass. Glassen var väldigt god och det var dessutom fint väder. Jag hade aldrig träffat Carro tidigare men hon var trevlig och jag hoppas att vi ses igen någon gång i framtiden:) Efter att ha ätit glass åkte Rebecka och jag till Solna och jag fick, för allra sista gången, besöka Rebecka och Andrés lägenhet. Vi hade en trevlig eftermiddag och kväll då vi bland annat solade, åt middag, tittade på tisdagens program av allsång på Skansen där jag tycker att Måns var helt fantastisk, lyssnade på musik, sjöng och åkte i Rebeckas nya bil.

I torsdags hände inte särskilt mycket. På kvällen träffade jag i alla fall Madde och Maria och det var verkligen roligt att äntligen få träffa dem för det kändes som att det var evigheter sen vi träffades senast. Nu lär det dock dröja ännu längre innan vi kan ses igen. På torsdag åker Madde till Australien på språkresa och hon kommer att vara där en hel månad. Jag kan ju inte direkt säga att jag inte är avundsjuk men jag är så klart glad för hennes skull. Även Maria åker iväg ganska snart, först på en lång och härlig kryssning med sin familj och bara några veckor efter det åker hon till Spanien där hon kommer att plugga i några år. Maria har som tur är lovat att komma och hälsa på i Sverige lite då och då men jag är ändå säker på att många här i Sverige kommer att sakna henne! Vi får se vad jag bestämmer mig för att göra om ett år när jag har gått ut gymnasiet. Jag känner många som pluggar eller har pluggat utomlands och jag funderar på att kanske göra det. Det skulle vara skönt att komma iväg ett tag och samtidigt bli bättre på engelska. Jag skulle förmodligen sakna Sverige väldigt mycket men det skulle det nog vara värt. Det gäller ju att passa på att resa och plugga nu när jag fortfarande är relativt ung och har lätt att lära mig nya saker. Det sägs ju att vi människor lär oss saker bäst innan vi har fyllt tjugofem år. Om det stämmer vet jag inte men det ligger säkert någonting i det. Att barn lär sig vissa saker fortare än vuxna är i alla fall vanligt.

Igår var det fredag och på förmiddagen åkte jag in till stan för att träffa min kära vän Jocke. Vi gick till ett ställe och fikade. Jag åt någon sorts apelsin och chokladbulle som faktiskt var ganska god och jag hade några trevliga timmar med Jocke. Vi hade varit och fikat en gång tidigare och sen träffades vi när USS åkte till Berlin. Men jag tycker ändå att jag lärde känna honom lite bättre igår och att lära känna nya människor är ju alltid trevligt:) Efter den trevliga pratstunden med Jocke åkte jag hem för att städa mitt rum. Det tog ganska lång tid för mig att dammsuga men rummet blev i alla fall lite fräschare än vad det var innan. Att byta alla lakan och bädda sängen tog också ganska lång tid eftersom jag hela tiden tyckte att det kändes skrynkligt någonstans. Jag hann i alla fall lyssna på en del bra musik medan jag städade. När jag äntligen var klar ringde jag och grattade Jakob som fyllde tjugofyra år igår! Det kändes jättebra att prata med honom eftersom jag inte hade gjort det på över en vecka.

Bara några minuter efter att jag hade ringt till Jakob ringde det på ytterdörren. Det var Ronja som kom hem till mig eftersom vi skulle börja planera USS årliga besök till Gröna lund. Jag hade aldrig planerat den här aktiviteten tidigare medan Ronja hade det. När Ronja berättade för mig vad som behöver göras inför, under och efter aktiviteten funderade jag en stund på varför jag hade gett mig in på att planera och genomföra Gröna lundsbesöket tillsammans med henne. Men allt kommer säkert att gå bra och vi kom faktiskt en ganska bra bit på vägen redan igår! Förutom att prata om Grönan åt vi middag, lyssnade på musik och pratade. Sen sov Ronja över här eftersom klockan hann bli väldigt mycket och det hade varit jobbigt för henne att åka hem sent på kvällen. Dessutom är det ju alltid trevligt att ha sällskap av någon:)

Idag har jag hälsat på min kära mormor Lia. Nina, Lovisa och jag åkte dit och fikade och sen stannade jag några timmar hos Lia medan Nina och Lovisa åkte och handlade kläder. Lia och jag pratade och lyssnade på ett kassettband från när Lovisa och jag var yngre. Förutom att man kunde höra att vi bråkade mycket med varandra sjöng vi även en del sånger. Jag förvånades över hur dålig musiksmak jag hade när jag var liten och tycker dessutom att jag sjöng väldigt falskt ibland. Ändå tycker jag att det är roligt att lyssna på saker som spelades in när vi var yngre:) När jag lyssnade på bandet blev jag förresten ännu mer förvånad över att jag verkade tycka om att bestämma saker när jag var liten. Nuförtiden kan jag i och för sig tycka om att bestämma vissa saker men jag föredrar att låta andra bestämma och tycker inte direkt om att höras eller synas. På det där bandet pratade jag i princip hela tiden och jag verkade ha väldigt svårt att vara tyst. Sen sjöng jag en massa sånger utan att jag verkade tänka på hur det lät eller vad andra tyckte om det. Då sjöng jag enbart för att jag tyckte att det var roligt och det var på den tiden när jag inte behövde känna någon press. Då var det nog inte en enda människa som hade talat om för mig att jag sjöng falskt och jag var helt enkelt ett barn som mest hade fått vara med om roliga saker i livet. Det händer att jag längtar tillbaka till tiden då jag var yngre för jag verkade vara väldigt glad då och många saker var bättre då än idag. Ändå trivs jag ganska bra med mitt liv och är glad över att jag fick en väldigt bra uppväxt. Från att jag kom till Sverige tills jag var runt tio år var en riktigt bra tid i mitt liv!

Att hälsa på Lia idag var verkligen trevligt och när jag kom hem för några timmar sen började jag packa. Imorgon åker jag nämligen till Ö-vik med Rebecka! Att sitta i en bil i cirka sju timmar känns inte särskilt lockande men jag brukar som tur är alltid ha roligt när jag är med Rebecka och sen hoppas jag på att kunna sova några timmar av resan. Jag håller även tummarna för att vädret inte kommer vara lika bra som det har varit idag för att sitta i en bil när det är cirka trettio grader varmt är ju inte direkt någon hit. Det ska hur som helst bli roligt att åka till Ö-vik för där har jag aldrig varit tidigare. Vi ska sova hos Rebeckas föräldrar och det ska bli väldigt trevligt att träffa dem igen! Sen kommer Ida på måndag också och det ska bli helt underbart! Jag får se när jag har tid att blogga nästa gång. Hoppas att alla har det bra tills dess i alla fall!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Ja, Jocke sa att ni skulle fika då, så kul! :)



På banden jag håller på att digitalisera verkar jag ganska dominerande också, vill gärna bestämma saker och ting...

2011-07-15 @ 13:31:50
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0