Uppsökeriutbildning

Hej!

Nu är jag hemma efter att ha varit på unga synskadades uppsökeriutbildning. Det har verkligen varit en bra helg och jag känner att jag har lärt mig en hel del. Eftersom jag är ganska trött för tillfället och vi diskuterade en massa saker i helgen är det mycket som har pressats in i min hjärna på kort tid och därför känns det som att jag inte kommer ihåg särskilt mycket av det vi pratade om. När jag har vilat några timmar och efter en natts sömn tror jag dock att jag kommer minnas det mesta, det brukar ju alltid ta lite tid för saker att sjunka in, i alla fall för mig och min hjärna. Helgen var hur som helst väldigt trevlig och jag träffade en massa trevliga människor från hela landet. Några av dem hade jag träffat tidigare men sen lärde jag även känna lite nya människor och sådant tycker jag alltid är trevligt:) Jag var den första som kom till Almåsa i fredags. De andra kom med en buss bara några minuter senare och när de hade kommit checkade vi in på våra rum. Rakel och jag delade rum, vilket var trevligt. Det var ganska länge sen jag träffade henne senast. I fredags åt vi en god middag tillsammans och efter det körde vi några olika improvisationsövningar och lärde oss att hitta på Almåsa. Till och med jag som har väldigt dåligt lokalsinne lärde mig faktiskt att hitta lite i helgen. På Almåsa hade jag i och för sig bott några gånger tidigare men det var länge sen sist.

Igår och idag har vi alltså pratat mycket om uppsökeri. Vi har bland annat fått lära oss vad som kan vara bra att veta och annat som kan vara bra att tänka på när man ringer och värvar nya medlemmar eller om man ringer någon för att tipsa om ett kommande läger eller något annat roligt. Idag pratade vi till exempel om hur man kan inleda ett samtal, beroende på vem man ringer till och sen diskuterade vi även på vilket sätt alla distrikt har jobbat med uppsökeri tidigare och på vilket sätt vi vill fortsätta jobba med det i år. Eftersom jag inte tror att uppsökeri är något som intresserar er särskilt mycket ska jag inte tråka ut er genom att i detalj skriva vad vi pratade om. Men vi hade många långa och intressanta diskussioner, lite argumentation och som sagt en del improvisationsövningar:)

Förutom att jobba med uppsökeri hann vi även med att göra lite andra saker i helgen. Igårkväll var det till exempel många som badade och bastade. Jag var istället i ett rum där de hade olika träningsmaskiner och det passade mig mycket bättre än att bada:) Vatten har nog aldrig varit min grej, det är gott att dricka och det är tur att man kan duscha i det men det är enligt mig inte alls roligt att bada och simma runt i. Det lilla gymmet var i alla fall trevligt:) Varje gång jag är på Almåsa brukar jag förresten äta en massa mat och den här helgen var inget undantag. De hade alltid god mat och sen kändes det som att vi fikade väldigt ofta. Eftersom jag sov väldigt lite i helgen, det brukar inte bli många timmars sömn på US-läger, drack jag många koppar te och choklad för att orka hålla mig vaken och det kändes i alla fall som att det gjorde mig lite piggare. Kaffe hade kanske varit det bästa men det har jag inte lärt mig att dricka än och det kanske är lika bra med tanke på att jag vet att det är lätt att bli beroende av det. Det bästa med den här helgen var absolut att träffa alla och jag känner att vissa gav mig lite ny energi och de spred verkligen glädje omkring sig:) Alla intressanta diskussioner och allt roligt som hände fic mig verkligen att må bra. Nu är det bara fyra dagar kvar till Finland och dessa dagar kommer jag ha en del att göra men jag ska träna lite och kämpa på i skolan den här veckan. Jag bloggar igen innan jag åker iväg.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Emmy

Det låter som att din helg var rolig! Det är alltid kul att träffa många människor och prata. :)

Själv tycker jag att det är ganska skönt att simma, man tränar hela kroppen på en gång och slipper gå runt till massa olika saker. Men jag simmar tyvärr nästan aldrig.

Och tack! Det var jättekul att vinna mot Strängnäs. Och snart är jag väl klar med plugget.

Ha det bra!

Kram

2011-01-16 @ 18:52:28
URL: http://emmyiusa.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det är kul att vara på Almåsa. Har många fina minnen därifrån.

2011-01-17 @ 09:23:28
Postat av: Jonas Jakobsen

Det är kul att vara på Almåsa. Har många fina minnen därifrån.



2011-01-17 @ 09:28:37
URL: http://jonte85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0