Finland om två dagar

Hej!

Nu börjar det verkligen närma sig och i övermorgon åker jag. Det känns hur bra som helst för som jag har längtat... Stackars er bloggläsre som står ut med mitt tjat om Finland i varenda inlägg. Jag ser att ni fortfarande besöker bloggen i alla fall och det är jag verkligen glad över. När helgen och tävlingen är över lovar jag att inte tråka ut er med mitt tjat om Finland, hur många dagar det är kvar och så vidare.

Igår var det skola som vanligt. Kören var inställt och det var skönt men samtidigt väldigt tråkigt med tanke på att jag har saknat kören väldigt mycket sen förra terminen. Nästa vecka är den också inställd men då kommer jag inte störa mig på det eftersom jag förmodligen kommer vara trött efter tävlingen. På ensemblen började vi jobba med musikstilen motown. Den hade jag inte hört talas om tidigare men det ska bli roligt att lära sig mer om vad motown är för något. Jag tyckte om låtexemplen som läraren spelade upp igår och tills nästa vecka ska vi kolla in en låt med Aretha Franklin som jag tyvärr har glömt vad den heter för tillfället men som jag tycker är helt okej:) Vi hade individuella samtal med läraren igår och det var skönt att få veta lite hur jag ligger till. Läraren vi hade igår sa att hon tycker att jag ligger på vg i ensemble och det hoppas jag att den andra läraren också tycker för det vore tråkigt att bara få g i ensemble.

Jag hoppade över träningen igårkväll eftersom jag behövde plugga. Nu i efterhand har jag dock kommit fram till att det var ett ganska dåligt beslut. Idag blev träningen inställd på grund av att folk var upptagna med annat eller inte orkade träna. Imorgon tror jag att några har tänkt träna men då behöver jag förbereda lite saker inför på torsdag och har därför ingen möjlighet att göra det. Det känns riktigt segt och jag hoppas verkligen inte att jag kommer förlora matcher i helgen på grund av att jag har tränat för lite den senaste månaden. Risken är tyvärr ganska stor men det finns ingenting att göra åt det. I helgen är tjejerna uppdelade i tre grupper med sex tjejer i varje grupp. De två bästa tjejerna från varje grupp går vidare och jag känner mig ganska körd eftersom alla i min grupp verkligen är jätteduktiga. Men jag tänker inte ge upp innan jag ens har börjat kämpa för det kommer jag absolut göra. Att förlora och veta att man har gjort sitt bästa är mycket bättre än att förlora och veta att man inte har kämpat. Idrottsgalan visades ju på tv igårkväll och den passade jag på att se eftersom jag var hemma. Programmet fick mig att bli taggad och jag blev glad av att se alla idrottare. Nästa år kanske jag till och med ska boka en biljett och titta på programmet i Globen, det lär ju vara en häftig känsla att få se det live. Igår hejade jag lite extra på Zebben som var nominerad till årets idrottare med funktionshinder. Anders olsson vann ju det priset och det tycker jag också var lite roligt. Jag träffade honom i höstas och tycker verkligen att han verkar vara väldigt trevlig. Anders tal var ju dessutom jättebra igårkväll:)

Inatt sov jag dåligt och jag tror att det beror på nervositet. De senaste dagarna har jag gått runt och varit nervös i stort sett hela tiden och på nätterna drömmar jag mardrömmar. Jag vaknade klockan fem inatt och kunde inte somna om, vilket kändes extremt jobbigt med tanke på att jag inte behöver åka hemifrån förrän klockan tio. Nervositet är verkligen ett stort problem för mig. Jag känner väldigt ofta att jag spelar dåligt på grund av det och att jag sover dåligt inför tävlingar är inte heller bra. Vad ska jag göra åt det? Skoldagen började hur som helst med estetisk verksamhet där vi började med ett nytt moment, nämligen körsång. Vi kommer repetera in låtar, både på kör och estetisk versamhetslektionerna för att sedan sjunga upp låtarna på två äldreboenden. Vi måste anpassa reportoaren efter publiken och det ska bli intressant att välja vilka låtar vi ska sjunga. Jag ska försöka leta fram något tills nästa vecka, har ni något förslag? Låten ska vara eller gå att göra om till en körlåt och den får inte vara allt för svår eftersom vi inte kommer ha särskilt lång tid på oss att repa in varje låt.

Samhällskunskapen flöt på som vanligt och vi pratade om några U-länder, teorier om varför de har blivit U-länder och diskuterade vad som behöver göras i dessa länder för att de ska bli I-länder. På grund av nattens dåliga sömn kändes det som att jag skulle somna hela tiden men på något sätt höll jag mig vaken hela lektionen och hängde i alla fall med lite i diskussionen med min grupp. På fredag missar jag tyvärr samhällskunskapen och det känns lite jobbigt med tanke på att vi förmodligen kommer ha prov då. I april har man chans att göra omprov och det kommer jag kunna göra. Det jobbiga är dock att det bara är ett enda omprovstillfälle på hela vårterminen och det betyder alltså att jag måste vara med på varenda prov i fortsättningen och att jag dessutom måste skriva minst g på dem. Om jag är sjuk någon mer gång då det är prov är jag alltså körd och jag förstår inte att det bara finns ett enda omprovstillfälle på en hel termin. Men jag hoppas att jag ska klara samhällskunskapen och att få godkänt verkar inte vara överdrivet svårt. Det här med oförberedda prov tycker jag inte om för det gör, att i alla fall jag, går runt och tror att det ska vara prov hela tiden istället för att jag i lugn och ro kan förbereda mig inför det.

Dagen avslutades med psykologi och idag fick vi träffa läraren som vi kommer ha den här terminen. Karin hette hon och henne hade jag även en termin i ettan då jag läste svenska a. Till skillnad från läraren vi hade förra terminen tyckte hon inte att min assistent behövde vara med på lektionen och när hon skrev något på tavlan talade hon alltid om vad hon skrev. Det var länge sen jag hade en så pass bra lärare, jag hade nästan glömt bort att det faktiskt kunde vara sådär bra:) Vi började jobba med personlighet idag och det ska verkligen bli intressant. Alla fick försöka beskriva sin egen personlighet och sen fick vi göra ett personlighetstest med åttiofyra frågor. Läraren hade inte testet på datorn med erbjöd sig att läsa det för mig istället och det var ju väldigt bra. Tänk att hon orkade göra det för mig. I slutet av lektionen fick vi tillbaka uppgiften vi skrev förra terminen och jag blev oerhört lättad när jag fick reda på att jag fick vg:) Jag som bara trodde att jag skulle få g på den uppgiften och det stod dessutom att jag till och med kan ha chans att höja mitt betyg till mvg för att mina loggar har varit så pass välskrivna. Det känns verkligen som en bra start på den här terminen och det betyder alltså att det var värt att lägga ner all den tid jag la ner på psykologiläxorna varenda vecka:) Nu ska vi äta middag här hemma och därför hinner jag inte skriva mer den här gången. Men med tanke på hur nervös jag känner mig lär jag skriva ytterligare ett inlägg innan jag åker på torsdag. Hoppas att ni får en trevlig kväll.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Ännu en gång, lycka till i Finland! Det kommer gå super! :)



Tittar man på och jämför med dig så tycks jag ha haft väldigt tur med lärare genom åren... men bra att hon var så bra, hon psykologiläraren :)



SV: Tack :) Jag hoppas det kommer gå bra...



Ja, det var trevligt i helgen. Skönt att komma bort från allt, både allt plugg och alla tankar. Tankarna finns ju där ändå, men ja, du fattar.



Ja, Jocke nämnde det :) Du skulle ju kunna hänka på någon gång på en kryssning om du har tid :)



Vad är det för lista?

Det är bra med hård konkurrens tycker jag, der motiverar att träna ännu hårdare och kräver det också, ifall man vill ligga på topp, och så ska det ju vara. :)



Jag hoppas du har rätt. Just nu känns det inget vidare, men känslan jag har säger ändå att det kommer bli bra och jag vet att detta är rätt. Mitt hjärta har hittat hem och jag har den där svårförklarade känslan som säger att man är beredd att dela hela livet tillsammans, att man alltid kommer finnas här, att allt kommer bli bra. Det är den där känslan av oändlig kärlek, av total lycka och trygghet. Hon är mitt livs stora kärlek, det är jag 99% säker på, så jag hoppas verkligen detta kommer bli bra. För den tjejen är helt magiskt så fin och vacker. Mitt hjärta. :)

2011-01-18 @ 22:22:12
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: Jonas Jakobsen

2 tips på bra låtar har jag. "Dagny" och "Det börjar verka kärlek banne mig". Dom båda låtarna borde funka att framföra på äldreboenden. K

2011-01-19 @ 08:59:11
URL: http://jonte85.blogg.se/
Postat av: Anna Jacobsson

Skönt att din nya psykologilärare var bra! Det borde ju egentligen vara en självklarhet att alla lärare alltid talar om vad de skriver på tavlan, förstår inte varöf det skulle vara så svårt för din förra psykologilärare att göra det. Jag läste både psykologi A och B på gymnasiet och hade aldrig assistent på några psykologilektioner.

Lycka till i Finland! Det kommer säkert gå jättebra för dig!

Kram

2011-01-19 @ 16:18:46
Postat av: Emmy

Åh vad kul att du ska åka nu snart! Hoppas att det går jättebra, jag hejar här i Sverige. ;)

Vad roligt att göra personlighets test, jag tycker att sånt är jätteintressant. Gjorde ett litet med bara 10 frågor som skulle visa vilken gymnasielinje som passade bäst, såklart fick jag nästan exakt lika på alla, haha.

Jag ska försöka lägga in någon text sedan när arbetet är inlämnat och betygsatt, det kan ju vara kul att visa. :)

Ha det bra!

Kram

2011-01-19 @ 21:16:09
URL: http://emmyiusa.blogg.se/
Postat av: Emmy

Oj, nu fick jag samma problem som dig, skrev en kommentar ock klickade på skicka men den syns inte. Har du fått den? Aja, jag skriver igen.

Vad kul att du ska åka snart! Hoppas att det går jättebra, jag hejar här i Sverige ;)

ROligt att göra personlighetstest, jag tycker att sånt är intressant. Gjorde ett väldigt litet någon gång med runt 10 frågor som skulle visa vilken gymnasielinje som passade en bäst. Såklart fick jag nästan exakt lika på alla alternativ, haha.

Jag kan försöka lägga upp en text sedan när det är inlämnat och betygsatt, det kan ju vara kul att visa ;)

Ha det bra, kram! :)

2011-01-19 @ 21:20:19
URL: http://emmyiusa.blogg.se/
Postat av: Shass

Vet du. Jag Ger Dig Min Morgon av Fred Åkerström är en låt som faktiskt uppskattas av de flesta. Jag har kört den live flera gånger inför olika sorters publik och den verkar gå hem. Den kan ni säkert göra en fin körversion av.



LYCKA TILL I FINLAND! :)

2011-01-20 @ 00:13:59
URL: http://shass.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0