Förberedd inför skolstarten

Hej!

I övermorgon börjar jag mitt allra sista år på gymnasiet. Jag har försökt förbereda allt så gott som möjligt. Den nya datorn är inlämnad på syncentralen och står och väntar på att få alla program installerade, jag har försökt vända tillbaka dygnet och dessutom vilat extra mycket de senaste dagarna:) Under kommande år kommer jag ha tid att fundera på vad jag vill göra när jag har tagit studenten. Nästa sommar gör jag det faktiskt på riktigt och då kommer jag förmodligen känna precis samma känsla som många i min klass gjorde i år, att jag inte vet vad jag vill, borde eller ska göra sen. Jag känner att framtiden inte är långt borta och jag undrar verkligen vad den kommer att bjuda på. Som det ser ut nu har jag ingen aning om vad jag vill göra. Nästa sommar hoppas jag på att hitta ett sommarjobb men efter det vet jag inte om jg vill fortsätta jobba eller om jag vill börja plugga direkt. En del av mig vill göra som några andra i min klass ska göra i år, nämligen plugga på en folkhögskola i ett år. Det skulle jag i så fall bara göra för skojs skull, för att enbart få hålla på med musik ett år och för att dessutom lära mig att bo själv. Jag vet att det kanske inte direkt kommer att hjälpa mig att få lättare att söka jobb i framtiden men jag skulle som sagt åtminstone lära mig att ta hand om mig själv samtidigt som det förhoppningsvis skulle ge mig nya vänner. Flytta hemifrån är något som jag har funderat på ganska länge och jag känner faktiskt att jag börjar känna mig mogen att flytta snart. Däremot skulle jag tycka att det var skönt att först gå på en folkhögskola där jag kan bo själv och samtidigt ha andra människor omrking mig. Ensamhet har jag aldrig tyckt om och därför tror jag verkligen att jag skulle trivas med att i alla fall till en början alltid känna att jag kan prata med andra människor om jag stöter på några probelm eller helt enkelt vill ha någon att prata med. Ytterligare en möjlighet som finns är ju att plugga utomlands ett år. Jag skulle inte ha någonting emot att utveckla min engelska eller kanske till och med åka och plugga spanska. Det finns verkligen många möjligheter och jag får helt enkelt se vad som händer. Tiden går alldeles för fort och det finns så många saker som jag skulle vilja göra innan det är försent. Jobba kommer man ju ändå göra tills man är sextiofem medan det ju mest är yngre personer som pluggar på folkhögskolor eller åker utomlands för att bli bättre på något språk.

De senaste dagarna har jag som sagt mest tagit det lugnt. I lördags var dock de flesta i huset stressade och vi hade massor att göra inför festen och firandet av Björn och Maria. Jag fick bland annat hjälpa till med maten. Eftersom jag inte ville hålla på med köttet fick jag skala ägg och skära en massa grönsaker. Sen blåste jag upp ballonger och knöt fast dem i snören. Eftersom vi hade köpt hundra ballonger tog det ganska lång tid. Senare på eftermiddagen började det droppa in folk och jag kände igen de flesta. Mina kusiner Berthine, Jakob och Mårten var där, samt en massa vuxna, bland annat Dick och Märta. Varken Kajsa eller Andrea kunde komma, vilket jag tycker var synd. Dick och Märta berättade i alla fall om när de var I Kina och Vietnam tidigare i somras. Eftersom de var väldigt nöjda med resan har jag bestämt mig för att börja spara pengar så att jag kan åka till Vietnam snart. Jag är ju trots allt snart tjugo år och har inte ens varit i Vietnam en enda gång sen jag blev adopterad. Jag vill besöka sjukhuset där mina föräldrar hämtade mig, äta vietnamesisk mat, känna in stämningen, se den vietnamesiska kulturen och så vidare. Mina föräldrar har sagt att vi ska åka till Vietnam ett antal gånger men sen har det känts som att det har lagts på hyllan. Andra saker har prioriterats framför en Vietnamresa, något som jag tycker är synd. Jag hoppas verkligen att det blir av innan jag blir alltför gammal. Landet utvecklas ju och om tio år kommer det förmodligen vara mer utvecklat och därmed inte se likadant ut som det gjorde för cirka tjugo år sen när jag föddes. En annan sak som jag vill göra är ju att söka efter min biologiska mamma eftersom jag vill veta om hon lever och gärna ta reda på varför hon bestämde sig för att inte behålla mig.

Vi drack välkomstdrinkar. Det fanns både en med alkhol och en alkoholfri. Jag drack bara den alkoholfria eftersom jag inte kände för att bli påverkad på något sätt. Resten av kvällen pratade jag med en massa folk och åt. Till middag åt jag soppa och paj. De som inte var vegetarianer åt kött och potatis. Efter middagen var det dags för efterrätt som bestod av olika sorters kakor, pajer och tårta. Det fanns en tårta som det stod Maria på och en som det stod Björn på. På tårtorna var det frukt och grädde. Jag åt en bit av Mariatårtan och sen testade jag Björntårtan igårkväll. Trots att jag inte är särskilt förtjust i grädde tyckte jag om båda tårtorna:) Under fikastunden ställde vi oss upp och sjöng för Maria och Björn. Lite senare sjöng Lovisa, Jakob och jag medan Mårten spelade gitarr och vi sjöng de gamla vanliga låtarna som mårten alltid brukar spela. Framåt tolvtiden var det mat igen, Janssons frästelse som jag älskar! Jag satt ute tills klockan var över två på natten och vid den tiden var det fortfarande många som satt och pratade och de flesta verkade vara hur pigga som helst. Vissa lät smått berusade men jag tycker som tur var att alla verkade ha kontroll över hur mycket de drack:) När jag gick och la mig hade varken Björn eller Maria öppnat särskilt många presenter. Förutom att de fick en massa blommor fick de bland annat övernattning någonstans, minns inte var, presentkort på en restaurang samt på ett brunchställe:) En trevlig kväll hade jag verkligen och alla verkade vara nöjda med festen! Vädret var ju dessutom helt okej! Det enda jag kan klaga på är alla myggor, jag fick ett antal myggbett den kvällen, menmen:)

Igår verkade det som att alla var trötta efter allt firande. Sven och jag vaknade inte förrän runt tolvtiden och vi låg och drog oss ganska länge innan vi släpade oss upp för att äta frukost. Okej, det här med att vända tillbaka dygnet gällde inte just igår:) Hela gårdagen blev väldigt lugn, precis som så många andra söndagar i mitt liv. Vi åt rester från festen, Sven och jag spelade monopol, uno och något annat spel. Jag förlorade och blev på väldigt dåligt humör eftersom jag tyckte att jag hade slösat bort flera timmar på ingenting. Spel som bara avgörs genom att man har tur har aldrig varit min grej. Skicklighet spelar kanske in litegrann men om båda vet exakt hur man ska spela för att det ska gå så bra som möjligt och man bara väntar på att få de rätta korten eller det rätta numret på tärningen anser jag inte att sådana spel har något med skicklighet att göra. Igårkväll åkte vi till Huddinge och här har vi varit sen dess:)

Idag fick vi sällskap av Nina vid frukostbordet. En sak som jag kommer tycka om med att börja skolan igen är att jag kommer få äta riktig mat till lunch. Jag är oerhört trött på att äta smörgåsar och yogurth varenda dag! Något som jag vill göra oftare är att börja laga min egen mat så att jag åtminstone kan laga några rätter när jag flyttar hemifrån. I sommar har det dock gått dåligt med det eftersom det av olika anledningar knappt har blivit av. Den enda gången jag har lagat mat som jag är riktigt nöjd med och som jag tycker blev riktigt god är när jag var med Jakob:) Vi lagade mat i princip varenda dag när jag var där och jag tyckte verkligen om att göra det tillsammans med honom. Att laga mat till sig själv tycker jag däremot inte är lika roligt och att dessutom behöva laga maten helt själv är inte heller något som jag ser fram emot. Men eftersom jag tycker att god mat kan göra en hel dag tycker jag absolut att det är värt att lägga ner tid på matlagning.

Nu under eftermiddagen har jag ringt några samtal angående Gröna lund på lördag. Uss ska nämligen åka dit och Ronja och jag är ansvariga för aktiviteten. Nu ser det faktiskt ut som att vi har gjort det mesta, vilket jag tycker känns skönt eftersom jag har känt mig lite stressad och orolig över att något väldigt viktigt skulle gå fel. För någon timme sen var jag på posten och hämtade ut ett paket som vi beställde för några dagar sen. Det gick faktiskt bättre än vad jag trodde att det skulle göra. När det var min tur hann jag inte ens förklara för kvinnan framför mig vad jag ville förrän hon tog emot pappret jag höll i handen. Efter det gick allt snabbt, jag visade min legitimation, betalade med mitt kort och fick sedan ett kvitto och ett kuvert med åkband, matkuponger och entrébiljetter. För paketet betalade jag över åttatusen kronor. Även om det inte var mina pengar tycker jag att det kändes stort att betala så pass mycket pengar på en och samma gång! Det dyraste jag har köpt tidigare har nog inte ens kostar fyratusen kronor. Nu ska jag börja göra mig i ordning inför ikväll. Då ska Sven och jag åka och äta på en grekisk restaurang. På onsdag åker Sven tillbaka till Holland, vilket alltså betyder att vi bara har två kvällar kvar tillsammans. De vill vi så klart ska bli så trevliga som möjligt, så när vi kommer hem ikväll ska vi se någon bra film innan vi går och lägger oss. Imorgon ska vi träffa en kompis, träna och därefter äta middag med familjen. Hoppas att alla får en trevlig kväll!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Shass

Låter ju som om du har haft det bra de senaste dagarna i alla fall :) Hoppas de två resterande dagarna (eller ja, den sista dagen och två kvällarna då) blir bra med holländarn din. Hälsa honom så mycket från mig. Kram!

2011-08-15 @ 18:42:39
URL: http://shass.blogg.se/
Postat av: sandra

Finns många möjligheter - mmen inte lika mkt pengar. Men du kanske har....



SV: Nej. Finns ett akoderingstilläg på 1300, kommer man inte så långt på. Sen får man inte ta csn om man är under 20. Men man kanske kan söka aktivitetsersättning förlängd skolgång. Ingen aning, annars kanske jag bara har råd att betala lgh och får leva på vatten....För som sagt måste verkligen härifrån.

2011-08-15 @ 22:25:05
URL: http://colaknarkaren.blogg.se/
Postat av: Jonas Jakobsen

va Kul med fest, senast jag var på fest gick jag inte därifrån förrän 4 på morgonen. Känner igen det där med att man kan längta tillbaks till skolan/jobbet när man varit ledig ett tag, för min del beror det på att när jag jobbar så har jag min invana rutiner och vet vad som händer i veckorna. När man sedan är ledig så splittras dessa rutiner och efter ett tag kan jag bli lite "vilsen". Jag gillar däremot att både vara ledig och jobba. Hoppas du snart får åka iväg till vietnamn och söka dina rötter, det är nog säkert en jättehäftig resa. Ha det bra så hörs vi förhoppningsvis snart igen! Kram

2011-08-16 @ 12:19:32
URL: http://jonte85.blogg.se/
Postat av: Johan

Det var en rejäl fest! :)



Laga mat är supertråkigt tycker jag, brukar oftast äta rester och så från dagen innan till lunch, för måste ju äta bra när man tränar såpass mycket, men gillar som sagt inte alls att laga mat själv. Bönor och linser har jag fastnat rejält för nu, så lins och bönsoppa blir det då och då. Det är gott. Sedan kan jag göra lite andra enklare rätter, men jag fattar inte hur syrran, som har gått HR, kan fylla en hel diskmaskin med grejer för en ända måltid. Gott blir det ju dock :)

2011-08-22 @ 17:33:30
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: Asgeirmarlene

Great site. Keep doing.

2011-12-05 @ 12:07:55
URL: http://asgeirmarlene.blogger20.com

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0