Ibland är det jobbigt med långa håltimmar

Hej!

Ja, jag tror att de flesta av er skulle hålla med mig om att det faktiskt inte alltid är roligt med håltimmar, särskilt inte om det beror på att en lärare är sjuk utan att ens ha medelat det och man istället för att åka till skolan klockan halv nio kunde ha åkt hemifrån klockan tio i elva. Nu är det ju hur som helst som det är men ändå. Det tråkiga är bara att det var sånglektionen jag missade. När jag kom till skolan fick jag veta att jag tydligen kommer ha Kitte i sång istället för Dimitri. Många i klassen har sagt att hon är väldigt sträng så vi får väl se hur det går för mig i framtiden. Jag tycker att det är synd att jag bara fick ha Dimitri en lektion för jag fick ju en låt av honom förra veckan som jag verkligen hade tränat jättemycket på tills idag eftersom jag ville ha kritik av honom. Dessutom verkade han vara en väldigt bra lärare som jag tror att jag kunde ha lärt mig mycket av men jag hoppas att även Kitte är det. Ibland kan det ju faktiskt vara bra att lärare är stränga, i alla fall om det behövs:)

Dagarna rullar på som vanligt annars och i måndags började jag med körsång där vi började sjunga en låt som jag tror heter With a little help from my friend eller något liknande. Jag tycker att låten var väldigt rolig att sjunga och kör är mitt favoritämne i skolan i år! Alla verkar tycka om kör och det är många som sjunger ut mycket mer i år än i våras:) Lärarna är riktigt bra också. Efter kören hade jag håltimme tills efter lunch då ensemble började. Där jobbade vi mycket med gehör eftersom alla ska lära ut en låt snart. Jag har börjat träna på Save tonight nu men känner att det är väldigt svårt att hitta rätt ackord, sådant är jag verkligen dålig på. Sen är det svårt att höra vad alla instrument spelar hela tiden. När läraren spelade olika ackord i måndags och man skulle hitta grundtonen verkade det dock bara vara jag som tyckte att det var svårt så nu får jag försöka träna och bli bättre.

I måndags fick jag äntligen spela showdown igen, tyvärr har de ju inget tjeckiskt bord på måndagsträningarna men det är absolut bättre än ingenting! De ska dessutom skaffa ett tjeckiskt bord snart eftersom det är den typen av bord som brukar användas på tävlingar. Igår var träningen inställd igen vilket jag tyckte var jättetråkigt men jag fick ju i alla fall spela lite i måndags. Det märktes tydligt att jag inte hade spelat på ett tag, jag förlorade stort mot Sofia, precis som förra gången. Hon är ju väldigt duktig så det kanske inte är särskilt konstigt men nästa gång har jag bestämt att det är min tur att vinna! I måndags kom vi förresten fram till att jag måste träna upp min reaktionsförmåga eftersom många bollar hinner rulla ifrån mig på grund av att jag är så seg. Därför ska jag köpa en boxboll eller något liknande snart som jag kan slå på. Det kan jag ju träna på helt själv och många tror att det skulle hjälpa. Det är i alla fall värt ett försök för jag har själv märkt att jag behöver bli bättre på att hinna ta bollen istället för att den ska rulla ifrån mig. Ju fler gånger jag hinner slå på bollen desto bättre.

Igår hade jag först estetisk verksamhet där vi jobbade i en av skolans midisalar. Jag jobbade med Erik, Jasmine och Sara. Vi försökte göra en egen tolkning av Blinka lilla stjärna men hann tyvärr inte spela in särskilt mycket. Syftet med lektionen var att vi skulle lära oss att använda ett musikprogram och därför gjorde det ingenting att vi inte blev klara. Vi fick däremot lyssna på en låt som en annan grupp hade gjort. Deras låt var lång och gjord på ett väldigt bra sätt. Läraren berättade att vi kommer jobba med att spela in musik nästan hela den här terminen och jag tycker att det ska bli intressant och roligt.

Efter lunchen hade jag samhällskunskap och psykologi. På samhällskunskapen pratade vi om bland annat marknads och planekonomi, det var intressant att få lära sig mer om hur marknaden fungerar. Psykologin var också intressant, där fick vi först skriva ner fakta om Freud och sedan skriva och diskutera en del av hans tankar. Det är ungefär det jag har hunnit göra det senaste dagarna. Jag skriver igen snart.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0