Söndag igen

Hej!

Hoppas att ni mår bra och att ni precis som jag har en bra söndag. I och för sig har jag inga särskilda planer idag men att ta det lugnt är ganska skönt, i alla fall en stund. Gårdagen blev i och för sig också väldigt lugn för min del och ett tag kändes det som att jag skulle få något ryck för att jag inte gjorde någonting på i stort sett hela dagen. Min kompis Caroline skulle ha kommit hit och sovit över här men hon blev tyvärr sjuk vilket jag tycker var väldigt synd eftersom vi inte har träffats på länge. Dessutom hade jag velat göra någonting igår för jag tycker nästan aldrig om att ta det lugnt flera dagar i rad. Imorgon och på tisdag har jag studiedag också och då lär det väl inte direkt hända överdrivet mycket. Det är hur som helst skönt med studiedagar ibland för jag har en del skolarbete att göra.

De senaste dagarna har väl varit helt okej. Jag räknar såklart ner dagarna och idag är det bara tolv dagar kvar till ETT! Torsdagen var lugn, vi hade inte prov på historian utan fortsatte att lyssna på medan läraren pratade om kolonialismen. På religionen diskuterade vi ett häfte som vi hade läst, det gick väl ganska bra. Snart har vi prov och då måste man kunna två långa häften, text från en powerpoint och säkert något mer som jag har glömt. Jag förstår inte hur jag ska kunna lära mig allt. Tänk om man hade haft fotografiskt minne, det hade ju verkligen underlättat. Men nu har jag bara en hjärna som är otroligt seg, särskilt vissa dagar då jag kan läsa saker jättemånga gånger och kanske ändå inte förstå eller komma ihåg vad jag har läst efteråt. Senare i torsdags hade jag träning som gick ganska bra. På tisdag ska vi mest träna moment vilket ska bli både roligt och tråkigt. Roligt för att jag behöver göra det och för att det var ett tag sen senast och tråkigt för att jag kommer misslyckas med det mesta. När jag kom hem från träningen tittade jag på Idol och jag tycker att de flesta var väldigt duktiga både i onsdags och i torsdags. Alla killar i torsdags tycker jag hade varit värda att gå vidare. Det blev ju Geir som gjorde det och jag tycker att det var roligt att han fick flest röster trots att han är fyrtiosju år. Jag kan dock känna att han kanske borde ge yngre talanger chansen, jag läste att han redan har varit med i melodifestivalen i Finland och även gjort något annat som jag inte kommer ihåg för tillfället. Olle gick ju vidare som tittarnas wild card i fredags och det tycker jag var bra, han är ju sjukt duktig och har en speciell röst! Jag hade gärna velat se Jimmy bland de elva bästa men han gick ju tyvärr inte vidare. Mina favoriter i år är i alla fall Olle, Daniel, Linnea och Minnah. Alice var min favorit tidigare men jag tycker att hon har valt fel låtar de senaste gångerna som inte passar henne särskilt bra. Okej, de passar henne men jag tror att det skulle finnas andra låtar där man fick höra hur bra hon verkligen kan sjunga, det trodde ju juryn också. Jay tycker jag är duktig men jag har tyvärr lite svårt för hans röst men han sjunger ju bra:) Sassa måste jag nog höra fler gånger innan jag kan säga vad jag tycker, har en kompis som verkligen älskar henne så jag kanske också kommer göra det snart, det kanske bara tar tid för mig att inse hur bra hon är. Jag tycker i alla fall att de elva som gick vidare i fredags är hur bra som helst. idol blir bara bättre och bättre för varje år!

I fredags hade vi det första provet i historia som handlade om medeltiden och den vetenskapliga revolutionen. Det var bra att man fick ha sina anteckningar och jag tycker att det vore konstigt om jag inte får godkänt. VG får jag däremot inte eftersom jag inte kom på särskilt mycket att skriva på vg-frågan. Men vi kommer ha fem prov till plus två stora hemskrivningar så det är ju i alla fall inte helt kört. På samhällskunskapen verkade nästan alla vara jättetrötta och tycka att det var jobbigt när läraren gick igenom en massa nya saker, delade ut en lång text som vi skulle läsa och gav oss frågor som vi skulle diskutera. Ärligt talat orkade jag knappt hänga med alls men jag antekcnade en del och ska läsa igenom texten tills på fredag då vi har samhällskunskap igen.

Björn hämtade mig efter skolan och vi åkte som vanligt och handlade innan vi åkte till Nykvarn. Nykvarn är verkligen litet och jag började inte riktigt uppskatta det förrän jag flyttade till Huddinge. Men jag tror att jag föredrar stora städer men att jag kan tycka om att vara i mindre orter lite då och då. När jag flyttar till en egen lägenhet vill jag gärna bo mitt inne i stan där man kan höra människor och trafik utanför fönstret hela tiden. Det är ju jätteskönt för då hör man att folk lever. Jag tycker jättemycket om att somna till lagom hög trafik och av att höra människor gå förbi utanför. Håller ni inte med om det? Att bo helt själv tycker jag däremot inte verkar vara särskilt roligt så jag hoppas att jag antingen kommer bo med en eller flera kompisar eller kanske med en pojkvän om några år. Jag tycker nästan aldrig om att vara ensam och det har jag aldrig gjort. De enda gångerna då jag faktiskt uppskattar att vara helt själv är när jag är ledsen eller arg, då vill jag sällan att någon ska störa mig. Jag kom ju som sagt hit i fredags och här har jag mest tagit det lugnt. Vi har ätit en massa mat, tittat på tv och sånt. Igår visades bland annat Harry Potter och halvblodsprinsen som jag tittade på en stund. Den sjunde filmen ska tydligen komma ut i november och det är ju ganska snart. Men den kommer ju komma ut i två delar och jag kommer säkert störa mig jättemycket när första delen slutar eftersom sådana slut alltid brukar vara störande för att man ju såklart ska vilja se nästa film. Nu har jag nog inget mer att skriva så jag bloggar igen någon gång i framtiden:)
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Patrik

hej läser lite här men du kontaktade mig på um och nu går det inte scicka pm till dig något som har hänt???

2010-10-05 @ 16:16:02
Postat av: Vispen

Skumt, jag har inte gjort något, det måste vara något fel med hemsidan.

2010-10-06 @ 10:02:20
URL: http://Http://vispen91.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0