Snart lov

Hej!

Nu ser jag verkligen fram emot lovet för såhär skoltrött som jag är just nu har jag nog aldrig varit tidigare. Det känns verkligen jobbigt att gå upp varje morgon, åka till skolan och ha de lektioner som står på schemat. Ändå har de senaste dagarna inte varit särskilt jobbiga men av någon anledning är jag bara trött på skolan. Det är tur att jag har mina vänner som alltid finns där för mig och muntrar upp mig när det behövs:) Men det känns jätteskönt att höstlovet är nästa vecka. Då har jag faktiskt inga speciella planer förutom att träffa lite folk som förmodligen kommer till Stockholm. Sen hoppas jag att det blir träning som vanligt för det vore kul eftersom jag inte tränade något i helgen som det var tänkt.

Jag tror inte att jag har särskilt mycket att skriva idag. Kören gick bra i måndags och de två låtarna vi ska sjunga på konserten om några veckor börjar sitta. Efter lunchen tittade vi på konserten från förra veckan och det var kul att höra alla igen även om ljudet tyvärr inte går att jämföra med hur det lät när man såg konserten live. Att höra sig själv verkade många tycka var ganska jobbigt men man lär sig ju väldigt mycket av det. Jag såg ju tyvärr inte mig själv vilket jag hade velat göra för det är ju uttrycket på scen som jag vill utveckla. Min sånginsats är jag inte nöjd med, jag tycker att det lät falskt flera gånger. Men jag kände mig ju nästan inte alls taggad i onsdags men på nästa konsert vill jag verkligen sjunga bättre. Då kommer alla föräldrar och andra som vill och tittar. Träningen var ungefär som vanligt i måndags. Vi var ganska många och därför fick man inte spela särskilt mycket men det var ju kul att det var många som ville träna:)

Igår hade jag först estetisk verksamhet där vi började på vår tredje skiss. Jag valde ju att skriva musik men det gick inte alls bra så det ska jag göra klart under lovet. Det känns nästan omöjligt att skriva en hel låt men det ska nog gå bra på något sätt. För tillfället har jag dock ingen inspiration alls men läraren spelade i alla fall upp en låt som hon har gjort igår. På den sjöng hon bara och spelade inget annat instrument. Det fick mig att känna att det kanske i alla fall finns en lliten chans att jag ska klara det här svåra arbetet. Samhällskunskapen var lika seg som vanligt, grupparbeten kan verkligen vara både roliga och tråkiga beroende på vilken grupp man hamnar i. På fredag ska vi i alla fall redovisa vad vi har gjort, tyvärr tror jag inte att min grupp kommer få godkänt men man kan ju alltid hoppas:) Psykologiuppgiften blev jag godkänd på och det kändes skönt. Det enda jag behöver göra är att kompletera lite med några meningar men det kommer förhoppningsvis gå ganska fort. Gårdagens träning var inställd vilket jag såklart störde mig på! Imorgon hoppas jag verkligen att jag får träna showdown igen!

Idag hade jag sånglektion då jag började med en jazzlåt som heter Round midnight. Min lärare tror att den kommer passa mig och jag tycker ju om att sjunga jazz förra året och tycker om låten jag har fått. Idag tränade jag lite på improvisation och sen sjöng jag en del av låten. Vi hade ingen ensemble idag men skulle istället titta på en spelning som tvåorna hade. Först spelade instrumentalisterna och det var lite segt att lyssna på eftersom några instrumentalensembler från vuxenutbildningen spelade precis innan. Alla var hur som helst väldigt duktiga och det var kul att höra dem:) Efter det hann jag höra några av sångarna sjunga innan jag åkte hem. Jag måste verkligen säga att det är bland det bästa jag har hört på länge! Att det går så många duktiga sångare och sångerskor i samma klass har jag verkligen svårt att förstå. Några av de jag hörde idag sjöng verkligen hur bra som helst, jag kan inte beskriva i ord hur bra de var! Jag skulle göra mycket för att få en sådan bra sångröst för jag tror inte att det är många som kan bli lika bra som dem, inte ens om man tränade mycket. Vissa röster fastnade jag verkligen för idag och man kan ju till exempel inte byta ut sin röst. I och för sig kanske det går att göra på något sätt men det är ju inte direkt något som är lätt att göra. Men jag skulle göra mycket för att få en ljusare röst, min röst är ju jättemörk och jag låter ju nästan som en kille ibland vilket inte är särskilt roligt. Oj, nu är det någon som ringer till mig och jag ska nog ta och svara. Sen ska Lovisa och jag göra middag snart, jag skriver igen någon annan dag:)
/Vispen


Kommentarer
Postat av: Sheren@soclog

Så skönt att det äntligen är lov snart ! :)



Skickad via soclog.se

2010-10-27 @ 19:45:33
URL: http://Sheren.soclog.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0