Bloggar om helgen och SHIF's talangjakt

Hej!

Hoppas att ni mår bra idag, det gör jag förutom att jag har lite ont i huvudet. Jag förstår inte varför jag har börjat ha det oftare på sista tiden för det är ju inte alls roligt. Nu hade jag i alla fall tänkt skriva om de senaste dagarna. I fredags var första lektionen inställd vilket gjorde att jag slapp sitta i skolan och ha ungefär fyra timmars hål innan samhällskunskapen. Jag bloggade ju till och med i fredags kom jag på nu och som ni kanske har läst var jag på Stockholms central och visade showdown. Ifall jag hade haft skola den dagen hade jag inte kunnat vara med men nu hade jag ju tur eftersom läraren behövde åka iväg och plugga någonstans och vi inte hade någon vikarie:) Talangjakten hade som sagt sitt första stopp i Stockholm. Svenska handikappidrottsförbundet (SHIF) ordnade den och den kommer även att vara i andra städer i framtiden. Om ni då får chansen att åka dit eller vara med och visa en sport tycker jag verkligen att ni ska göra det. Det var verkligen roligt på centralen, stämningen var bra och det var många som ville se hur showdown går till. Sedan fanns det ganska många som ville testa att spela också så Helene och jag turades om att spela mot folk:) Förutom showdown kunde man bland annat testa att köra rullstol, skytte och pingis. Ibland fick vi som var med och visade de olika sporterna prata i en mikrofon så att vi skulle höras bättre och sen var det ofta någon som kommenterade en match eller utmaning som folk kunde välja att göra. Jag tycker som sagt att det var en rolig dag och jag träffade en massa sociala och glada människor. Dessutom kände jag några av de som kom förbi och pratade lite med dem. Vissa var ganska bra på showdown och det var kul. Vi kom på i lördags att de hade spelat med längre racketar än vi men det var ju bara bra för annars hade det kanske blivit mål nästan hela tiden och det hade varit lite tråkigt. En sak som jag tyckte var lite jobbigt, i alla fall i början, var att de spelade ganska hög musik ibland och att det var mycket ljud omkring oss. Det gjorde att det ibland blev svårt att höra showdownbollen men man vande sig efter en stund:) De som jobbade och hjälpte till med att hitta folk som ville titta på sporterna var också väldigt trevliga, positiva och glada. De jobbade alltså med att vara med på olika evenemang och jag tycker att deras jobb verkar väldigt roligt och skulle verkligen kunna tänka mig att jobba med det i framtiden. Då får man ju träffa en massa människor och kanske se något som man inte har sett tidigare, de som var med i fredags hade inte hört talas om showdown innan. De som testade att spela showdown verkade tycka att det var en rolig sport och det var ju bra:)

Samhällskunskapen var ganska seg i fredags. Jag som trodde att vi skulle få tillbaka våra prov hade fel, läraren hade tydligen inte hunnit rätta färdigt dem än. Vi fortsatte att jobba med ekonomi och fick ett häfte som vi skulle läsa och sedan göra några uppgifter i. Gruppen jag jobbade med var rolig och alla verkade vara trötta och flummiga, jag har hört att esteter ibland kan vara extra bra på det:) Läraren lät oss sluta lite tidigare eftersom det vi skulle ha gått igenom i fredags hade försvunnit från hans dator. Jag måste säga att det var skönt för jag hade inte orkat lyssna på en lång föreläsning.

När skoldagen var slut åkte jag till hotellet i Handen, det är verkligen mitt favorithotell! Jag sov inte där i helgen men det ska jag göra nästa helg vilket känns roligt:) Tänk, nu är det bara fem små dagar kvar till European top twelve. Förstår ni hur mycket jag längtar? I fredags åt vi middag på China station och det var lika bra som vanligt. Efter det tittade jag på Idol tillsammans med några av de andra. Jag tycker att idolerna var duktiga den här veckan men att vissa tyvärr hade valt lite tråkiga låtar. Sen blev jag ledsen när Sassa åkte ut eftersom jag verkligen hade velat se henne mer. Jag kan hålla med juryn om att hon behövde jobba med sina mjukare toner men när hon sjöng låten för andra gången märkte man verkligen att hon hade lyssnat på vad juryn sa och då gjorde hon, i alla fall enligt mig, låten mycket bättre. Därför tycker jag att hon förtjänade att gå vidare, jag ringde till och med och röstade på henne för att jag tyckte att hon var så bra! Innan jag åkte hem lite senare på kvällen pratade jag lite med mina kära vänner och testade ett spel på Claudios mobil. Det var roligt men jag störde mig såklart när jag förlorade mot honom flera gånger i rad för jag tycker ju aldrig om att förlora!

Igår fortsatte talangjakten och då var vi i Bromma istället. Där finns ett stort idrottcenter med simhall, gym och lite annat. Det fanns fjorton olika handikappsporter som man kunde testa, en del av dem hade jag inte hört talas om tidigare. Eftersom jag var med och visade showdownen kunde jag ju inte testa något själv, jag hann i alla fall titta in i ett annat rum där de bland annat visade goalball och judo. Lördagen var helt okej, inte lika rolig som fredagen eftersom det inte var lika många som kom och tittade. Showdownbordet stod dessutom i ett rum där det ekade jättemycket så man blev ganska trött i huvudet efter att ha varit där en stund även om man såklart överlevde. Ida kom i alla fall förbi på eftermiddagen och var med oss och åkte med oss till hotellet när vi var klara i Bromma. Vi låg och pratade på ett hotellrum i några timmar och åt sedan middag på en restaurang som jag tror heter Viking. Efter det var jag på hotellet med Helene, vi lyssnade mest på musik och hon tipsade mig om några bra låtar. Jag åkte hem lite senare på kvällen men kände mig inte särskilt trött när jag kom hem och satt därför vid datorn en stund innan jag gick och la mig. Jag ville inte att dagen skulle ta slut eftersom jag hade haft så otroligt roligt! Jag fick ju både vara med folk som jag tycker om och dessutom spela showdown både i fredags och lördags. Nästa helg blir förhoppningsvis lika rolig som den här eftersom jag ska tävla då. Det kommer dock kännas tomt utan vissa personer men jag får ju samtidigt träffa en massa folk från Europa som jag bara träffar några gånger om året och det ser jag fram emot:)

Idag har jag sovit ut, pluggat religion och vilat en del. Jag blir så otroligt trött efter att ha läst och försökt lära in en massa information. På torsdag har vi prov på islam och jag förstår inte hur jag ska klara det. Tyvärr tycker jag att religion är ganska ointressant, i alla fall islam. Man behöver veta ganska mycket och lära sig två långa häften på kanske ungefär femtio sidor plus två föreläsningar utantill. Men det är bara att kämpa på och jag har ju tävlingen att se fram emot i helgen och det jobbigaste den här veckan blir provet. På torsdag kommer vi även ha sånguppspel. Tyvärr är det ett stängt uppspel för oss sångare men jag tror att vi kommer ha ett öppet uppspel senare i höst. Toppa håret är något som jag ska göra innan ETt också. Då kommer jag klippa av ungefär en halv meter av mitt hår. Nu tror jag att det är ungefär en meter långt så det kommer ju bli ganska kort sen men jag ska spara ut igen. Jag vet redan nu att jag kommer sakna att ha långt hår när jag har klippt mig, det känns verkligen som en stor del av mig. Allt kommer i alla fall inte klippas av vilket känns skönt men ändå, en halv meter är ju ganska långt ändå och det är klart att jag kommer känna skillnad när det bara försvinner. Nu ska jag plugga lite till och sedan gå och lägga mig.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0