I helgen gäller det

Hej!

Förlåt för att jag inte har uppdaterat bloggen på länge men jag har haft ganska mycket att göra den här veckan. Nu är jag i alla fall äntligen hemma och min helg har faktiskt redan börjat eftersom jag har tagit ledigt imorgon. Tänk så länge som jag har längtat till den här helgen och att få vara med i European top twelve. Förra året minns jag att jag fick information om vilka som fick vara med där men då stod såklart inte mitt namn med. Den gången kommer jag ihåg att jag verkligen önskade att jag skulle få vara bland de tolv bästa i Europa och att jag någon gång skulle få spela den tävlingen. Sen jag fick mail om årets tävling har jag alltså längtat och väntat, i flera månader nu och imorgon börjar det! Gissa om jag är nervös. Aja, nu ska jag skriva lite om den här veckan:)

I måndags var det först kör då vi fick veta att vi tyvärr inte kommer sjunga Man in the mirror på konserten i november. Låten byttes ut mot en mycket tråkigare låt, jag försökte verkligen tycka om den men det var inte det lättaste, dels för att låten hade en tråkig text och dels för att jag verkligen märkte på hela kören att vi inte tyckte om att sjunga låten. Tyvärr får man ju inte alltid sjunga det man önskar så det är ju bara att gilla läget men ändå. Kören hade tränat på Man in the mirror väldigt länge och att då få reda på att vi inte ska sjunga låten när vi äntligen hade gått igenom alla stämmor kändes inte sådär jätteroligt. Efter lunchen hade sångarna lektion med Petra igen då de flesta av oss sjöng igenom våra låtar. Det verkade som att alla hade utvecklats när det gäller att röra sig och gjort det som vi behövde träna på. För mig gick det väl helt okej men jag måste träna på att inte böja fram huvudet när jag sjunger, det är tydligen ett problem som många har. Tyvärr tränade jag inte i måndags eftersom jag behövde plugga och dessutom hade huvudvärk. Det var ju i måndags jag klippte mig och när jag för första gången sen klippningen tvättade håret igår kände jag verkligen hur mycket jag saknar att ha långt hår. Nu fanns det ju nästan ingenting kvar att tvätta kändes det som menmen, nu finns det ju ingenting att göra åt det förutom att vänta i några år och hoppas att mitt hår då är lite längre igen.

Tisdagen var ovanligt lugn. Min assistent försov sig och tyvärr valde han en väldigt dålig dag till att göra det på. Vi skulle jobba med datorerna på lektionen och fick fortsätta med låtarna vi började på förra gången. Det hade ju varit ett utmärkt tillfälle för mig att göra färdigt mina fyra sista takter på men eftersom jag inte kunde vara inne på datorn där musikprogrammen fanns kunde jag inte göra någonting. Jag satt alltså i över en timme utan att ha något att göra vilket jag tycker var störande och tråkigt. Det är jobbigt att behöva vara beroende av andra ibland, den här gången handlade det ju om att jag behövde en seende person som hjälpte mig med datorn och ett musikprogram. Om jag hade fått hjälp hade jag ju hunnit bli klar så hur kul är det?

Efter lunchen hade jag samhällskunskap där vi pratade om ekonomi, finanskriser och sånt. Snart kommer vi nog ha prov igen. Vi fick tillbaka proven vi skrev för ett tag sen i tisdags och jag hade alla rätt på g-frågorna och fick dessutom rätt på vg-frågan också:) Det trodde jag verkligen inte för jag trodde att läraren var sträng med betygsättningen. Men tydligen klarade jag mig och det kändes såklart bra! Psykologin gick ganska bra också. Min assistent var med på lektionen men läraren skrev inte lika mycket på tavlan som vanligt. Däremot delade hon ut ett häfte som jag såklart inte hade fått. Jag har nästan vant mig vid att läraren glömmer bort mig hela tiden så det är ju inte direkt någgot nytt. Däremot stör jag mig fortfarande på det men jag orkar verkligen inte hålla på och tjata på dem om en massa saker för vilken elev vill vara jobbig hela tiden? Vi tittade i alla fall på en ganska intressant film och fick lära oss mer om beteendeterapi och hur man kan bota olika fobier. Filmen handlade om en tjej som hade svårt att vara med många människor samtidigt. Hon orkade inte gå till skolan på grund av det, vilket jag tycker är väldigt hemskt. Själv har jag aldrig haft det problemet utan jag har alltid tyckt om att ha många människor omkring mig även om jag under en period i livet var väldigt blyg och knappt pratade med någon. Däremot kan jag ändå förstå den där tjejen, i filmen fick man i alla fall se hur det gick bättre och bättre för henne och det är ju bra att man kan få bort sina fobier och sådant som man tycker är jobbigt på olika sätt.

Träningen var inställd i tisdags och det var verkligen tråkigt! Jag hade velat träna en gång innan tävlingen men nu är det som det är. vi får väl hoppas att vila hjälper. Idag tränar jag inte eftersom jag vill kunna prestera i helgen, undrar om jag tog rätt beslut där... Igår var jag i alla fall ledig från skolan eftersom vi hade elevhälsovårdsdag och treorna fick extra tid till att jobba med våra projektarbeten. Eftersom jag inte läser projektarbete i år kunde jag istället plugga religion på förmiddagen och det behövde jag verkligen:)

På eftermiddagen åkte jag till min kära vän Ronja! Hon flyttar snart så det var nog sista gången jag var i deras trevliga hus. Hennes familj kommer att flytta till en lägenhet snart, den kommer jag förmodligen tycka väldigt mycket om eftersom jag har lätt att tycka om just lägenheter:) Jag var i alla fall hos Ronja eftersom vi skulle ringa till lite folk och försöka få med de till USS statsskattjakt. Ingen av oss kände att vi ville göra det själva så det var ju bra att vi var två, då har man ju alltid roligare:) Det gick däremot inte särskilt bra att ringa, en del nummer fanns inte och sen var det många som var upptagna helgen då statsskattjakten kommer att vara. Jag tycker hur som helst att vi hade en rolig kväll, vi åt en god middag och hann umgås en del också:)

Den här dagen började med historia då vi jobbade med enväldesstater och lite annat. Ärligt talat kommer jag inte ihåg särskilt mycket av lektionen eftersom jag satt och var nervös inför religionsprovet som vi skulle ha lite senare. Vi hade religion nästan direkt efter historian så det var bara att gå dit och se glad ut. Jag tycker att provet var ganska svårt. Det var flera frågor som jag antingen inte skrev någotning alls på eller som jag bara skrev lite på. Som tur är kan man få ganska många poäng och jag tror faktiskt att det jag skrev borde räcka för att få godkänt. Sista frågan kan man få åtta poäng på och läraren sa att vi kan göra den muntligt nästa vecka. Jag har ju rätt till längre skrivtid men tror att jag föredrar att prata framför att skriva. Datorn krånglade dessutom under större delen av lektionen och jag behövde starta om den och hålla på. Skoldatorn är verkligen seg, den laddar otroligt segt plus att den ibland hänger sig utan anledning. Jag förstår inte varför jag fick en bättre dator men nästa år hoppas jag att jag får en macdator. Det behöver jag ju till musikprogrammen och om kommunen inte förstår det får jag väl köpa den privat. Om det jag skrev idag inte räckte till godkänt finns det ju i alla fall åtta poäng som jag fortfarande har chans att få. Nu känns det hur som helst skönt att ha jobbat färdigt med islam för det var inte direkt något som jag tycker var särskiilt intressant.

Efter lunchen var det sånguppspel då jag sjöng både bossalåten plus en av soullåtarna. Det kändes verkligen skönt att få det gjort och det var dessutom inte överdrivet många som lyssnade heller. Bossalåten kändes ganska bra att sjunga medan jag inte riktigt blev nöjd med Chain of fools eftersom jag inte kände att jag förmedlade ilska som det var tänkt att jag skulle göra. Läraren sa i alla fall att jag sjöng låten bättre än vad jag har gjort på tidigare lektioner så det var ju bra. De andra var såklart duktiga idag, i och för sig tror jag inte att jag tycker att det var någon som var bättre än vanligt men ändå. Man kan ju inte vara bra på alla genrer och inte heller vara på topp varje gång. På onsdag har vi nästa uppspel och jag hoppas att det kommer gå bra för alla:)

Ikväll ska jag plugga lite eftersom det är något som jag varken kommer ha ork eller tid till i helgen. Sedan ska jag packa det jag ska ha med mig, mest kläder men kanske även något mer. Imorgon börjar det och det ska verkligen bli jätteroligt! Det kommer bli den hårdaste tävlingen jag någonsin har spelat eftersom alla både ska hinna spela elva singelmatcher plus ett antal trippelmatcher på två dagar. Claudio och jag är de enda som tävlar för Sverige, Zebben har tyvärr inte möjlighet att vara med. Därmed försvinner nog hoppet för Sverige om att ta medalj men ingenting är ju omöjligt. Jag ska göra mitt bästa och hoppas i alla fall att jag vinner fler matcher än vad jag förlorar. Eftersom jag spelar elva matcher vill jag alltså minst vinna sex matcher och förlora fem men vi får se hur det går. Det kan ju verkligen gå hur som helst med tanke på att alla är så himla duktiga. För er som vill följa oss kan ni gå in på:
Http://showdownsweden.se/
Jag tror att den hemsidan kommer uppdateras ibland. Där kommer man även ha möjlighet att lyssna på matcherna. Från ett av rummen där vi kommer ha våra matcher kommer de förmodligen spela in. Jag får se när jag bloggar nästa gång men jag kanske skriver lite kort om hur det går. Hoppas att ni får en bra helg i alla fall!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Det handlar inte om att vara jobbig när det gäller psykologin där! Det är dina rättigheter! Du har samma rätt till en bra undervisning som vem som helst annars. Ska ditt betyg och undervisningssvårigheterna försämras bara för att du inte får den hjälp du behöver och har rätt till? Icke! Stå på dig Vispen!



Hoppas det gick bra i helgen! :)

Du får gärna berätta om det! :)

2010-10-18 @ 13:47:50
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0