USS statsskattjakt 2010

Hej!

Hoppas att allt är bra med er! Idag mår min fot i alla fall lite bättre och det känns bra. Tyvärr har jag dock såpass ont att jag inte kan träna showdown. Nu sitter jag och stör mig på det och tycker lite synd om mig själv. Varför skulle det här just hända nu på lovet? Då har man ju tid att träna och göra en massa annat roligt. Aja, det var inte det jag skulle skriva om utan jag hade tänkt skriva lite om USS statsskattjakt som var i helgen:) Dit åkte jag eftersom jag var med och planerade helgen tillsammans med Ronja och Maja. Jag hade verkligen inte stått ut med att sitta hemma, ha tråkigt och veta att andra hade jätteroligt!

Jag trodde först att taxichauffören hade kört mig till fel ställe i fredags eftersom det var väldigt dött där jag blev avsläppt. Men som tur var hade jag hamnat på rätt ställe och var dessutom den första personen som kom dit. Efter en stund kom de kära ledsagarna, vi hade tre ledsagare i helgen och fastän ingen av de hade varit ledsagare tidigare tycker jag att det fungerade väldigt bra. Förra året då vi bara hade nya ledsagare på statsskattjakten var det mycket sämre så vi hade tur i år:) Ledsagarna som var med i år var dessutom väldigt roliga och sociala:) En av dem verkade vara lite osäker i början men det gick hur bra som helst för honom både under själva skattjakten och på kvällarna. När alla roliga deltagare äntligen hade kommit och alla hade ställt in sina saker på rummen gick vi och åt middag på en pizzeria. De hade god mat där och jag åt någon sorts vegetarisk pasta. Efter middagen fick jag hålla i en presentationsrunda men jag gjorde den inte särskilt lång eftersom alla redan visste vilka alla var, i alla fall de flesta. Sen märktes det att folk tyckte att det var tråkigt och att då ha en lång sådan där tråkig namnlek hade ju inte alls varit populärt. Det var däremot många som ville titta på Idol eller bara prata så jag lät folk göra det. Vi hann se några av idolerna sjunga och när Idol var slut höll Ronja i parlamentet som vi brukar köra varje år. En del av frågorna var svåra men det var en rolig lek:) Lite senare tittade vi på Idol igen och jag tycker att det var väldigt synd att Daniel åkte ut eftersom han var en av mina favoriter. Men alla som är kvar nu är ju otroligt duktiga och jag har verkligen ingen aning om vem som kommer vinna i år. I finalen hoppas jag i alla fall att Olle är med! När Idol var slut gick de flesta och la sig.

Några timmar senare var det lördag och dags att gå upp. Alla hade fått frukostlådor i rummen och även om jag inte direkt tyckte om frukosten åt jag lite. Efter det delades deltagarna in i två lag, fick en massa uppgifter som de skulle göra och gick sedan ut på stan. Några av uppgifterna var bland annat att sjunga eller dansa på plattan, hälla diskmedel i en fontän, få något från Hötorget, krypa genom en galleria, skaffa kondomer, smöra för domarna och sånt. Det fanns även lite seriösare frågor som handlade om US eller andra bra saker, till exempel att hitta skyltar som stod i vägen, hitta en tunnelbanestation där det inte fanns ledstråk och att skriva upp numret till nummerupplysningar. Medan lagen var utetillsammans med två av ledsagarna var Ronja och jag och handlade godis och frukt till eftermiddagen och kvällen. Det gick ganska bra även om det tog lite tid eftersom jag hoppade runt på kryckor. Jag tyckte synd om de andra som behövde stå ut med att jag var så seg hela tiden och för att de alltid var tvugna att gå väldigt långsamt för att jag skulle kunna hänga med. Efter att ha gått med kryckor ett tag blev jag dock bättre på det och i lördags kväll gick det faktiskt ganska bra:)

Lunch åt vi i ringens köpcentrum och efter det åkte vi till Odenplan för att se en teater. Det tog lång tid innan vi hittade till den kära teatern men när vi väl äntligen hittade till rätt adress och jag satt i en stol kändes det mycket bättre! Skådespelarna spelade jättebra och handlingen fick mig verkligen att börja tänka mycket och inse hur bra vi faktiskt har det här i Sverige. Teatern vi såg hette Jag skulle ha ropat för länge sen. När teatern var slut fortsatte skattjakten en stund innan middagen. Vi åt middag på Bamboo city där vi även åt förra året. Det verkade som att i alla fall de flesta tyckte om maten:) När vi var tillbaka på boendet igen gick vi igenom alla uppgifter och lagen visade vad de hade gjort. Båda lagen hade hunnit göra fler uppgifter än vad vi trodde att de skulle hinna göra på en dag och det var såklart roligt. Kvällen var ganska bra annars, jag pratade med en massa folk, åt frukt, godis och drack te lite senare på kvällen:) Jennifer, Angelica, Anneli och jag delade rum och vi hade väldigt trevligt:) Alla blev flummiga och glada när klockan var över tre på natten, som tur var var den då bara lite över två eftersom vi bytte till vintertid i söndags.

Igår fick vi sovmorgon och träffades inte förrän klockan halv tio då alla hade packat färdigt och började bli lite piggare. Vi hade en kort utvärdering där alla fick säga vad de tyckte hade gått bra och vad som kan göras bättre nästa år. Alla tyckte att det hade varit en rolig helg och en tjej sa till och med att det var den roligaste helgen hon någonsin varit på:)

Istället för att både äta frukost och lunch igår åt vi brunch på Fåfängan. Jag åkte färdtjänst dit eftersom jag förmodligen inte hade kunnat komma upp för alla trappor med min onda fot. Som tur var hittade taxichauffören till slut en väg att köra upp för berget på:) Jag tycker att de hade bra brunch på Fåfängan och jag hade faktiskt aldrig ätit brunch tidigare, i alla fall inte på ett särskilt brunchställe. Men det var som sagt väldigt trevligt och gott! Vi avslutade helgen med att dela ut pris till lagen. Egentligen skulle vi ha köpt någon liten sak som gick att spara men eftersom alla affärer där man kunde köpa sådant var stängda när vi hade tid att handla vann lagen bara lite godis. Vinnarna fick varsin godispåse medan förlorarna bara fick en liten chokladbit. Alla ledsagare fick en chokladask för vi brukar alltid köpa något till de som är ledsagare. När vi hade delat ut allt sa alla hejdå till varandra och åkte sedan antingen kommunalt eller tog en färdtjänst från brunchstället:) Jag tycker som sagt att statsskattjakten var rolig i år och jag kanske är med och planerar den någon mer gång. Även om Ronja höll i mer saker än jag den här gången kändes det bra att för första gången vara med och planera och hålla i en hel helg. I och för sig kändes det lite konstigt att vara äldst av alla som var med i helgen. Till och med ledsagarna var yngre än jag men som tur var kände jag mig inte särskilt gammal:) Om några veckor kommer jag tillsammans med en person hålla i en musikhelg som USS ska ha sista helgen i november. Dit hoppas jag att det kommer en massa trevliga människor!

Jag åkte hem till Rebecka igår och det var trevligt att få vara i deras kära lägenhet några timmar:) Vi skulle egentligen ha gått på stan men det gick inte eftersom jag hade ganska ont i kroppen sen i lördags och för att min fot gjorde ganska ont. Därför blev det en ganska lugn söndag då vi segade oss, lyssnade en del på musik, pratade, sjöng, tittade på tv-programmet Vem vet mest i några timmar, åt middag och tittade på Ensam mamma söker.

Idag har det verkligen inte hänt något roligt överhuvudtaget. Jag hoppas på att foten är bättre tills imorgon så att jag kan träna igen för det vore både roligt och behövligt. Det här blir förmodligen ett av de segaste och tråkigaste loven på länge men jag ska försöka vila ut, hinna träna och även träffa några av mina kära vänner. Hoppas att ni som har lov den här veckan har roligare än jag och vem vet, det kanske i alla fall händer något kul:)
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Låter ju som ni har haft det kul i alla fall! :)



SV: Ja, det var det jag tänkte på, det blir ju lite svårt att käppa samtidigt som man har kryckorna...



Jag har mått bättre om vi säger så, milt uttryckt, men mer än så vill jag inte säga här och nu...

2010-11-01 @ 18:40:15
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: emmy

svar: Hej hej, tack. Jag sjöng hang with me, med robyn. Sen i finalen skulle jag ha sjungit gabriellas sång, men gjorde inte det pågrund av att min röst var paj, så jag sjöng in the ghetto med elvis istället. Jag tror det är final då. :)

2010-11-02 @ 00:13:09
URL: http://emmyericsson.blogg.se/
Postat av: Jonas jakobsen

Det låter som att du haft en kul helg och det har jag ochså haft. Hoppas foten snart blir bättre och att vi ses snart igen!



Kram!

2010-11-03 @ 08:33:14
URL: http://jonte85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0