Lördag natt

Hej!

Det måste verkligen vara något fel på mig. Klockan är nu nästan två på natten och jag känner mig inte det minsta trött. På måndag har jag skola vilket innebär att jag inte kan vända på dygnet nu eller något sådant. Som tur är börjar jag i alla fall klockan halv tio på måndagarna vilket är otroligt skönt:) Men varför är jag inte trött? Idag har jag gjort en massa saker och jag sov inte särskilt mycket igår natt heller. Hur som helst verkar jag inte vara den enda som är vaken såhär sent. Jag chattar med några av mina vänner, några av dem gick i och för sig och la sig nyss men Adam är fortfarande vaken och underhåller mig lite.

De senaste dagarna har varit helt okej. I torsdags läste vi en artikel om slaveri på historian. Det är hemskt att det faktiskt finns människor som lever som slavar än idag. På religionen började vi jobba med hinduismen och pratade bland annat om reinkarnation som jag tror på. Jag tror inte att våra själar dör bara för att våra kroppar inte orkar leva hur länge som helst. En person från syncentralen kom och fixade lite med mina datorer i torsdags och nu fungerar båda två hur bra som helst. Det ska jag verkligen försöka njuta av för det lär ju inte ta lång tid förrän det blir något problem för datorer brukar ju bara fungera bra under korta perioder, i alla fall mina. träningen var ungefär som vanligt i torsdags och jag tränade med Krister och Johnnie. Det var väldigt trevligt och roligt även om jag förlorade ibland.

Igår var det fredag då vi först hade prov på historian. Det hade jag räknat ut med tanke på att läraren inte ville tala om vad vi skulle göra på lektionen då vi skulle ha en vikarie. När jag frågade om vi skulle se film sa han att vi inte skulle göra det. Han sa även att jag inte behövde någon assistent på lektionen men att jag behövde ha något att anteckna på. Dessutom var vi klara med kolonialismen så vad passade inte bättre än att ha prov? Jag svarade på alla frågor men tror tyvärr inte att det räckte till ett vg. Snart måste jag dock ta tag i en stor skrivuppgift som måste lämnas in i början på december. Tyvärr har jag inte ens orkat börja på den men det ska jag som sagt göra nästa vecka. Samhällskunskapen rullade på som vanligt efter den långa håltimmen och vi pratade om globalt samarbete och internationell ekonomi precis som i tisdags. Vi fick prata lite i smågrupper och alla i min grupp verkade vara lika trötta som jag vilket gjorde att vi knappt kunde koncentrera oss på de frågor vi skulle diskutera.

Igårkväll åkte jag hem till Björn. Vi åt en god middag och tittade på Idol. Det var roligt att höra idolerna sjunga till rocklåtar och mina favoriter var Jay och Linnea. Dessutom tycker jag att det var jätteroligt att höra idolerna sjunga duetter, även där tycker jag att Linnea och Jay var bäst. Däremot håller jag inte med juryn om att Olle och Andreas sjöng dåligt tillsammans, jag tycker att de var duktiga. Att Minnah och Elin lät lite som Abba i refrängerna håller jag däremot med om. När Linnea hängde löst igår blev jag väldigt orolig och förvånad med tanke på att hon fick väldigt bra kritik av juryn. Jag störde mig verkligen på det eftersom jag tycker att Linnea är en av de bästa som är kvar. Lovisa och jag röstade till och med på henne för att hon inte skulle åka ut. Elin var tyvärr ingen av mina favoriter i år men jag tycker ändå att det var synd att hon åkte ut redan igår menmen.

Idag åt jag först en stor frukost innan jag åkte till Rebecka. Vi gick på stan i några timmar och jag köpte presenter till Lovisa, min kompis och syster Madde, för er som inte visste det är hon min syster i showdown-familjen, och en grej till Björn eftersom det är fars dag imorgon. Tyvärr köpte jag ingenting till mig själv men det får jag kanske ta och göra någon annan dag för jag borde köpa lite nya kläder snart tror jag. Madde fyller förresten år idag eftersom klockan är över tolv, grattis till henne! Du är världens bästa fjortonåriga syster! Jag passar även på att säga grattis till min vän Damir som också fyller år idag! Tyvärr kunde jag inte vara med och fira Madde idag eftersom tvåorna och treornas körer från Kulturama hade konsert i Immanuelskyrkan tillsammans med några andra körer. Jag var med på den konserten förra året också och även i år gick pengarna som samlades in idag till barn I liberia. Rebecka kunde tyvärr inte vara med på konserten vilket jag tycker var synd men några i min klass var snälla och hjälpte mig vilket ju var väldigt snällt av dem!

När vi kom till kyrkan började vi med att sjunga upp och sjöng sedan igenom de låtar som vi skulle vara med på. Alla tvåor och treor sjöng två låtar tillsammans, With a little help from my friends och Praise god. Dessutom sjöng vokalensemblen en låt som hette Shine som jag tycker var hur fin som helst. Carla sjöng solo på den och hon var helt underbar! Jag ångrar verkligen att jag inte valde vokalensemble i år för i år sjunger tvåor och treor tillsammans plus att de har Linda som lärare som enligt mig är en av de bästa körlärare jag någonsin haft! Praise god sjöng vi tillsammans med en stor orkester vilket gjorde att vi knappt hörde oss själva men det var kul ändå. Efter att ha repat en stund fikade vi och fick jättestora kanelbullar precis som förra året. Jag satt vid samma bord som Ellen, Julia och Cattis och pratade ganska mycket med dem:) Vi diskuterade en massa roliga saker, bland annat kroppspråk, killar, drinkar och fester. Klockan sex började konserten och jag måste säga att den blev roligare än vad jag trodde att den skulle vara. Det var i och för sig några som pratade men ingen pratade överdrivet länge plus att jag tycker att de tog upp bra saker. Syftet med konserten var som sagt att samla in pengar till barnen i Liberia och idag fick vi tillsammans ihop över tretio tusen kronor vilket jag tycker var väldigt bra! Storbandet som var med spelade en hel del men de hade ganska korta låtar och de hade dessutom en kvinna som sjöng på några av låtarna. Det gjorde att jag tycker att det blev mycket roligare att lyssna på storbandet eftersom jag tycker att en låt blir mycket bättre om någon sjunger. Immanuel gospel, en jättebra gospelkör, sjöng några låtar och de var fantastiskt duktiga! Alla klappade och verkade älska musiken, gospel är härligt på det sättet! Vi från Kulturama sjöng våra låtar och jag tycker att det gick helt okej även om jag hade velat sjunga mer. Att sjunga i kör tycker jag är väldigt roligt! Praise god körde vi som avslutningslåt och alla verkade ha hunnit tagga till vilket gjorde att låten enligt mig lät mycket bättre än när vi hade repat tidigare under eftermiddagen:) Efter konserten fick jag springa ut till taxin som väntade på mig trots att jag var en kvart sen. Egentligen ska den bara vänta i fem minuter och därför blev jag otroligt glad över att chauffören kunde vänta på mig så pass länge. Taxin var precis på väg att köra iväg men Julia hann som tur var vinka åt chauffören så att han stannade, ibland har man tur:)

Sen jag kom tillbaka hit har jag ätit middag, ätit mango, pratat med Björn och min farmor Irre, pratat med Sven på skype, spelat ett kortspel över Internet som jag tyvärr förlorade de flesta gångerna, chattat med lite folk, bland annat med mina kära vänner Tobbe, Anton, Mariah, Caroline och Adam och även hunnit skriva det här. Nu ska jag försöka sova så att jag i alla fall får några timmars sömn inatt. Men jag känner att det här har varit en lyckad och rolig dag. Godnatt!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Kul att konserten i emanuelskyrkan gick bra. Hoppas att du fick några timmars sömn i går natt.

2010-11-15 @ 08:24:35
URL: http://jonte85.blogg.se/
Postat av: Johan

Hur funkar det att spela kort på nätet sådär? Det har jag aldrig testat :)



Alla, verkligen alla, tycker ju den där Jay är bra :)

Han kommer vinna, det är ju inte ens spännande :)



SV: Kul att du gillade svaren :)

Ja, det är bra minnen alltihop, så det är svårt att välja ett ända, även om det finaste minnet är solklart. :)

Vi har landslagshelger en gång i månaden, så det är 2st kvar nu innan jul :)



2010-11-15 @ 19:48:35
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0