Höstlov

Hej!

Precis som de flesta andra som fortfarande går i grundskolan eller på gymnasiet har jag höstlov nu. I år har jag mitt sista riktiga höstlov och det känns lite tråkigt. Aja, nästa år får jag värma upp lite inför hur det kommer vara sen och även om jag kommer ha höstlov även då kommer det kanske kännas lite annorlunda. Tänk att lovet nästan redan är slut. Det känns som att dagarna har gått väldigt fort trots att jag knappt har gjort någonting. Jag har mest tagit det lugnt och vilat upp mig inför de kommande veckorna innan jul. Då brukar det alltid vara mycket som ska lämnas in och mycket att göra. Eftersom jag för tillfället är väldigt skoltrött har jag försökt plugga så lite som möjligt den här veckan och hoppas att jag istället ska känna mig mer motiverad att göra sådant nästa vecka. Att vila en period tror jag faktiskt kan hjälpa lite. En sak som jag tror kommer hjälpa mig lite nu är i alla fall att jag häromdagen äntligen fick tag på en persom från ungdomsmottagningen som kunde skriva ut ett årsrecept på de minipiller som jag åt tidigare. Det hoppas jag kommer göra så att jag inte behöver ha lika ont i magen som jag har haft de senaste månaderna och i så fall är det verkligen hur skönt som helst!

I tisdags hände ingenting förutom att jag var på träning. Vi brukar för det mesta nästan bara spela träningsmatcher under träningarna nuförtiden men som tur är hinner jag träna på en del moment som jag tycker är svåra då vilket är bra. Dessutom behöver jag träna mer på att försvara mig, särskilt när skotten kommer på min högra sida. Därför passar det väldigt bra för mig att spela matcher då jag både behöver försvara och skjuta mycket. Min fot gjorde lite ont i tisdags och det gör den även idag men att känna smärta lite då och då kan nog vara bra ibland:) Dessutom har jag hört att det ibland krävs träning för att foten ska bli lika stabil och bra som innan jag stukade den så jag tänker att det nog är bra att gå ganska mycket nu. Min kära mormor Lia var förresten på besök hemma hos oss i tisdags också och då åt jag den första lussebullen för i år, spelade kort och pratade en del med henne:) Att spela kort är väl ändå väldigt vanligt att man gör med sin mormor eller farmor? Jag tycker i alla fall att det verkar så.

Natten till igår var en av de jobbigaste nätterna på länge för mig och jag kunde inte sova utan låg istället och tänkte och var ledsen i flera timmar. Som tur är mår jag mycket bättre nu och även om jag fortfarande känner att jag är inne i någon sorts höstdepression eller något kunde det verkligen ha varit mycket värre än vad det är:) Igår eftermiddag åkte jag hem till min kompis Kim där jag även träffade Damir och Mickis som såklart också är mina vänner. Vilken tur att det finns så roliga människor på jorden, de fick mig faktiskt att må mycket bättre och känna att det nog ändå är bra att leva:) Vi fikade och åt jättegod kladdkaka. Kims mamma hade bakat en och sen hade hon köpt Frödinges kladdkaka. Vi fick gissa vilken som var vilken och de flesta tyckte mest om den kladdkaka som Kims mamma hade bakat vilket ju var tur:) Jag däremot tyckte att båda kladdkakorna var lika goda och kunde inte avgöra vilken som var godast. Därför får Frödinges kladdkaka ett riktigt bra betyg av mig för sådant man köper som redan är färdigt brukar ju sällan vara lika gott som det man bakar själv. Efter att ha varit med mina vänner i några timmar åkte jag vidare för att ha möte med USS styrelse. Det var väldigt trevligt att träffa alla igen och innan mötet lagade vi pastasallad som jag tycker blev väldigt lyckad. Mötet gick enligt mig bra även om det som vanligt tog längre tid att gå igenom alla punkter än vad jag trodde att det skulle göra. Vi pratade bland annat om statsskattjakten som jag var med och ordnade och tyvärr hade vi inte lyckats lika bra med den som jag hade trott eller önskat. Men man brukar ju oftast göra misstag och man kan ju inte lyckas hela tiden. Nu ska jag ju snart vara med och hålla i en musikhelg och jag hoppas verkligen att det går bättre då för annars kommer nog ingen i styrelsen lägga ett sådant ansvar på mig igen och jag vill såklart att de ska kunna känna att de litar på mig och så vidare. Men att ta ansvar och planera har nog aldrig varit något som jag är särskilt bra på.
Jag kan ibland tycka om att planera men det kan ofta bli så att jag har för dåligt tålamod och att jag inte riktigt orkar planera saker så mycket och noggrannt som jag borde. Det enda som jag i alla fall skulle kunna säga att jag oftast lyckas med är att vara punktlig och jag brukar sällan komma försent till saker. Min kära dagordning som jag försökte skriva inför mötet var tyvärr inte heller så bra som den borde och jag glömde en massa saker som jag absolut inte förstår själv hur jag kunde glömma bort att ha med. Men nu finns det ju ingnting att göra åt det som har hänt och jag får väl försöka göra saker bättre tills nästa gång för några månader till har jag ändå på mig att försöka visa att jag klarar av att sitta i den kära styrelsen.

Idag fyller min lillasyster Lovisa femton år! Jag kan inte förstå hur hon kan ha hunnit bli så gammal redan, tiden går verkligen fort. Nu får hon ju både köra moped, om hon tar ett sådant körkort, ha sex om hon vill och dessutom se filmer på bio som hon inte har fått se tidigare. Sen är hon ju straffmyndig nu vilket kanske inte är lika roligt men jag tror inte att det har särskilt stor betydelse för sådana saker håller hon ju som tur är inte på med:) Vi har i alla fall firat Lovisa genom att gå ut och äta ikväll. Vi åt middag på restaurangen Bamboo palace i Stockholm där jag tror att de har både japansk och kinesisk mat. Det var hur som helst väldigt gott och Lovisa och jag åt en massa sushi:) Ikväll har jag inte planerat att göra särskilt mycket men Lovisa ska öppna sina presenter snart. I helgen kanske jag ska åka iväg på en helg med aktiva synskadade. Några av mina vänner ska dit så det vore ju trevligt, jag vet dock inte om jag får plats där än men det får vi se. Om jag inte åker dit vet jag som tur är lite annat som jag kan göra istället, det är ju alltid bra att ha en b-plan ifall saker inte blir som man har tänkt. Hoppas att ni får en bra helg!
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0