Ännu en lugn helg

Hej!

Tänk att det redan har gått tre dagar sen jag bloggade senast. Imorgon börjar skolan igen för mig och det känns inte alls roligt. Jag förstår inte hur all motivation till skolan och att plugga kan ha försvunnit nästan helt och hållet. I och för sig kanske det beror lite på att det är höst, väldigt kallt ute och sen kanske det helt enkelt är så att alla har sådana här perioder i livet. Kylan är verkligen jobbig och nu måste man ju ha en massa kläder på sig när man går ut för att inte frysa. Men jag förstår verkligen inte vad problemet är för jag har inte ändrat något i mitt liv på sista tiden utan mitt liv ser nästan precis likadant ut som det gjorde för några månader sen. Den enda skillnaden är väl att jag blir äldre och äldre för varje dag som går. Imorgon är det bara en månad kvar tills jag fyller nitton år och som ni vet tycker jag inte alls om att bli äldre men det ska nog gå bra. Jag har ju inte direkt något annat att välja på. Men jag kanske behöver ändra på något i mitt liv för att motivationen för skolan och en del annat ska komma tillbaka. Men på vilket sätt jag ska göra det har jag tyvärr inte kommit på än.

Min helg har i alla fall varit väldigt lugn. Jag har varit på en helg med aktiva synskadade, jag tror att den kallades aktiv träffpunkt. Där träffade jag hur som helst en massa människor, både folk som jag hade träffat tidigare men även nya människor som jag lärde känna. Självklart lärde jag ju inte känna någon jättebra eftersom det bara var en helg men jag pratade i alla fall med några som jag tycker verkar vara väldigt trevliga. Innan jag glömmer att skriva det måste jag bara skriva att jag för första gången, på i alla fall väldigt länge, träffade någon som är kortare än jag! Jag trodde verkligen aldrig att jag skulle få uppleva det. Nu menar jag dessutom att personen jag träffade inte är dvärg eller något sådant utan hon var faktiskt 1.47 medan jag är 1.50! Förstår ni hur skönt det kändes? Jag trodde att jag nästan är den enda i hela Sverige som är så kort. Inte ens de asiater jag känner är lika korta som jag och därför kändes det speciellt att träffa någon som var kortare än jag. Vi gjorde inte särskilt mycket i helgen utan man fick göra lite vad som helst. I fredags träffades vi inne i stan och åkte till gården där vi bodde som låg ungefär en och en halv timmes bussresa därifrån. Jag tycker att det var ganska långt och det brukar sällan vara så att jag uppskattar långa resor. När vi kom fram fikade vi i alla fall och sen pratade jag med lite folk innan jag gick och la mig:) Geir fick ju lämna idol i fredags och eftersom han hade hängt löst de två tidigare veckorna också tyckte jag inte att det var särskilt oväntat. Ändå tycker jag att det var roligt att Geir kom så långt, han är ju den absolut äldsta i Idols historia.

Natten var lite störande. Jag sov tillsammans med Ida och hennes kära ledarhund Lana som jag tycker snarkade väldigt högt. Sen flög det runt en massa irriterande flugor i rummet som såklart också störde mig. Jag sover dessutom nästan alltid dåligt första natten på nya ställen men några timmars sömn fick jag i alla fall:) Det var förresten väldigt många som hade ledarhund i helgen, det kanske jag kommer skaffa i framtiden men som det är nu skulle jag aldrig orka med det. Att sköta om en hund tar ju en massa tid och sen är jag inte särskilt intresserad av hundar. I lördags förmiddag spelade jag i alla fall lite showdown och det var roligt. Tyvärr hade jag glömt mina showdownsaker hemma så jag spelade med en väldigt stor handske vilket gjorde att jag försvarade mig sämre än vanligt men det gjorde inte särskilt mycket. Jag satt en stund framför brasan tillsammans med en massa folk innan lunchen också:) Vi grillade mat till lunch och det var trevligt förutom att man luktade rök resten av dagen och att jag hade lite svårt att andas när jag stod nära elden men så brukar det ju alltid vara. Under eftermiddagen spelade jag showdown igen, satt framför brasan, fikade och kollade in studion och lyssnade på några inspelningar som folk hade gjort tidigare:)

Sen var det disco efter middagen eftersom det var halloween. Innan det åt jag en halloweentårta med godishjärnor på. En liten kille hjälpte mig att ta tårta och han gav mig en tårtbit med två hjärnor på och sa att han trodde at det skulle göra att jag blir smartare, vi får hoppas att han har rätt:) Några hade byggt en sorts ballonger som flög upp i luften när man tände dem så de hade en tävling om vilken ballong som flög längst. Efter det fick alla barn priser. Alla blev tvingade att gå en spökrunda också, den tog som tur var bara någon minut och när jag hörde att Mia som gick innan mig skrek jättehögt trodde jag att den skulle vara läskig. Men när jag kom in i rummet där den var skulle man bara känna i någon skål där det låg något äckligt som jag senare fick reda på var ketchup, honung, marshmallows och klementin vilket jag tycker var en skum blandning men de som kom på den var ju lite roliga:) En kille satt och skrek skumt också för att man skulle bli rädd men jag tyckte mest att det var roligt och skrattade åt det i flera minuter. Igårkväll spelade jag kort också där jag som vanligt kom sist. Jag fick bara ett enda litet par när vi spelade finns i sjön trots att jag verkligen gjorde mitt bästa och kom ihåg vilka kort alla hade. Men jag hade otur hela tiden vilket ju var tråkigt. Jag har dessutom kommit på att det inte stämmer att man har tur i kärlek om man har otur i spel eller tvärtom. Nästan alla jag umgås med är tillsammans med någon, både i skolan och utanför. De jag känner som inte är det vill inte vara tillsammans med någon. Jag har i och för sig en vän som har ungefär lika otur som jag, som ofta blir kär i fel personer och som också har svårt att bli kär. Men nu börjar jag verkligen störa mig på att jag inte har någon rolig pojkvän som jag kan krama ibland och som kan göra mig lite glad. Jag vill göra allt det som mina vänner pratar om och jag vill inte vänta tills jag blir en gammal tant, seriöst! Man lever ju bara en gång, i alla fall i det liv man har nu. Jag vill bli kär på riktigt och då inte bli kär i någon som är upptagen och inte heller i någon som jag aldrig i hela mitt liv kommer få av någon annan anledning, det är inte roligt någonstans. Jo, det kan vara roligt ett tag men inte om kärleken för människan aldrig försvinner. Oj, var var jag någonstans nu då? Just det, jag pratade med en annan kille som också går estet musik igår och vi pratade om hur skönt schema han har i jämförelse med mig och diskuterade musik och låtar som vi tycker om:)

Idag lyssnade jag medan en kille som heter Philip pratade om datorspel för synskadade. Philip visade några spel som han har gjort och pratade lite om hur man gör om man vill utveckla egna spel. Han har en hemsida som ni kan besöka här:
Http://blastbay.com
Efter att ha ätit en god pumpasoppa, paj och nybakat bröd till lunch städade vi våra rum plus något mer ställe i huset där vi bodde och åkte sedan bussen tillbaka till Stockholm igen. Jag tycker att helgen har varit trevlig och tycker såklart att det var roligt att träffa alla:) Det var varken den bästa eller sämsta helgen jag har varit på hittills men jag tycker absolut att det var värt att åka och vara med på den. Nu har jag nog inget mer att skriva så ha det bra tills nästa gång jag orkar blogga.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Det låter ändå som du har haft det ganska bra :)

Godishjärnor lät ju lite speciellt.. Det har jag aldrig ätit... :)



Filip Bennerfall antar jag att det var? :)



Du ska inte leta för mycket efter kärleken. En dag hittar du den. Du kanske inte ens inser att det är din stora kärlek direkt, det kanske tar några månader, ja, kanske år, innan du förstår att du vill leva med honom. Självklart ska du inte vara helt passiv heller. Det är svåer det där. Jag har inte heller haft någon vidare tur i kärlek under mina första 19,5 år i livet, men så träffade jag N och nu har jag A, hoppas jag åtminstone. Just nu är det ju lite sådär, men jag hoppas av hela mitt hjärta att det blir bra...



SV: Det kommer upp ett inlägg om helgen imorgon kanske, snart i alla fall. :)

Vilka kände du som skulle dit?



Svaren kanske kommer upp i samma inlägg, får se hur långt det blir, annars blir det i inlägget efter det :)



Kram

2010-11-08 @ 19:37:16
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: emmy

haha!

Tack så mycket!

2010-11-10 @ 16:40:51
URL: http://emmyericsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0