Måndag, tisdag och onsdag, mycket musik

Hej!

Nu bloggar jag igen och det är ju trevligt, det tycker i alal fall jag:) Tyvärr har jag inte gjort särskilt mycket de senaste dagarna och därför har jag inte särskilt mycket att skriva idag menmen. I måndags repade vi med ensemblen och då var vår lärare med. Det gick ju inte direkt jättebra, i alla fall inte så bra som jag tror att många av oss hade hoppats. Jag kände att det var svårt att sjunga, läraren sa som vanligt att det ibland lät falskt när jag sjöng och att jag behövde ta i mer. Sen försökte jag röra mer på mig till musiken och det har jag försökt träna mycket på de senaste dagarna. I måndags tränade vi mycket på låten Video som Linn sjunger och sen tränade vi en del på Smooth. If I never see your face again hann vi knappt spela eftersom de andra låtarna tog väldigt lång tid. Lektionen var tre timmar och därför kände, i alla fall jag, mig väldigt trött efteråt.

Efter skolan var det möte med styrelsen som jag tycker gick ganska bra. Sen blev det tisdag och då hade vi en lektion med Petra där vi jobbade med hur vi ska röra oss på scenen på konserten nästa vecka. I höstas hade vi ju Petra när vi skulle ha en konsert med individuell sång och vi gjorde ungefär samma sak den här gången. Jag känner att jag lärde mig mycket under den lektionen och att jag nu känner mig lite säkrare på hur jag ska röra mig. På Video ska jag bara röra mig lite när Linn sjunger verserna och bryggan. När vi sjunger Smooth bestämde vi att vi skulle göra några speciella rörelser i refrängen, det tycker jag kändes svårt i början. På låten där jag ska sjunga lite solo ska jag inte röra mig särskilt mycket heller förutom att ta några steg och det känns bra.

Igårkväll var träningen inställd igen. Jag blev lite deprimerad när jag fick reda på det för nu har jag inte spelat showdown på över en vecka. Om träningen inte är imorgon kommer jag seriöst gå under eller något liknande. Showdown är ju väldigt bra för att jag då kan slå hårt på en boll och jag brukar ofta känna mig lugnare efter att ha spelat det för att jag då ju har fått vara lite arg och anstränga mig mycket. Bollen har ju inga känslor och därför kan jag ju slå på den så hårt jag vill:) Ungdomsgården var i alla fall öppen igårkväll så därför åkte jag dit för att ha någonting att göra. Det var inte särskilt många som kom dit men det var roligt ändå:) Några av mina vänner var där så jag passade på att krama en del av dem, man får ju passa på när det finns någon kramig person i närheten, nu har jag ju dessutom ingen pojkvän att krama heller. Vi gjorde inte särskilt mycket igår utan pratade mest och lyssnade en del på musik. Det fanns tidningar som man kunde ha läst om man hade velat göra det men de som fanns på daisy är enligt mig väldigt ointressanta. De kan väl vara helt okej ibland men ingen annan verkade vilja läsa dem och man väljer ju lugnt att vara med vänner framför att läsa. I sommar har jag däremot funderat på att låna böcker för det kan ju vara roligt att läsa, jag behöver verkligen träna upp min läshastighet. Punktskrift går ju mycket långsammare att läsa än vanlig text och det är ju väldigt orättvist. Sen dröjer det inte länge förrän man läser segt, för mig räcker det med att kanske inte ha läst på en månad. Talböcker kan ju vara bra att läsa för då kan man ju öka hastigheten, jag brukar aldrig orka läsa sådär långsamt som de flesta talböcker är inlästa på. Det är i så fall om man vill somna för det gör man ju av en del inläsare. Ibland låter det ju som att de tycker att det är hur tråkigt som helst att läsa och det är ju segt. Talböcker tycker jag också kan vara bra för att man kan göra andra saker samtidigt som man läser dem, till exempel träna och det är ju nice:)

Idag började jag inte skolan förrän klockan halv tre, förstår ni hur skönt det kändes? Alla i ensemblen var dessutom i tid idag och det var ju väldigt bra! Men jag tror att de flesta känner att det är viktigt att repa så mycket som möjligt nu inför konserten för att vi ska kunna göra ett bra uppträdande. Vi repade utan någon lärare och kände att en hel del gick bra idag men det fanns också en del som vi märkte att vi behöver träna mer på. På fredag ska vi spela inför en del av ensemblelärarna och få kritik, det ska bli roligt att höra vad de tycker:)

När lektionen var slut åkte Rebecka och jag in till Skanstull för att köpa en present till Adam som tar studenten nästa vecka. Jag är nämligen bjuden till hans student då och det ska bli trevligt att träffa honom och alla andra som ska dit:) Det var hur svårt som helst att hitta någonting till Adam och jag tror inte att han kommer uppskatta det jag köpte men huvudsaken är väl att jag ger honom någonting för det skulle ju se konstigt ut om jag kom dit utan att ha köpt något. Efter att ha gått runt en stund i stan gick vi och fikade och jag åt en god smörgås.

När vi var på väg till kören och gick över gatan såg Rebecka en kille som hade vit käpp som hon trodde var blind. Rebecka sa att hon tyckte att han var väldigt snygg och då störde jag mig såklart på att jag inte kunde se vilken kille det var. Jag tänkte nämligen att jag ju mycket väl kunde ha träffat honom och kanske till och med pratat med honom någon gång eftersom jag har träffat ganska många personer som är synskadade. Tänk hur många snygga killar jag missar när jag är blind haha:) Det roliga var i alla fall när vi hade kommit in i körsalen och killen vi hade sett tidigare helt plötsligt kom in genom dörren, det var alltså han som min ledsagare tyckte var snygg:) Kören gick ganska bra idag förutom att jag tappade bort texten när jag skulle sjunga min vers trots att jag hade tränat på den hela veckan. När vi sjöng låten för andra gången gick det i alla fall bättre. Hela kören verkade dessutom känna sig säkra på alla låtar och därför tror jag att konserten kommer gå bra på fredag:) Nu har jag nog inget mer att skriva men jag bloggar igen i helgen.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Fick du reda på vem killen var sen? :)

Om man är snygg eller inte är ju skitsamma, det är insidan som räknas, även om det är utsidan som ger det 1:a intrycket, i alla fall om man träffas face 2 face.



Haha, den här veckan har jag knappt varit i skolan alls, det är studentfirande nästan varje dag och ikväll är det mösspåtagning! :)



Jag hoppas i alla fall konserten kommer gå bra! Det tror jag den kommer att göra! :)



Hur ofta tränar du showdown numera? Har du spelat mot Albin? Jag har aldrig slagit honom, men i helgen ledde jag med 6-0 och 10-6, men förlorade ändå...



SV: Ingen bryr sig om du kan simma eller inte. Kan du inte judo gör det inget. Du gör så gott du kan. Jämför dig inte med andra hela tiden. Jag kan nog lova en sak, du hader varit bättre än han Niklas som var med i våran grupp. Oj oj oj, jag har nog aldrig mött någon som gnäller så mycket... :D

Jag tycker absolut du ska komma på lägret här i Linköping i september tror jag det är. Då blir det mest goalball, men lite showdown och rullstol också, beroende på var vi får vara. Vi kan ju inte ha kvar våran nuvarande hall i höst, för där ska de bygga klassrum. Så vi får en ny hall, men vi vet inte exakt var än...

2010-05-28 @ 14:50:36
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0