Fredagkväll, skriver lite om de senaste dagarna

Hej!

Nu var det ju väldigt länge sen jag skrev i den kära bloggen senast. Men det beror på att jag har haft mycket i skolan den här veckan. Nu börjar jag faktiskt se ett slut på den här terminen vilket jag verkligen inte kunde tro för någon månad sen. Idag är det i alla fall bara tjugofem dagar kvar till skolavslutningen och det tycker jag känns riktigt skönt. Dessutom känns det skönt att jag har lämnat in det mesta och gjort de flesta proven nu. Jag har terminsprovet i sång, ensemblekonserten, en muntlig redovisning i kultur och idéhistoria och en muntlig redovisning i estetisk orientering men förutom det tror jag att jag är klar med det mesta:)

Oj, nu när jag inte har bloggat på några dagar känns det lite som att jag har glömt hur man gör, alltså på vilket sätt jag brukar skriva. I onsdags hade jag i alla fall sovmorgon och på engelskan fick vi tillbaka de nationella proven. Läraren gav mig godkänt på den muntliga delen, det trodde jag aldrig. Jag som kände att den gick så otroligt dåligt, hur kunde hon sätta g på mig? Det kommer jag nog aldrig förstå med tanke på att det ju var bland det sämsta jag har gjort men eftersom jag fick g ligger matten fortfarande längst upp på listan bland de sämsta sakerna jag har gjort. I matten har jag ju till och med fått skriva omprov en gång. När vi hade fått reda på våra resultat fick vi gå och då skrev jag på idrottsuppgiften innan kontaktlärartiden började. Där pratade Aleks bland annat om produktionsveckan som är nästa vecka. Det blir en ganska lugn vecka, på måndag börjar jag till exempel inte förrän klockan ett:) Efter skolan åkte jag hem och pluggade och skrev på idrottsuppgiften i flera timmar, det kändes verkligen aldrig som att den skulle bli klar.

Sen blev det torsdag och jag hade äntligen kör igen! Vi sjöng Can you feel the love tonight som vi förmodligen kommer sjunga på skolavslutningen. Sen sjöng vi en annan låt som jag inte vet vad den heter men som de andra började på förra gången när jag var sjuk. Jag förstår inte vad det var för fel på mig igår för jag glömde mina idrottskläder hemma. I onsdags hade jag packat ner dem och allting och idrott som ju är ett av mina favoritämnen. Vi skulle dessutom springa igår och därför var det ju viktigt att vara med på lektionen. När jag pratade med läraren sa hon i alla fall att det ju var första gången jag glömde kläder och att det därför inte gjorde någonting. Hon hade ändå inte tagit med sig något sådant där band som man brukar använda när man springer. Jag fick gå en promenad under lektionen och ska istället springa någon gång under nästa vecka då jag ändå kommer ha hur mycket ledig tid som helst. Man ska springa samma sträcka som förra gången vilket innebär att jag ska springa två kilometer. Då vill jag slå min förra tid men det är jag inte säker på att jag kommer göra med tanke på att det är väldigt varmt ute. Igår blev jag svettig bara av att gå den där promenaden och då kan jag ju tänka mig hur varmt det kommer kännas att springa. Men jag ska göra mitt bästa såklart för jag tycker ju inte om att misslyckas.

Efter lunchen var det ensemble och vi spelade igenom låtarna igen. På måndag har vi ett extra långt rep på tre timmar då jag vet att jag kommer bli fruktansvärt trött på de där låtarna. Men de kommer förhoppningsvis att låta bättre efteråt:) Sånglektionen behövdes verkligen igår eftersom jag har terminsprov nästa vecka. Då ska jag sjunga låten My one and only love som är en jazzlåt plus att man kommer få sjunga efter noter. Det är jag ganska nervös inför men jag hoppas att det ska gå bra. Nu har jag spelat in låten och kommer försöka träna mycket på den. Improvisation tycker jag är svårt, särskilt till just den där låten. Sen märkte jag att jag hade svårt att lära mig låttexten menmen, jag har fortfarande sex dagar på mig.

Träningen var inställd igårkväll också eftersom det var hockey. Snälla verkligen, det är väl viktigare att träna själv än att titta på någon himla hockey? Jag visste inte ens om att det var hockey då men eftersom träningen var inställd måste det ha varit en väldigt viktig match som spelades. Jag ägnade i alla fall kvällen åt att skriva på idrottsuppgiten. Nu är den klar, jag kan inte förklara i ord hur skönt det känns och jag vill inte tänka på hur många timmar jag har lagt ner på den. Ändå tror jag bara att läraren kommer ge mig högst vg för det verkar vara helt omöjligt att få ett bra betyg av henne. Det som är positivt är i alla fall att jag har lärt mig väldigt mycket på idrottslektionerna det här året och jag tycker verkligen att läraren är bra. Att få skriva idrottsuppgiften har också varit väldigt lärorikt. Det känns hur tråkigt som helst att jag, från att den här terminen är slut, inte kommer läsa idrott mer, aldrig någonsin. Hur ska jag överleva det? Jag tränar i alla fall på fritiden och det kommer jag inte vilja sluta med på länge för det är ju verkligen bland det bästa jag vet:) Jag vet att jag även kommer sakna musiken nästa år även om jag nu ibland kan känna mig trött på att sjunga.

När vi kom till engelskan idag sa läraren att vi skulle vara utomhus vilket jag tror att de flesta tyckte var skönt. Vi satt ute på gräsmattan och fick diskutera musik i mindre grupper. Jag känner att det var hundra gånger lättare att prata idag än på nationella provet. När vi sedan skulle prata inför klassen och säga vad vi hade kommit fram till sa jag däremot inte särskilt mycket. Men läraren kommer sätta g på mig vad som än händer. Därför kände jag inte att det spelade särskilt stor roll. Sen kom vi tyvärr inte direkt fram till någonting heller. Vi skulle i gruppen komma överens om den sämsta artisten och låten i världen. Det var väldigt svårt för vi hade såklart olika åsikter och tyckte om olika sorters musik. Så brukar det ju alltid vara så det var ju inte direkt någon nyhet och det är ju bra att vi tycker olika för tänk hur tråkigt livet skulle vara om alla tyckte exakt likadant hela tiden.

Efter engelskan var det spanska då vi hade ett muntligt prov. Jag satt och var nervös inför det hur länge som helst och var bland de sista att få gå ut och prata. Läraren ställde tyvärr inte de frågor jag hade förväntat mig att han skulle ställa. Jag hade förberett mig lite inför provet men jag känner tyvärr inte att det hjälpte särskilt mycket när jag väl satt där. Då sa jag bara det som kom upp i mitt huvud och det blev som sagt inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men läraren gav mig vg i det muntliga plus att jag fick mvg på det senaste provet! Därför kommer jag få vg i kursen och det känner jag mig ganska nöjd med. Spanska steg fyra kommer jag inte läsa nästa år eftersom jag har valt andra kurser. Fjärde året kanske jag kommer söka om att få läsa utökat antal poäng men vi får se. Man hinner ju glömma ganska mycket på ett år och jag tror därför att jag skulle ha svårt att läsa steg fyra efter att varken ha hört eller pratat spanska på ett helt år.

När skolan var slut skulle jag åka och simma eftersom jag inte kunde göra det samtidigt som de andra. Rebecka och jag åkte till en simhall som låg nära Sandsborg och jag tycker att den var bra för att det var väldigt lugnt där. I och för sig tror jag inte att det är många som väljer att simma på en fredag men ändå. Jag tycker att det gick dåligt för mig att simma idag för jag är ju jättedålig på det. Det beror nog dels på att jag nästan aldrig badar förutom när jag blir tvingad till det och dels på att jag inte simmade särskilt mycket under grundskolan. Bassängen vi simmade i var i alla fall inte särskilt djup och det tycker jag var skönt. Men jag hade svårt att simma när det var för grunt för att jag är dålig på att hålla uppe benen tillräckligt högt. Men annars gick det väl helt okej och jag simmade tjugo längder vilket jag inte trodde att jag skulle klara. När vi hade badat åkte vi in till Farsta centrum där vi först gick och åt lite. Rebecka åt mat och jag åt glass, jag älskar verklien glass. Idag kände jag faktiskt att jag kunde köpa det eftersom jag hade simmat innan plus att det ju har varit extremt varmt ute idag. Glass är enligt mig extra gott sådana här dagar. Tre kulor kostade tjugofem kronor där vi var och det tycker jag var ett ganska bra pris, glassen var dessutom väldigt god:) Jag tog smakerna brownie, banan och såklart mango:) Efter att ha ätit lite gick vi runt i affärer och letade efter en present till Björn som fyller år imorgon. Jag har alltid tyckt att det är svårt att köpa presenter till killar och framförallt till föräldrar. Nina brukar oftast vara lättare att köpa till än Björn men det beror nog mycket på att hon ofta brukar ha någonting som hon önskar sig. Björn däremot vet aldrig vad han vill ha så därför har jag alltid fått köpa någonting som jag tror skulle kunna passa honom. Ibland har jag känt att jag har lyckats ganska bra medan jag ibland har känt att jag har köpt någonting som inte alls har varit bra. I år lyckades jag tyvärr inte med att hitta en bra present trots att jag gick runt och letade väldigt länge. Men nästa år fyller han femtio och då gäller det verkligen att jag hittar på något bra, jag får nog börja tänka redan nu.

Sen jag kom hem har jag ätit middag och tittat på Så ska det låta. Det är alltid roligt att höra andra sjunga och jag tycker att det var en person som sjöng riktigt bra idag, jag tror att han heter Samuel. Nu ska jag göra något annat innan jag går och lägger mig. Jag börjar konstigt nog känna mig trött redan nu men det beror nog på att jag har gjort ganska mycket idag. Hoppas att ni får en bra helg.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0