Skola, föredrag, sånguppspel och lite annat trevligt

Hej kära människor!

Nu bloggar jag igen och det är ju kanske lite trevligt:) Jag kan ju börja med att skriva att jag faktiskt känner att det var värt att hoppa över en träning på grund av sånguppspelet idag. Det var verkligen roligt att höra alla för det märks att alla har utvecklats mycket sen förra året. Dessutom var det många som hade valt låtar oc musikstil helt själva och därför var det ju många som var extra bra. Idag sjöng de flesta lugna låtar och det tyckte jag var bra, sen var det några som sjöng jazzlåtar som ju är en musikstil som jag har lärt mig att tycka om den här terminen:) Alla måste sjunga upp minst två jazzlåtar och nu har jag gjort det vilket känns skönt:) Låten jag sjöng idag var en jazzballad som heter God bless the child. Min mormor Lia och hennes vän Inga kom och lyssnade. Sen var det såklart en massa andra som kom också men ingen som jag direkt kände. Idag är nog en av de gånger när jag faktiskt kände mig ganska nöjd med mitt framträdande, i och för sig vet jag ju inte hur det lät och jag kommer aldrig kunna höra det men ändå. Det som jag var mest rädd för var att min röst inte skulle hålla när jag sjöng de högre tonerna och att jag inte skulle lyckas sjunga improvisationen bra. Att improvisera var svårt men det kändes ändå ganska roligt efter ett tag och de höga tonerna kändes bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag hade nämligen ätit lite innan jag sjöng och det är ju bland det sämsta man kan göra, i alla fall för mig. Min lärare i sång sa i alla fall att hon tyckte att jag sjöng bra idag och att hon grät efteråt, jag vet inte hur ofta hon gråter men det positiva med det var ju hur som helst att jag lyckades beröra någon med min sång. Det är en sak som jag tycker är viktigt att kunna göra. Sen sa en annan lärare att han tycker att jazz passar mig och att han inte hade hört mig sjunga så bra innan. Inga gav mig en maskot idag och det är ju trevligt att ha en sådan nu för det har jag aldrig fått av någon innan, jag hoppas att den kommer ge mig tur i framtiden. Av Lia fick jag en cd-skiva med jazzlåtar som jag ska lyssna på lite senare:) Cd-skivor köper jag ju väldigt sällan nuförtiden men det kanske jag borde börja göra igen. Ifall min dator skulle krascha eller om jag skulle vara utan Internet skulle jag inte alls ha mycket musik att lyssna på och det vore ju tråkigt. Som jag skrev tidigare tycker jag att det här var en rolig kväll, att höra alla andra var riktigt kul och jag blir alltid glad när jag hör folk som kan sjunga! Det är så härligt!

Jaha, nu måste jag tänka på om det är något mer roligt jag har gjort. Jo, vi hade föredrag idag om våra förebilder eller idoler. Jag som alltid brukar börja skriva saker i tid för att jag vill att de ska bli så bra som möjligt började inte skriva förrän igår, föredraget skulle lämnas in samma kväll. Jag vet, det var verkligen helt sjukt men jag hann i alla fall skriva färdigt det några minuter innan klockan var elva och inlämningsmappen stängde. En del tycker ju att de jobbar bättre under stress men nu när jag har testat det en gång känner jag att jag nog föredrar att kunna skriva i flera dagar på ett  inlämningsarbete i stället för att bara stressa fram någonting på en dag. Jag hade stora problem med att bestämma vem jag skulle skriva om men jag valde till slut Sonja Aldén! Hon är ju verkligen hur bra som helst på att sjunga och anledningen till varför jag valde henne var att jag tycker att hon skriver så bra texter och att hon är bra på att förmedla känslor med sin sång. Det är något som jag också villl lyckas med när jag sjunger för andra. Eftersom Sonja har skrivit de flesta av sina låtar själv tycker jag att det hon sjunger och vill säga känns äkta. Sen kan jag relatera till många av hennes texter och känna igen mig i dem:) Idag pratade jag lite om Sonja och sa lite varför jag tycker om henne, det gick väl inte sådär jättebra eftersom jag höll föredraget utan att ha några anteckningar framför mig men läraren sa att han ska läsa igenom mitt föredrag också och då hoppas jag att det blir godkänt. Det var roligt att höra andra prata om artister som de gillar för då fick jag ju lite tips på bra musik:)

En annan rolig sak är att kören kändes extra rolig idag, dels för att en lärare som vi inte har haft på ett tag nu kom tillbaka efter att ha varit pappaledig och dels för att det kändes som att alla sjöng väldigt bra idag! Vi hade fått i läxa att kunna Life on mars och det kändes verkligen som att det var många som hade tränat på sina stämmor, i alla fall fler än vanligt. Vi fick lära oss en annan låt idag också som jag tycker hade fina stämmor, har tyvärr glömt vad den heter för tillället. Igårkväll var jag och sjöng med den andra kören också, eftersom jag hade kommit ganska långt på föredraget kände jag att jag hade tid att åka dit och sjunga lite. Det som är så roligt med den kören är att jag varkligen känner mig glad när jag är där, låtarna vi sjunger känns väldigt enkla men det överlever jag.

Idrotten gick sådär idag, eftersom jag har känt mig lite seg och trött i kroppen ansträngde jag mig inte särskilt mycket men jag gjorde i alla fall alla övningar. Nu är det förresten bara tretton dagar kvar tills jag åker till Milano och tävlar, åh vad jag längtar dit!

Min assistent hjälpte mig att fylla i en enkät med 102 frågor idag, det var ju inte illa och det tog ganska lång tid. Frågorna handlade mest om hur jag känner att det går i skolan, om jag har snattat eller gjort andra dåliga saker, om jag har satsat pengar på spel, om jag knarkar, röker eller snusar eller dricker alkohol. För mig var det såklart bara att kryssa i nej på alla frågor. Att röka, snusa och framförallt knarka tycker jag känns hur onödigt som helst och sen har jag ju bestämt mig för att vara nykterist, i alla fall ett tag. Varför dricka alkohol när man inte ens tycker att det är gott och när man dessutom känner att man kan ha roligt utan det? I och för sig har jag inte testat att dricka särskilt mycket alkohol men det känns som att jag klarar mig utan det, kanske i framtiden men inte nu. Det är samma sak med kaffe, det har jag i och för sig testat några gånger och det kan ju vara bra att dricka om man ska orka vara pigg eller så men i så fall måste man ju ha mycket socker i för annars är det ju inte gott. Sen skulle jag inte orka bli beroende av kaffe, jag vet de som måste dricka flera koppar om dagen för att orka och det skulle jag tycka var jobbigt. Nej, nu ska jag gå och vara lite med Lovisa, min kära syster men hoppas att alla har det bra! I helgen åker jag på Uss årsmöte och då hoppas jag på att kanske komma med i styrelsen, jag bloggar igen på söndag.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0